BERICHTEN VAN WEEK 22 – 29/05/2023

Trots op de boeren!


BREAKING NEWS:
30 MEI 2023 – Zojuist is om 22:34 de Nieuwe Pensioenwet door de Eerste Slaapkamer aangenomen. Het is nu definitief voorbij. Ons pensioen inkomen is inktzwart geworden.


ALGEMEEN
Hier een Twitterbericht over de Gemeente Amsterdam (bestaande uit een coalitie van D666, PVDA en Groen Links) dat besloten heeft de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren door auto’s zoveel mogelijk te weren in de binnenstad. Gevolg: tijdens Pinksteren gaan mensen graag naar Artis. Hun gratis parkeerterrein was vol, dus werden mensen verwezen naar parkeergarage Markenhoven die zich op slechts 350 meter afstand bevindt van Artis. Mooi toch? Nou nee, want om daar te komen moet er 7 kilomater worden omgereden, want die sukkels van D666, GL en PVDA hebben de realiteit totaal uit het oog verloren. Hoe kan ik vroeger op dat soort partijen hebben gestemd?
#Stemzeweg! Oh, wacht: TE LAAT!

De Provincie Utrecht wilde een boer dwangsommen opleggen als hij zijn omgekeerde vlaggen niet zou weghalen van zijn land. De boer weigerde dat te accepteren en stapte naar de voorzieningenrechter. Deze heeft de boer gelijk gegeven, en dat kan consequenties hebben voor andere boeren die de vlaggen niet weg willen halen na een dwangsom van gemeente of Provincie. Eindelijk een keertje recht gesproken. Er is in Nederland géén wet die regelt hoe en wanneer mensen hun vlag mogen hangen. Gelukkig maar.

AI geeft een grote positieve wending aan ons leven, maar helaas is er ook een keerzijde: stroomverbruik. Eén opdracht kost net zoveel stroom als een gloeilamp een uur laten draaien. Maar goed: misschien kan AI helpen met het bedenken van een oplossing hiervoor.

Nederland daalt met 22 plekken van de 6e naar de 28e plaats op het gebied van de persvrijheid. Een ongekende daling voor Nederlandse begrippen. Journalisten worden dan ook steeds meer bedreigd. Ook de overheid gaat hierin zeker niet vrijuit. Zelf verwijt ik vooral de Coronaperiode als aanjager voor deze daling. De journalistiek collaboreerde toen met het regime Rutte en dat werd door een kleine minderheid van het volk niet geaccepteerd. Helaas werd daarbij ook vaak geweld tegen journalisten gebruikt. Ik snap de woede van sommige burgers wel, maar men moet ten alle tijden van journalisten afblijven, ook als journalisten hun werk niet goed doen of als propagandamiddel worden gebruikt. Vorige week nog werd een (burger)journalist door de directeur van debatcentrum “De Balie” fysiek bejegend en werd zijn microfoon afgepakt via een worsteling na het stellen van een moeilijke vraag.
En hier veroordeeld D666’er Sjoerd Sjoerdsma (na lang aandringen) een aanval van ex Tweede Kamerlid Smeets. Die had Telegraaf journalist Wierd Duk vergeleken met een Nazi. Netjes van Sjoerd!

Amnesty International haalt in een rapport keihard uit naar de politie. Die gaat volgens het rapport véél te ver in de aanpak van demonstranten. En ik vermoed dat het vooral gaat over de aanpak van demonstranten tijdens de protesten van de zogenaamde Corona pandemie. Zie hier, hier en hier. Ongekend politiegeweld. Maar waar het rapport vooral op ingaat is dat demonstranten worden geregistreerd door de politie. En deze informatie wordt vervolgens zeker zo’n 5 jaar opgeslagen. ook informatie over familieleden wordt wel eens opgevraagd. Een NO GO in een vrij en democratisch land. Maar helaas zijn wij de facto géén democratie meer. Eerder een technocratie met totalitaire trekjes. Ik vrees voor de toekomst als bijvoorbeeld de Klimaatgekkies het voor het zeggen gaan krijgen.
Nu.nl heeft het over: “Experts over rapport Amnesty: ‘Dit wil je in een democratie liever niet‘”. Liever niet, kopt nu.nl. “Liever niet?”. HELEMAAL NIET! Zijn jullie gek geworden?

Nog een bericht dat een rapport van Amnesty International zou moeten halen: “Nederlandse burgers die onterecht op geheime terreurlijst staan, moeten het zelf oplossen.“. Dat zegt onze minister van Veiligheid en Justitie Yeşilgöz-Zegerius in het AD. Echt schokkend dat het regime hier niet op ingrijpt. Maar het zegt genoeg over onze burgerrechten. Die zijn in verval. En het volk vind dat nog best ook. Want de coalitie verliest dan wel zetels, maar behoudt er nog véél te veel. Ze hadden 15 maart jongstleden gewoon weggestemd moeten worden, maar dat is helaas niet gebeurd. De kleine meerderheid van het volk heeft nog altijd niet door wat er (wereldwijd) speelt en steunt het regime. De onvrede bij de verkiezingen uitte zich in vele stemmen voor BBB, maar uiteindelijk niet genoeg voor een écht krachtig signaal naar het regime Rutte om op te stappen.

Rekeningrijden komt eraan. En dat hangt als een blok beton om de nek van de werkende Nederlanders. Het is duidelijk te zien dat ons economisch systeem al lang is overleden. Het regime zoekt naar veel geld en dus is rekeningrijden een mooie inkomstenbron. Maar daarbij vergeet het regime dat het verder financieel uitkleden van haar burgers het einde zal betekenen van onze welvaart. Ik snap dan ook nog steeds niet dat er niet keihard en massaal is afgerekend bij de laatste verkiezingen.

Over de gehele wereld vallen jongeren massaal overspannen uit. Ik denk dat dit het gevolg is van hoge belastingdruk, het leven dat steeds duurder wordt door inflatie, de vele (gecreëerde) crisissen, de steeds maar meer complex wordende wereld waarin steeds meer moet en steeds minder mag en de klimaat angstretoriek die de geestelijke gezondheid van onze jongeren ontwricht. Onze vrijheid staat daarbij ook nog steeds meer onder druk. Waar zijn die leuke tijden van de jaren ’80 gebleven denk ik wel eens? Het wordt tijd dat de mensen wakker worden en hun regime voorgoed uit de maatschappij verwijderen. Ik was vroeger altijd voor één wereldregering, maar die hunker is verdwenen sinds het Coronatijdperk. Ik heb toen geconstateerd dat een wereldregering op dit moment niet gaat werken, want de macht verschuift simpel van de ene naar de andere kwaadaardige elite. We kunnen maar beter naar het eindspel gaan en afwachten wat er gaat gebeuren. En dat zal ook géén best alternatief zijn. Het is naar mijn mening te laat voor een eenduidige en vreedzame oplossing. Tenzij het volk de ogen opent.


BINNENLAND
Speelsters van Ajax hebben met de directie gesproken over de misgelopen huldiging van het kampioenschap. De directie van Ajax had besloten om niet mee te werken aan de kampioenshuldiging van het vrouwenelftal. Dit naar aanleiding van standpunten vanuit de harde kern (stoere mannen hooligans) en het feit dat het herenteam het slecht heeft gedaan dit seizoen. Maar om dan je vrouwenteam af te vallen vind ik ronduit bizar. Dit was JUIST de kans om het vrouwenvoetbal een prominente plek te geven in Nederland. Maar ook hier een voorbeeld van zuivere discriminatie. Laat ik voorop stellen: het mannen- en vrouwenvoetbal zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Mannen zijn vele malen beter en sterker in voetbal dan de vrouwen. Ik kan het weer niet laten 🙂
Maar even serieus: het draait hier om de gelijkwaardigheid. Mannen en vrouwen zijn totaal gelijkwaardig. Ze behoren dus voor hetzelfde werk dan ook hetzelfde te verdienen (en dat gebeurt helaas niet in het heren- en vrouwenvoetbal) en ze dienen ook hetzelfde behandeld te worden in gelijke gevallen. Nou, er is een kampioen in de eredivisie mannen gehuldigd (Feyenoord), dan lijkt het mij ook van zéér groot belang dat de kampioen in de eredivisie vrouwen (Ajax) óók wordt gehuldigd. En als je dan zegt dat daar niet zoveel mensen op af komen, dan doe je daar wat aan via marketing! genoeg kansen. Maar nee, dit is nu een voorbeeld van discriminatie. Ben ik het wellicht op dit punt toch nog een beetje met D666 eens. Maar wat kan ik hier toch boos om worden en wat zijn die (blanke) mannen uit de directie van Ajax toch <vloekwoord> klootzakken.
UPDATE 29 MEI 2023 – De Ajax vrouwen hebben toch nog een feestje gehad (zonder de Ajax bestuurders). TOP!

Nog géén 20 procent van de jongvolwassenen tussen 18 en 27 jaar heeft de aangeboden HPV prikjes gehaald. Een goede zaak. Al die prikjes ondermijnen het natuurlijke immuunsysteem, denk ik zo. Tot 18 jaar heeft 50 procent de prikjes genomen.

Bewoners (lees: asielzoekers) van het azc in Dronten kunnen voortaan voor een schijntje (20 tot 50 Euro) een fiets kopen. Op deze manier wil de gemeente diefstal voorkomen. Dit is nu typisch een verkeerd Nederlands poldermodel. In plaats van de diefstal aan te pakken, worden potentiële dieven gepaaid met het aanbod van een goedkope fiets. Een totaal verkeerd signaal. En de eigen Nederlandse bewoners met een bijstandsuitkering? Kunnen die ook zo’n fiets voor een schijntje aanschaffen? Ik vrees van niet…

Vandaag, 3 juni 2023 was er een ledenfeestje bij de VVD. Daarin waren leden toch wel even fel kritisch op het asielbeleid van regime Rutte IV. Rutte was ongekend fel maar beloofde toch nog een ultieme poging te doen. Ik weet nu al wat dat gaat worden: niets. Een beetje blaffen in de EU, maar verder NIETS!
Rutte wilde het migratieplan niet forceren ten behoeve van de stabiliteit van de coalitie. Ook heeft hij gezegd dat een val van het regime niet verantwoord is in tijden van oorlog. En, voegde hij er aan toe: “Als we nu uit het kabinet stappen kunnen we de volgende verkiezingen wel vergeten”. Deze narcist wil maar één ding: behoud van macht. Als het aan hem ligt worden de verkiezingen van 2025 dan ook uitgesteld vanwege de oorlog. Het zou mij niets verbazen.


POLITIEK
Deze week zal de nieuwe pensioenwet in behandeling worden genomen. Als de Eerste Kamer deze wet aanneemt, gaat de nieuwe pensioenregeling al een maand later in. What’s the hurry?
Hier een brandbrief van een aantal hoogleraren die de politiek vragen om de nieuwe wet in te trekken.
Het Financieel dagblad zet nog eens op een rijtje wat er zal veranderen. Ik heb nu al géén goed gevoel over het pensioen, maar met de invoering van deze wet valt de zekerheid helemaal weg, denk ik. Ik heb géén schermafdruk gemaakt van mijn huidige pensioen. Dat had ik wel moeten doen, want in het zicht van de nieuwe wet hebben de pensioenbeheerders hun APP of overzicht op slot gezet. Sommige mensen hebben nog wel een screenshot gemaakt. Vergelijkingen tussen oude- en nieuwe pensioenuitkeringen zullen dus snel (begin juli) volgen!
Ik ben bang dat ons nieuwe pensioenstelsel niets anders wordt dan een onderdeel van Agenda2030. En dus wordt het pensioen van de Nederlanders, ik denk nog vóór 2035, gewoon verdeeld (genivelleerd) over de Europese Unie.
Einde verhaal en begin van veel ellende. Maar het Nederlandse volk heeft hier tenslotte in meerderheid zelf voor gestemd, is het niet? En dus zal een kleine minderheid (waartoe ik behoor) in de toekomst met lede ogen aanzien wat er gaat gebeuren. En sterker nog: ik ben zelfs bang dat deze kleine minderheid alle schuld naar zich toegeschoven zal krijgen. Op welke manier dan ook.
UPDATE – De Telegraaf ontmaskert de drogredenen van de nieuwe in te voeren Pensioenwet.
UPDATE 30 MEI 2023 – Zojuist is om 22:34 de Nieuwe Pensioenwet door de Eerste Slaapkamer aangenomen. Het is nu definitief voorbij. Ons pensioen inkomen is inktzwart geworden.

Bestuurskundige Paul Frissen hekelt het maakbaarheidsdenken van de overheid en hij beweert dat in vrijwel alle overheidsprogramma’s het D66 wereldbeeld denken verweven zit. Dat denk ik dus ook.

Ná de politieke uitspraak van Schoenenprins Hugo de Jonge omtrent het bedreigen/censureren van Televaag columnist Marianne Zwagerman was er een debat aangevraagd door de PVV. Daarin werd Hugo de Jonge opgeroepen om zijn uitspraak uit te leggen. Maar u raadt het al, verworpen door de coalitie.

30 mei werd de nieuwe Eerste Kamer gekozen door de vertegenwoordigers. Door een strategische zet van de VVD en D666 heeft de coalitie nu twee extra zetels gekregen. En dus kan een meerderheid nu worden gesmeed door PVDA/GL of via de BBB.

Even een goed bericht over Sigrid Kaag. Ze gaat een wet maken die banken dwingt om het opnemen van cash geld gratis te laten blijven én het aantal geldautomaten moet op peil blijven. Een prima initiatief van haar. Ik ga er nu géén haken en ogen bij zoeken. Deze wet is gewoon nodig. Ik hoop ook dat deze wet een seintje naar de banken en maatschappij is, dat contant geld een gewilde zaak is en dat ook moet blijven.

Banken gaan minder vaak controleren op witwassen. Tenminste, ze gaan hun algoritmes aanpassen. Tot nu toe kregen bijvoorbeeld mensen die een inzamelingsactie hielden om een ziek kind te helpen, een brief van de bank om uitleg over de transacties te komen geven. Of mensen die een flinke som geld van hun ene bankrekening naar de andere overschreven. Die kregen ook een brief om uitleg te komen geven. Ik hoop dat dit soort acties niet meer tot overlast gaan leiden. We wachten af. Ook hier is, denk ik, klagen vanuit de maatschappij de oorzaak van aanpassing. Niet alleen het risico gebaseerde profiel. De banken spelen steeds meer Sheriff en dat moet stoppen. Banken zijn immers niets meer dan een intermediair op het gebied van ruilen en sparen en horen geenszins de rol van douane of politie op zich te nemen. Hier nog een gedeelte van een RADAR uitzending over brieven die onschuldige mensen van hun bank krijgen omdat hun financiële transacties als ongewoon worden aangemerkt.

De Europese Unie wil camera’s op vissersschepen monteren om te controleren of vissers zich aan de regels houden. Op zich ben ik niet tegen controle als het gaat om dierenwelzijn. Maar camera’s? Ik weet het niet. Stuur dan een controleur mee met de vissersvloot.

Vlees eten wordt steeds meer uitgebannen door overheden en NGO’s. Peppijn van Houwelingen heeft nu een document in handen waarin staat dat de gezondheidsraad de eiwittansitie aan het uitwerken is. Dat wil zeggen dat het volk van vleeseiwitten naar insecteneiwitten moet gaan. Het advies wordt om insecteneiwitten gelijk te stellen met dierlijke eiwitten. Dat is op zich logisch, maar dat betekent ook dat op de verpakking straks alleen nog maar staat “dierlijke eiwitten”. Men weet dan niet meer of dat van dieren of insecten afkomstig zal zijn. Deze transitie wordt ons gewoon opgedrongen. Mijn advies: lees de etiketten goed en koop géén bewerkt voedsel meer.

Het lukt het regime niet om obesitas terug te dringen. En nu pleit een hoogleraar voor hardere maatregelen. Deze hoogleraar snapt dan wel wat gezond eten is, maar hij snapt niet dat elke maatregel op dit gebied ons weer een beetje meer richting een totalitair gezondheidsregime brengt. We hebben immers meegemaakt dat het vorig jaar niet veel scheelde of we zaten in een 2G coronasysteem. Dus wat mij betreft moet deze hoogleraar zijn mond houden en eerst maar eens gaan pleiten voor een gezond werk- en leefklimaat. Vrijheid geeft ons daarbij de juiste ingrediënten voor een gezond leven. En voorlichting of verlaging BTW op gezonde producten is daarbij ook prima. Repressie (zoals het steeds meer en meer opdringen van het eten van insecten) is een NO GO. Maar dat is precies waar ze naar toe bewegen. Zie het artikel hierboven.

Het regime wil dat sommige zware criminelen in de gevangenis alleen nog maar hun advocaat kunnen zien. Ik weet niet wat het beleid nu is, maar ik neem aan dat familieleden de gevangenen toch ook mogen bezoeken? Zo niet, is dat dan géén ernstige schending van mensenrechten?


BUITENLAND
Air New Zealand wil passagiers gaan wegen. Ze willen een gemiddelde bepalen. Waarom? Wellicht om een vliegtuig tot het maximum gewicht te kunnen laden. Dat is economisch het goedkoopst. Van een te zwaar passagiers vliegtuig heb ik nog nooit gehoord, dus alles heeft met geld te maken. De privacy mag daarbij langzaam maar zeker afgeschaft worden. Het gewicht van de passagiers blijft geheim, het is puur om te tellen. Maar het gewicht meten is weer een variabele aan de rekensom toevoegen. En dus worden mensen aan alle kanten in hun privacy belaagd. Vroeg of laat.

De NASA heeft op een eerste persconferentie over UFO onderzoek laten weten dat ze meer data van hogere kwaliteit nodig hebben. Er zijn de laatste tijd véél UFO meldingen geweest. Maar wat het interessant maakt is dat steeds meer deskundigen zoals piloten UFO meldingen doen. UFOLOOG Coen Vermeeren (ingenieur in de luchtvaart- en ruimtevaarttechniek) wordt als een complotdenker weggezet maar heeft al meerdere boeken over UFO’s geschreven. Op zijn website vind u artikelen over UFO’s die zijn gezien in Nederland. UFO’s intrigeerden mij al toen ik nog klein was. Toen al wist ik en weet ik nu dat de wiskundige kans 100 procent is dat er buitenaards leven bestaat. Het is alleen officieel nog niet aangetoond. Maar dat is een kwestie van een decade denk ik zo. Hier nog een filmpje van de Televaag over het onderzoek naar UFO’s.

Er blijven nog steeds veel geruchten op het internet rondgaan over vermeende fraude bij de laatste Amerikaanse verkiezingen. Ik herinner mij zelf nog dat ik zag dat Trump enorm voorstond en een paar uur later was de situatie opeens omgedraaid door een paar swing states. YouTube heeft sinds die tijd video’s over dit onderwerp verwijderd als desinformatie. Maar nu mogen deze video’s in het vervolg toch blijven staan met als reden dat er anders ook onbedoeld andere politieke uitingen worden verwijderd. Tja, dat hadden ze ook eerder kunnen bedenken. En dit als desinformatie bestempelen vind ik ook best gevaarlijk. Want is het desinformatie? Wie bepaalt dat? En zijn de verkiezingen wel eerlijk verlopen? Want in het Coronatijdperk kon er per post worden gestemd. En post is gemakkelijker te onderscheppen en om te wisselen dan een stembrief in een afgesloten container denk ik maar zo.


KLIMAAT
Ik kwam uit op een Tweet over klimaatverandering getuigenis onder ede bij een rechtbank van drie gerenommeerde prof. dr. klimaatwetenschappers, Happer (Princeton) , Koonin (NY en voormalig Obama adviseur) en Lindzen (MIT). Uit hun verklaring blijkt dat het klimaat altijd veranderingen ondergaat, de menselijke invloed klein is en er géén toename is van klimaatcatastrofen. Duidelijker kan niet, toch?
Het hele klimaatbeleid is niets anders dan een verdienmodel én een nieuwe vorm van ontwikkelingshulp aan arme landen getuige dit document.
Wij als mensen hebben géén invloed (of slechts gering 1 á 2 procent) op het klimaat. En dan zoveel geld wegsluizen om een klimaatbeleid op te zetten dat niet werkt? Waanzin!
UPDATE – Dit bericht in Trouw zegt genoeg: “Klimaatverandering vergroot risico op hoge inflatie, stelt nieuw ECB-onderzoek”. Nee, dat is het niet!
Het ongebreideld geld creëren en wegsluizen naar Klimaatgekkies, dát veroorzaakt de hoge inflatie.
Nogmaals: er is klimaatverandering en daar zullen we mee moeten dealen. Maar we kunnen hoogstens aanpassen of meebuigen, want we zijn technologisch niet in staat om het klimaat te sturen.

In dit Twitterbericht wordt duidelijk gemaakt dat de tegenstrijdigheden in de berichtgeving over het klimaat duidelijk genoeg zijn. Het ene bericht spreekt over een natste lente, het andere over de verhoogde kans op natuurbranden door droogte. Droogte is géén direct gevaar voor natuurbranden. Alleen bij bliksem óf vuur veroorzaakt door mensen is er verhoogde kans op natuurbranden. De droogte zelf veroorzaakt natuurlijk géén natuurbranden.


CORONA
Er is een opmerkelijke groei van volwassenen met geheugenproblemen geconstateerd ná de Coronaperiode. Zijn het bijwerkingen van corona? Of van de prikjes? Of zijn bepaalde sociale problemen de oorzaak van geheugenproblemen? Ik ben benieuwd of de oorzaak achterhaald kan worden. In ieder geval heeft Jan Bonte (Neuroloog) een goede verklaring voor de geheugenproblemen.

Het regime trekt 32 miljoen Euro extra uit om Long-Covid te onderzoeken. U weet het, ik heb een groot vermoeden waar die Long-Covid vandaan komt. Maar laat dat nou nog steeds niet onderzocht worden. Bijvoorbeeld acteur Jamie Foxx zal, volgens de geruchten, niet meer 100 procent herstellen van de prikjes. En dit is nog maar één verhaal van de vele die er zijn of zullen volgen. Internationaal wordt dit “sudden illness” of “sudden death” genoemd. Het is en blijft ongekend hoe er door overheden wereldwijd niet wordt toegegeven dat de prikjes gevaarlijk (kunnen) zijn. De waarheid komt op den duur zeker uit, want mensen zullen vragen gaan stellen waarom hun familieleden, vrienden en kennissen onverwachts overlijden, Long-Covid krijgen of zwaar gewond raken.
Mijn advies aan de Covid19 gevaccineerden blijft dan ook om elke dag één aspirine van 100mg te slikken ter voorkoming van stolsels.

De Corona enquête staat op losse schroeven omdat sommige partijen weigeren om er nog langer aan mee te doen. Omdat de vraagstelling ook te eenzijdig is, vindt men. Het is een premium artikel dus ik weet niet welke partijen weigeren.

Eigenlijk is dit bericht een breaking news bericht, maar het is voor mij oud nieuws. Minister Kuijpers wil géén openbaarheid over de corona aanpak, anders komt het functioneren van de staat in gevaar. Wat???
Dus als bepaald nieuws naar buiten komt, is onze nationale staat in gevaar? Dat zegt dan toch genoeg? Er is iets goed fout aan de corona aanpak geweest. Ik kan u verklappen dat ALLES aan de corona aanpak fout is geweest. ik ben bang dat de smoking gun in dit geval de corona prikjes zijn. Nog steeds vallen héél veel mensen uit met een circulatiestoornis. Denk aan een herseninfarct, hartinfarct of trombose. Er komt een tijd dat de prikjes verboden zullen worden en er geconstateerd zal worden dat de bijwerkingen vele malen ernstiger blijken dan gedacht. De politiek weet het, de vaccine fabrikanten weten het, de medische elite weet het en binnenkort weten we het allemaal. En dan breekt, hoop ik, de pleuris los en ontdoen we ons van de foute en corrupte regimes en medici.
Het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) betreurt het besluit van minister Kuijpers om niet alle aanbevelingen op te volgen en sneller de opgevraagde overheidsinformatie te openbaren.

Langzaam maar zeker zijn er steeds meer artsen die er achter komen dat de Corona vaccinaties helemaal niet zo effectief en veilig zijn als beweerd. Zo ook de Britse cardioloog Malhotra. Die roept op tot opschorten en onderzoeken van mRNA vaccinaties.

|Ik heb deze week meerdere verhalen gehoord over herseninfarcten. Zowel binnen als buiten mijn kennissenkring. Ik ben zó bang dat dit voorlopig niet gaat ophouden. Kwam er maar eens een onderzoek naar de relatie coronaprikjes en circulatiestoornissen bij mensen. Zucht! Er hoeft natuurlijk géén relatie te zijn, maar sinds de corona prikjes zie ik gewoon het aantal herseninfarcten, hartinfarcten én trombose schrikbarend toenemen! Dus ik zie een verband. De Andere Krant ziet dat ook. Rn hier weer een bericht van de bekende 67 jarige ijscoman van het binnenhof. Overleden na een herseninfarct. RIP.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE
De Wit-Russische president Loekasjenko ligt volgens geruchten in kritieke toestand in het ziekenhuis. Daags na het bezoek aan president Putin van Rusland én de beslissing om Russische kernwapens in het land te stallen. Hij kan echt ernstig ziek zijn, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat er een soort coup is gepleegd (met medeweten van Rusland). We wachten de nadere berichten maar af. Maar dit bericht heeft in mijn ogen zeker te maken met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en/of het plaatsen van kernwapens.

De Televaag kopt met “Personeel kerncentrale Zaporizja waarschuwt voor nucleaire catastrofe: ‘Erger dan Tsjernobyl’”. Ik denk dat Rusland erg voorzichtig zal zijn met de vele kerncentrales in Oekraïne. En ook Oekraïne weet hoe gevaarlijk kernrampen zijn. Tsjernobyl staat nog steeds vers in het geheugen.


ECONOMIE
Minister Sigrid Kaag scheert met haar financiële begroting langs de rand van de afgrond. Ik heb het er al eerder over gehad. Maar nu denk ik zelfs dat dit de reden is dat ze binnenkort op zal stappen. En dat zal wellicht op een totaal onverwacht moment gebeuren. We zullen zien. #exitKaag

Boter, suiker en brood zijn in een half jaar veel duurder geworden. Suiker kreeg een prijsstijging van 80 procent. En laat dat product nu in vele andere producten zitten. Ik zie het somber in voor de toekomst. Alles gaat nog véél duurder worden. Langzaam wordt de economische nek klem verder aangedraaid.

De inflatie vergeleken met vorig jaar is de inflatie gestegen van 5,8 tot 6,8 procent. Maar DPG Media (is van Brussel) zegt dat deze stijgende lijn niet verontrustend is. Slaap maar lekker door. Dat was het de vorige keer ook niet en toen ging het toch goed fout. Deze kant gaat het nu ook weer op. Waar de energie goedkoper werd, werd de rest duurder (industriële productie en voedselprijzen). Ik voorzie alsmaar stijgende prijzen en dus ook een stijgende loon/prijs spiraal. Helaas blijven er sectoren achter die nét voor de superinflatie begon hun CAO hadden afgesloten. Daar was tot 5 procent loonsverhoging afgesproken, terwijl de officiële inflatie nu dus al 6,8 procent is. Of te wel: koopkrachtverlies. Maar als je de rente op rente situatie bekijkt zijn sommige mensen er zo’n 20 procent in koopkracht erop achteruit gegaan, schat ik.
In een nu.nl bericht wordt gesproken van een inflatie van 6,1 procent. Maar in ieder geval spreekt men ook hier van een hardnekkige inflatie. En dat is wat het is. ECB president Lagarde vindt de inflatie ook nog steeds te hoog en wil ingrijpen met renteverhogingen. En dat gaat, zoals ik al vele malen heb gezegd, ten koste van de Zuidelijke EU landen. De situatie is verre van stabiel. Sterker nog: de EU probeert in te zetten op een slow motion collapse van het economische systeem en wil als oplossing de Digitale Euro en Digitale ID inzetten. Pas dan gaan de zware jaren echt beginnen voor het volk in de Europese Unie. Dan volgt de tirannie en het sociaal kredietsysteem.

In juli zal de belastingdienst namens het regime gaan beginnen met het innen van de coronaschulden. Ik vind het gewoon wrang. De ondernemers moesten tijdens het Coronatijdperk een aantal maal verplicht dicht en verloren daardoor een groot deel van hun inkomen. Ze kregen financiële steun in de vorm van een lening aangeboden. Het regime is bikkelhard en gaat nu innen. En dat terwijl De Jonge 5 miljard euro heeft kwijtgemaakt. Dat geld had het regime ook in de ondernemers kunnen stoppen. Binnenkort dus weer veel faillissementen. Rutte heeft echt alles, maar dan ook alles fout gedaan.


KIJK EN LEESTIPS
Leestip: Column van Ton F. van Dijk (HP de Tijd) over tolerantie van de politieke linker- en rechterkant dat door de mand valt.
BlckBx.tv – Blckbx Today – Maandag 29 mei 2023
BlckBx.tv – Blckbx Today – Vrijdag 2 juni 2023
Jeroen Pols en Willem Engel – Weekjournaal #22

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, hpdetijd.nl, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, noordhollandsdagblad.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts