BERICHTEN VAN WEEK 22 – 27/05/2024

Trots op de boeren!


BREAKING NEWS:
Dick Schoof wordt waarschijnlijk de nieuwe WEF premier. Ik had een paar weken geleden al voorspeld dat als Plassterk het niet zou worden, een WEF puppet zijn plaats zou innemen. Nou, dat is dan ook precies gebeurd. Mona Keijzer kon het ook niet worden vanwege haar uitspraken over Moslims, en dus werd er een voor veel mensen een onbekende kandidaat premier. Hij wordt op handen gedragen door de 4 fractieleiders van de coalitiepartijen, wordt er geschreven. Maar ik ben benieuwd wie de zogenaamde fluisteraar was. Wie heeft Dick Schoof als kandidaat premier naar voren geschoven? Dáár moet gezocht worden als men de Deep State wil identificeren. Dick schoof was de baas van de AIVD en NCTV. Hij heeft in het verleden via nepaccounts op Social Media illegaal burgers afgeluisterd. Schoof is dan ook een bekende van klokkenluider Huig Plug. Op Twitter zijn er diverse commentaren op het verleden van Dick Schoof. Voor mij is Dick Schoof dus een soort Rutte II. Maar ik was hier dan ook al bang voor. Agenda 2030 gaat gewoon door. Het is oude wijn in een nieuwe verpakking. Het volk gaat wellicht weer verder slapen en zal ruw wakker worden als die agenda is uitgevoerd.
UPDATE – Teleurstelling bij uiterst rechts over keuze Schoof als premier.
UPDATE – Dick Schoof schijnt ook niet de keuze van Geert Wilders te zijn. Logisch, dat was Plassterk. Maar ik heb ook een beetje het gevoel dat Geert Wilders deze keuze MOEST maken. De Deep State is erg machtig.
UPDATE – Ook Willem Engel en Jeroen Pols hadden Dick Schoof al in hun vizier.
UPDATE – Volgens Hart van Nederland ziet een meerderheid Dick Schoof als premier wel zitten. Ja, dat zou mij niets verbazen. Echter deze Nederlanders weten niet wat deze meneer in het verleden heeft uitgespookt. Want ze kijken en lezen alleen maar mainstream media. Ik kijk en lees wat meer dan dat. Dus ik hoor ook de andere kant. De naam Dick Schoof klonk mij bekend in oren maar is niet eerder in mijn blog genoemd. Wel zaken als AIVD, NCTV, etc. Maar goed. Ik zie hem in ieder geval niet zitten. Een gevaarlijke man die de woorden democratie en vrijheid niet eens begrijpt.
UPDATE – Eindelijk komen er nu ook meer vragen en opmerkingen (1) (2) (3) over de benoeming van Dick Schoof als kandidaat premier vanuit de mainstream media. Bij de Moslims staat hij er in ieder geval niet goed op. Ook oud-politicus Farid Azarkan van de politieke partij Denk gelooft niet dat Dick Schoof de rechtsstaat respecteert. Azarkan: ‘Waar blijkt uit dat hij respect heeft voor de rechtstaat? Vergeten wat zijn rol was in MH17 en het illegaal bespieden van politici, burgers en moskeeën.’. En daar heeft Farid Azarkan zeker een punt. Zo vind ik het illegaal bespieden van burgers en politici ook een No Go. Een paar maanden geleden is de voorzitter van de onafhankelijke Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) die de veiligheidsdiensten controleert, opgestapt. Die veiligheidsdiensten eigenen zichzelf steeds meer macht toe. Denk aan de NCTV die een grote rol speelde tijdens het Coronatijdperk. Tijdens die periode waren de Nederlandse burgers de facto rechteloos. Ik blijf erbij dat de Covid19 mutatie Omicron ons toen op het nippertje heeft gered, mede door de geruststellende berichten die uit het buitenland kwamen, anders hadden we 2G in Nederland gehad en waren mensen zoals ik compleet rechteloos geworden.


BINNENLAND & ALGEMEEN
Justitie wilde in beslag genomen stukken uit kantoor Weski gebruiken in ander geheim onderzoek. Maar zoiets mag niet zomaar. Want Nederland kent het zogenaamde ‘verschoningsrecht’. Dat betekent dat vertrouwelijke gesprekken en documenten die tussen een verdachte en advocaat niet zomaar gebruikt mogen worden als bewijs of als materiaal in een andere zaak. Alleen als een advocaat het verschoningsrecht misbruikt bij zware criminaliteit is dat soms toegestaan. Het OM heeft de zaak Weski daaronder laten vallen, want ze voerde (zogenaamd) illegale activiteiten uit voor haar client. Maar ik denk dat Weski expres is aangepakt zodat het OM bewijsmateriaal voor andere zaken kon bemachtigen. Er zijn immers vele documenten uit haar voormalige kantoor meegenomen. Het voelt in ieder geval bij mij niet goed. Mijn geloof in een goed werkend rechtssysteem is weg.

Een 16-jarige jongen wordt vervolgd voor het slaan met een bierflesje op het hoofd van Baudet. Omdat deze jongen minderjarig is zijn verdere mededelingen schaars en zal de rechtszaak achter gesloten deuren plaatsvinden. Een aantal dagen geleden werd in België nog besloten dat een andere man, die Baudet met een paraplu sloeg, niet voor het gerecht hoeft te komen. Ik blijf dat een vreemde zaak vinden.

Kwetsbare huurders zijn het eerste slachtoffer van de mislukte energietransitie, kun je wel stellen. Deze huurders wonen in huizen met ‘nul op de meter’. Maar dat principe is volledig gestoeld op het salderen. In de zomer wekken de zonnepanelen meer stroom op. Deze wordt dus in de toekomst niet meer uitbetaald. Tot nu toe sparen de kwetsbare bewoners hun energie in de zomer op, zodat ze in de winter goedkoop kunnen verwarmen. Met het loslaten van salderen zullen ze dus zowel in de zomer als in de winter veel meer gaan betalen en dus kunnen deze kwetsbaren flink in de financiële problemen komen.

Jongeren en mensen met een migratieachtergrond ervaren vaak discriminatie door banken en andere betalingsverwerkers. Transacties worden tegengehouden of bankrekeningen worden geblokkeerd. Maar ook het openen van een bankrekening wordt steeds lastiger. De macht die het regime aan de banken heeft gegeven is buitensporig groot geworden. U kunt zomaar door de bank gebeld worden om een bepaalde transactie die u heeft gedaan en dan mag u uitleg geven. Het is mij ook al eens overkomen. En dat alles om witwassen te voorkomen. Dat banken meedenken vanwege phising of iets dergelijks, vind ik prima. Maar moedwillig transacties tegenhouden vind ik véél te ver gaan. Ik weet nog wel dat ik tijdens het Coronatijdperk tot 2 keer toe Ivermectine probeerde te bestellen in het buitenland. De bank maakte gewoon het geld niet over! En zo zijn er voorbeelden genoeg. Banken worden door het regime gebruikt als buffer en dienen tevens als Sheriff. En deze rol zal alleen maar groter gaan worden. Denk aan de CO2, stroom- en waterbudget dat er aan zit te komen. Banken gaan u in de nabije toekomst verregaand controleren op uw ecologische voetafdruk. Het regime zal de schuld van zich afschuiven door te zeggen moet van Europa en/of de banken. Maar het is weldegelijk het regime dat dit bepaald heeft. Maar u bent er zelf bij. Verkiezingen kunnen een omwenteling veroorzaken. Binnenkort zijn er EU verkiezingen. Ik wilde eerst niet stemmen, maar ga nu toch maar weer FvD of BVNL stemmen. Deze partijen willen de Agenda2030 stoppen. En dat wil ik ook, want ik wil vrijheid en mijn eigen leven kunnen bepalen. Meer niet.

De Vlaardingse loodgieter R. van Uffelen stapt naar de rechter omdat hij graag weer met zijn gezin in zijn, door de burgemeester afgesloten, woonhuis wil wonen. De burgemeester verbood Van Uffelen thuis te wonen met het oog op de veiligheid voor hem en de buurtbewoners. Ik snap dat de burgemeester de veiligheid wil waarborgen, maar ik snap van Uffelen ook dat hij wéér terug wil naar zijn eigen huis! Het probleem is dat nietsontziende criminelen het op hem hebben voorzien en daarbij dus ook de veiligheid van de buurtbewoners in gevaar brengen. Deze criminelen zetten onnozele tieners in om explosies te veroorzaken met zwaar vuurwerk. Met alle gevolgen van dien. Het is een moeilijke zaak, maar ik vind het recht en gebruik op privébezit toch wel prevaleren boven het de macht van een burgemeester die privéeigendommen kan laten afsluiten. Maar ook hier zijn weer anderen ongewild bij betrokken en dat maakt het zo lastig.

Het demissionaire regime wil rijles verplichten voor mensen die hun autorijbewijs willen halen. Nu is alleen het rijexamen verplicht. Ik weet niet wat ze hiermee willen bereiken, want het behalen van het autorijexamen is ieders eigen verantwoordelijkheid. Laat mensen lekker zelf bepalen hoeveel autorijlessen ze willen nemen. Het regime wil steeds meer invloed op de levens van de mensen hebben. De hoepels worden steeds kleiner en het worden er steeds meer.

Terwijl de medicijntekorten steeds verder toenemen, halen fabrikanten de goedkopere medicijnen van de Nederlandse markt vanwege het voorkeursbeleid van de zorgverzekeraars. Wanneer grijpt het regime nu eens in? Het zorgverzekeringsstelsel is verziekt en marktwerking bestaat eigenlijk niet meer. De overheid moet het zorgverzekeringsstelsel weer in eigen handen nemen, maar dat gaan ze niet doen. Ik verwacht een zorginfarct over niet al te lange tijd. En dan moet er alsnog hard worden ingegrepen, met alle gevolgen van dien.

Steeds meer Nederlanders vinden dat rokers meer zorgverzekering moeten gaan betalen. Ik weet niet of dit een propagandistisch fake onderzoek is, maar stel dat het waar is. Dan zijn deze Nederlanders bezig met het uithollen van hun eigen (zorg)rechten. Nu zijn het de rokers, morgen de diabetici (komt door de suikers), dan de drinkers (oei, dat ligt gevoelig) en ook de gezonde extreme sporters komen op den duur aan bod. Wil je gaan skiën? Dan ben je even niet verzekerd, want er is mogelijk risico op botbreuken. Dus Nederlanders die rokers willen discrimineren zijn niet goed bezig. En dat zegt een fel antiroker 🙂 Maar ik heb ervan geleerd. Laten we juist in deze tijd solidair zijn met elkaar. Want het regime heeft maar één doel: ons uit elkaar spelen.

Na de recente huuringrepen (regulering middenhuur) van clown Hugo de Jonge zetten pandeigenaren in de vier grote steden massaal hun huurpanden te koop. Ik denk dat de gevolgen voor de mensen met middeninkomens verschrikkelijk zullen zijn. Nog meer huizentekorten en wellicht heeft het ook gevolgen voor bepaalde beroepen. Denk aan die leraar die in Rotterdam géén huis meer kan huren en dan maar ergens anders les gaat geven, of die werknemer die voor zijn werk een uur moet reizen omdat een huis in zijn werkplaats niet beschikbaar is.

Een tijdelijke flitspaal op de A16 kan de vele tienduizenden bekeuringen per dag niet aan. Er mag daar, vanwege werkzaamheden, nog maar 70 km/u worden gereden. Blijkbaar was dat niet duidelijk bij de automobilisten. Het OM besloot om de flitspaal maar tijdelijk uit te zetten en de gegeven boetes in te trekken. Dat vind ik nou netjes van het OM. Ze weten natuurlijk ook wel dat er iets niet klopte, want de meeste automobilisten (zoals ik) zijn te goeder trouw op de weg. Zo zijn er gelukkig ook nog goede dingen te melden over het OM.

Jeugdzorg heeft steeds meer geld nodig om de zorg te kunnen bieden die gevraagd wordt. Maar gemeenten draaien op voor die kosten en die kunnen dat niet meer dragen. En dus gaan de gemeentelijke belastingen omhoog. Ik zie nog wel eens een situatie tevoorschijn komen waarbij gemeenten met véél zorgkinderen hun inwoners kapot belasten. En die inwoners krijgen daardoor financiële problemen en hun kinderen worden er ook niet beter op. Of te wel: een ongecontroleerde situatie. Die zal in Bloemendaal of Wassenaar niet voorkomen.

Netbeheerder Enexis wil mensen met zonnepanelen, warmtepompen en privélaadpalen meer laten meebetalen aan de verzwaring van het elektriciteitsnet. Dit zijn nu zaken waar ik mij boos over maak. Zelf heb ik géén van deze zaken, maar ik kan mij goed indenken dat mensen kiezen voor een beter klimaat (ook al betwijfel ik de manier waarop). Maar de intentie is goed. En de overheid heeft niet voor niets subsidies in het leven geroepen om dat mogelijk te maken. Ook elektrisch rijden werd gestimuleerd. Daar ben ik dan weer ingetrapt volgens velen. Maar tot nu toe heb ik er nog géén spijt van. Echter nu gaat de overheid allerlei maatregelen nemen zoals het afschaffen van de salderingsregeling. Daardoor wordt de terugverdientijd van zaken langer. En dat was niet de afspraak. Maar nu willen ze dus ook aan de achterkant die mensen nog eens extra gaan belasten omdat deze mensen een zwaardere aansluiting hebben en ook meer stroom afnemen. Ik gebruik ook veel stroom vanwege vele hobby’s. Maar hier gaat het om mensen die dus wat extra’s voor het milieu doen. Echt onzin wat Enexis wil. Ik denk trouwens dat we allemaal meer gaan betalen voor de distributie van energie. Want die uitbreiding is wel nodig.
UPDATE – Nu wil Enexis ook al de zonnepanelen van huiseigenaren uitzetten om netoverbelasting tegen te gaan. Dat doen ze door de spanning te verhogen zodat de overspanningsbeveiliging van omvormers de panelen uitschakelen. Het artikel in het AD brengt het allemaal zo dat het lijkt of deze maatregel onschuldig is en als het niet wordt gedaan er juist kans is op brand en andere gevaren. Maar er wordt niet bij gezegd dat het verhogen van de spanning iedereen in een bepaalde buurt treft. En deze hogere spanning heeft wel degelijk invloed op de levensduur van de aangesloten elektrische apparaten. En dan wil ik nog niets eens denken aan wat die overspanning doet op die Chinese import meuk. Ik ben in ieder geval niet gerust op deze ‘oplossing’, ook al weet ik dat het slechts 10 procent meer spanning is. De meeste apparaten kunnen dat hebben. Maar voor hoelang?
UPDATE – Cora van Nieuwenhuizen, voorvrouw van branchevereniging Energie-Nederland, pleit ervoor dat de uitbreiding van het energienetwerk niet betaald dient te worden met een hogere energierekening, maar uit de algemene middelen. Daar is inderdaad wel iets voor te zeggen. Aan de andere kant, de verbruiker betaalt. Maar aangezien elektriciteit een basisbehoefte is, vind ik het ook logisch dat de uitbreiding van het net via de gewone belastingen gaat. Logisch, want we zijn al gekke Henkie. Nederlanders en bedrijven in Nederland betalen al bijna het meeste voor hun energie van heel de EU. En dat is niet goed voor onder andere de concurrentiepositie.


BUITENLAND
In Mannheim (Duitsland) is tijdens een evenement een Islamcriticus en agent neergestoken door een man met een mes. Volgens verhalen op “X” heeft de betreffende agent zich vergist wie de dader is, en werpt een omstander omver die de echte dader stompt. De agent wordt vervolgens in de nek gestoken door die echte dader. Vlak daarna zijn er andere agenten die de dader neerschieten. Alle betrokkenen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Ik vind het jammer dat kritiek op een religie of politiek beleid in de vorm van evenementen of demonstraties tegenwoordig niet meer kan, want kritiek houdt elkaar scherp. Maar goed, de Islam is dan ook een jonge religie. Daar zullen zaken nog moeten ‘verlichten’.
UPDATE – De agent verkeert in levensgevaar.
UPDATE – Op “X” staat de video die het verhaal bevestigd. Zeer, zeer triest.
UPDATE – Afschuw in Duitsland na een oproep om ex-Moslims en critici te doden. Het is een kleine groep die een gevaar is voor de rest van de burgers. Laten we vooral met elkaar in gesprek blijven en dit soort acties massaal afkeuren!
UPDATE – De betreffende agent is na een coma overleden. Triest. De verdachte is geopereerd en nog niet aanspreekbaar.

Oud president Trump is schuldig bevonden in een strafzaak. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een oud president schuldig is bevonden. De kans is groot dat Trump niet de cel in hoeft, maar hij mag niet stemmen in de staat waar hij schuldig is bevonden omdat hij nu officieel veroordeeld is. begin juli volgt de strafmaat. Omdat het zijn eerste vergrijp is, verwachten deskundigen dat hij dus niet naar de gevangenis moet, maar een geldboete en/of voorwaardelijke zal krijgen. Trump zegt dat het oordeel bij de presidentsverkiezingen gegeven zal worden door de kiezers. Hij doelt daarmee op het grote aantal kiezers dat op hem gaat stemmen als steun. De kans lijkt mij inderdaad erg groot dat Trump die verkiezingen zal gaan winnen. En dat vind ik ergens best wel jammer. Er is in mijn ogen slechts één goede kandidaat en dat is Kennedy. Maar die gaat het niet winnen, schat ik zo in. Dus Trump is naar mijn mening de enige kandidaat die nog één termijn president kan zijn. Ik hoop dan maar dat hij in ieder geval een einde aan die verschrikkelijke oorlog tussen Rusland en Oekraïne kan maken.


POLITIEK
Een langdurig onderzoek heeft aangetoond dat het ‘pulsvissen‘ een milieuvriendelijke manier van vissen was. De EU heeft deze jaren geleden echter verboden (tegen het EU beleid in dat juist duurzaamheid en behoud van ecologie als belangrijkste doelstellingen beschouwd) door te stellen dat het juist niet goed was voor het milieu. Maar boze tongen beweerden toen al dat de Fransen hun concurrentiepositie op het spel zagen staan en grepen in via de EU. Onterecht dus. En dat blijkt natuurlijk keer op keer. Maar mensen zeggen vaak: ‘gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen‘. Het zijn juist de foute mensen die dit zeggen. De waarheid is altijd het belangrijkste. Maar door die corrupte zet van Frankrijk zijn er in Nederland vele vissersfamilies berooid achtergelaten.


WEER & KLIMAAT
Zoals ik al had voorspeld: de zware regenval in Nederland zal tot mislukte oogsten gaan leiden. Het gevolg: duurdere groenten en dus ook duurdere friet. Zo gaat het elk jaar weer. Het is óf te nat óf te droog. Nooit is het eens goed. En dus gaan de prijzen wéér omhoog. En natuurlijk is er ook kans op een tekort aan groenten in Nederland. En dus moet er weer geïmporteerd worden. Daarom: ben ik ’trots op de boer’.
UPDATE – Boeren en tuinders hebben het zwaar. Dat valt niet te ontkennen. Maar er is meer aan de hand dan de zware regenval. Het regime heeft namelijk het fenomeen ‘kalenderlandbouw‘ ingevoerd. Dat houdt in dat de boer op bepaalde data moet zaaien, poten en oogsten. Doen ze dat niet, dan krijgen ze géén subsidie. Dit heeft te maken met de waterkwaliteit. Of te wel, het valt onder stikstofbeleid. Voor zover ik weet worden er (nog) géén boetes uitgedeeld als een boer of teler zich niet aan de kalenderlandbouw houdt. Nog niet, tenminste. Maar ook hier moeten de boeren door steeds meer en kleinere hoepels springen, met alle rampzalige gevolgen van dien. De kalenderlandbouw dient dus zo snel mogelijk te verdwijnen. Het lijkt hier steeds meer op de USSR!
UPDATE – De aanhoudende regenval in Duitsland en Nederland leidden tot reddingsacties in ons buurland en hoogwateralarm in Nederland. Het blijft bizar hoeveel regen er maar blijft vallen. We kunnen er schatrijk van worden als we de juiste maatregelen treffen. Nederland, waterland!
UPDATE – De NOS meldt dat de lente van 2024 de warmste en natste ooit was. De natste zeker, maar de warmste? Dat vind ik gevoelsmatig NIET kloppen. Ik heb de gehele maand april nog de verwarming aangehad. Dat was vorig jaar zeker niet zo.

Experts meten uitzonderlijk dikke sneeuwlaag op Zwitserse gletsjers. Na jaren eindelijk goed nieuws. En ik ben benieuwd naar de aankomende jaren. Ik verwacht dat de zonneactiviteit af zal nemen. En dan ben ik benieuwd wat dat voor invloed heeft op de klimaatverandering.

Finland krijgt buitengewoon vroeg een hittegolf met temperaturen boven de 27 graden Celsius. Daar wel en hier niet. Wanneer is Nederland aan de beurt om eens een aantal dagen achter elkaar lekker warm te worden?

Ook in de Indiase hoofdstad New Delhi is een recordtemperatuur gemeten van 52,3 graden Celsius. Maar ik denk dat het hier een meting in de stad betreft en dus wordt die beïnvloed door diverse menselijke factoren zoals bebouwing en gereflecteerde warmtestraling.
UPDATE – Ik lees net weer nu.nl en ik zie een artikel over de recordtemperatuur van 52,3 graden Celsius dat het heeft over een MEETFOUT. Maar veel mensen hebben al gelezen over de foute recordtemperatuur en hebben dat toch maar even ter kennisgeving tot zich genomen. Wellicht dat ze een volgende keer de snelweg gaan blokkeren met XR ondanks deze foute meting.
UPDATE – Het betrof een storing. Vandaar de foute waarde. De temperatuur is gecorrigeerd naar 49,1 graden Celsius. Dat is overigens wel een record voor die stad. Toch blijf ik mij afvragen hoe ze aan die gecorrigeerde waarde komen.


CORONA & VACCINS
Er is steeds minder animo voor bevolkingsonderzoeken. Maar dit was in 2023 ook al zo. Wat is er aan de hand? Wat mij betreft is het de steeds meer verregaande invloed van het regime op het leven van een individu. Dat moet stoppen. Ik als ‘activist’ meld mij dan ook voor alles af. Van de griepprik tot de (Corona) vaccinaties. Ik heb ook géén paspoort en ID meer, want ik weiger principieel om mijn vingerafdrukken af te geven. Bij de apotheek kan het zomaar zijn dat ze over een tijd DNA van je willen omdat ze dan nauwkeurig kunnen voorspellen hoe medicijnen reageren en welke bijwerkingen er zijn te verwachten. Dat lijkt geweldig, maar met de EU wetgeving in de maak over het Digitaal patiëntendossier ligt de weg open om misbruik van al die data te maken en zelfs onderdelen daarvan te verkopen! Ook daar zal ik dus niet aan meedoen, want het regime heeft een ongekende honger naar (biomedische) data. AI kan zaken gemakkelijk aan elkaar linken. Zo kunt u zomaar verdachte worden in een zaak waar u niets mee te maken heeft, maar AI heeft u gelinkt omdat er een hoog procentuele DNA match gevonden is, of omdat u in bepaalde profielen past. Dit zijn dus ook zaken die te maken kunnen hebben met bevolkingsonderzoeken of vaccinaties; de honger naar data.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
De ongekozen Britse conservatieve premier Rishi Sunak wil de dienstplicht weer invoeren in Groot Brittannië. Weigeraars worden niet opgesloten, maar moeten dan één weekend per maand vrijwilligerswerk gaan doen. Maar er wordt gekeken naar mogelijke straffen voor jongeren die nergens aan willen meewerken. Ik zou zo’n jongere zijn. En ik roep hierbij dan ook alle jongeren in de wereld op om niet mee te doen aan de dienstplicht (of een vervanging daarvan). Vrede is het belangrijkste om goed te kunnen leven. Het invoeren van de dienstplicht bedreigt op den duur de vrijheid, vrede en veiligheid van iedereen. Dus doe niet mee aan deze waanzin en lach het regime vierkant in haar gezicht uit, zou ik zeggen.

Ik weet niet of de militaire oefening van China al voorbij is en de omsingeling van Taiwan is beëindigd, maar ik lees op ‘X’ dat de voorbereidingen voor een invasie gewoon doorgaan. Als China Taiwan binnenvalt, gaan er grote events gebeuren. En is het tevens het einde van China zoals we dat kennen. Misschien is dat maar goed ook. Ik hoop dat het Chinese regime verstandig zal zijn en een invasie niet zal uitvoeren.

De VS geeft Oekraïne toestemming om Amerikaanse wapens (beperkt) in te zetten op Russisch grondgebied. Dit is toch wel een dingetje. Als die wapens grote schade of doden veroorzaakt, kan Rusland op een gegeven moment zeggen dat de VS zich actief bemoeien met de oorlog. Dat lijkt mij een logische zet. Vandaar ook dat het, volgens mij, verboden is om wapens te leveren een oorlogvoerende landen. Iets met internationaal oorlogsrecht, dacht ik.

De spanning tussen het Westen en Rusland blijft langzaam maar zeker steeds verder toenemen. Dat zegt Rob de Wijk, defensiespecialist. Europa wordt stapje voor stapje een oorlog ingerommeld. Ik denk dat vooral de machtige wapenlobby van de Verenigde Staten hier achter zit. Rusland zal eerst Europa treffen als het conflict verder zal escaleren, denk ik. En ik ben ook bang dat China en Rusland (BRICS) zullen samenspannen om zo’n conflict het hoofd te kunnen bieden. Echter, ik blijf erbij: uiteindelijk kan niemand winnen, want de kernwapens zijn machtig. De mensheid zal weggevaagd worden. Dus voor nu is het beste om met elkaar te gaan praten.


ECONOMIE
De inflatie neemt langzamer af dan gedacht. En u weet, het systeem is rente op rente, dus de prijzen blijven door de hoge inflatie uit het verleden gewoon hoog. Tenzij er deflatie optreedt, maar dat is (nog) niet het geval. In ieder geval zijn het de banken die profiteren (ze lachen zich suf), want zij weigeren om de rente te verlagen. Maar nu gaat de ECB de rente waarschijnlijk binnenkort weer verlagen. Dan moeten de banken wel mee, want de consument kan precies nagaan wat er gebeurt in deze tijd van digitale media.

Het werk van honderdduizenden fabrieksarbeiders staat onder druk. Dat komt doordat de Nederlandse (maar ook Duitse) industrie steeds meer wordt afgeschaald. De reden? Natuurlijk de robotica die veel taken over neemt, maar ook het stikstof of CO2 beleid zorgt ervoor dat (zware) industrie moet inleveren of opkrassen. Ik denk dat we uiteindelijk ons zelf in de vingers snijden door de (zware) industrie weg te saneren. Vroeg of laat gaan we daar de enorme gevolgen van merken. Ook de afhankelijkheid is een dingetje. Bij een conflict kunnen zaken zomaar tot stilstand komen en ontstaat er acuut een tekort van bepaalde grondstoffen of halffabricaten.

Het aantal verkochte elektrische auto’s is in mei flink gedaald. Branche organisaties wijten dat vooral aan de onzekerheid van de korting op de motorvoertuigenbelasting voor elektrische voertuigen die in 2025 betaald moet gaan worden. Elektrische auto’s zijn veel zwaarder dan hun benzinevariant vanwege de accupacks.

Makelaars zien een run op ‘klushuizen’. Die gaan meestal goedkoper weg. Ik heb voor de gein eens op Funda gekeken. in mijn woonstad zijn er nog wel ‘redelijk’ te betalen huizen te koop, echter deze zijn wel erg klein of zijn niet bijzonder. Pas vanaf 4 ton kun je een leuk woonhuis vinden die tenminste nog wat ruimte biedt. Ik woon in een klushuis met zo’n 270 vierkante meter aan woonruimte. Als mijn huis er top uit zou zien en goed was ingericht, was ik nu miljonair geweest. Maar mijn huis zou ik beter leeg kunnen verkopen. Alles is oud en veel moet worden aangepast op opgeknapt worden.

De OPEC+ verlengt de productievermindering van ruwe olie tot eind volgend jaar. Wat het voor de prijs van een vat ruwe olie zal betekenen is niet helemaal bekend, want de falende Westerse economieën, de tegenvallende Chinese economie, de vraag en aanbod en de hoge rente. Ik had verwacht dat een vat ruwe olie richting de honderd dollar zou gaan. Dat is nog lang niet het geval. Maar als de economie om één of andere reden weer aantrekt en de rente omlaag gaat, kan dat nog steeds gebeuren denk ik maar zo. Zeker zo rond de herfst en winter.


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today #316: Moordcomplot Kennedy ontrafeld | EU zet aanval in op supplementen | VS stopt CBDC.
Blckbx today #317: ‘Mr. Deepstate’ Dick Schoof | Raisa over haar vervolging | Het stille pensioendrama.
De week van Dick Schoof | Bram Bakker over de ‘zieke’ zorg | EU verkiezingen in aantocht | DWIV #6.
Weekoverzicht #22 – 2024 – Willem Engel en Jeroen Pols.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN, ER IS ACTIE NODIG!

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts