BERICHTEN VAN WEEK 21 – 20/05/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
Het OM gebruikte vertrouwelijke communicatie tussen een verdachte én advocaat om een andere verdachte te identificeren. Het Gerechtshof tikt het OM daarvoor op de vingers, maar stelt dat de fout niet groot genoeg is om de verdachte strafvermindering op te leggen. Nu ben ik géén rechtsgeleerde, maar als ik dit lees is er op illegale wijze aan informatie gekomen door het OM. Daarmee hebben ze een andere verdachte kunnen identificeren, maar de illegale actie is ook in het nadeel van de huidige verdachte. Vroeger werd zo’n zaak direct geseponeerd en kwam de verdachte (terecht) op vrije voeten. Nu wordt er een klein tikje op de vingers van het OM uitgedeeld, maar zijn er verder géén consequenties aan verbonden. Ik weet niet meer in welke rechtsstaat ik leef. Mijn vertrouwen is NUL. Er is maar één oplossing: de gehele rechtsgang zuiveren en dus ontslag voor alle medewerkers van het OM en de rechtbanken met een hoge functie. Ik zie géén andere oplossing meer. Ook hier is de invloed van D666 véél te groot geworden. Zijn ze helemaal gek geworden!

Oud ON! presentatrice Raisa Blommestijn wordt door het OM vervolgd wegens groepsbelediging en smaad. Ze zou zich, volgens justitie, beledigend hebben uitgelaten over mensen met een donkere huidskleur. Nadat een blanke jongen door een groep andere jongens in elkaar werd geslagen en op de metrorails werd gegooid (dit zou gezien moeten worden als poging tot doodslag), uitte Blommestijn zich op “X” met de volgende reactie: “Wéér een blanke man op straat in elkaar getrapt door een groep negroïde primaten. Hoeveel weerloze blanken moeten nog slachtoffer worden? Talloze waarschijnlijk: de open grenzen-elite importeert dit volk met bosjes, met alle gevolgen van dien“.
Ik vraag mij af wat er is gebeurd met die groep jongens. Worden die ook vervolgd wegens poging tot doodslag? En ik vind ook dat Blommestijn de cultuurproblemen van deze importjongeren mag benoemen. Feiten zijn feiten, toch? Ik stoorde mij wel aan het woord ‘primaten‘, waarvan ik wist dat de betekenis daarvan doelde op ‘apen‘. maar als ik de betreffende wikipagina doorlees, valt de Homo Sapiens (de huidige mens) er ook onder. Dus is er hier naar mijn mening ook niets aan de hand. Mijn conclusie is dan ook dat de vrijheid van meningsuiting ook hier sterk wordt beperkt door het OM. En dit is wéér een poging om de hoepel kleiner te maken. Door Blommestijn aan te pakken heeft dat een afschrikkend effect op anderen. En ja, ook ik hou in mijn achterhoofd rekening met hoe ik zaken opschrijf en durf niet meer helemaal los te gaan op gevoelige zaken, wetende dat dit blog openbaar is en door iedereen gelezen kan worden. Dus ook ik voel mij al sterk beknot in mijn vrijheid van meningsuiting. Het gevolg van jaren lang verkeerd politiek beleid van Bakellende en Pinokkio Rutte. Onze vrijheid van meningsuiting is aan het (Woke) narratief gebonden. En heel veel mensen vinden dat ook nog eens terecht. Maar deze mensen zijn ook een keer aan de beurt. Ook hier hoop ik dat het onder het kabinet Wilders I beter zal gaan en onze vrijheid van meningsuiting weer hersteld gaan worden.

Den Haag gaat reclames voor vliegvakanties en vervuilende auto’s verbieden in de stad. Maar er zijn partijen die het niet ver genoeg gaat en die ook reclames willen gaan verbieden voor vlees en suikerhoudende producten. Het is ongekend wat zich er in deze tijd allemaal afspeelt. NGO’s en politici die mensen willen dwingen om bepaalde narratieven aan te houden, zoals het niet vliegen om het klimaat te sparen en een gezonde levensstijl waarbij suikers uit den boze zijn. Het is niet alleen betuttelend maar ook zéér zorgelijk dat dit soort zaken leiden tot een sterke beperking van keuzevrijheden. De hoepels waar burgers en bedrijven door heen moeten springen worden steeds kleiner en het worden er ook steeds meer. Zoals al eerder gezegd: ik ben er klaar mee en ga mijn eigen frisdrank en sap fabriek opstarten. “Ik zal niets nalaten om het regime dwars te zitten“. Oh wacht, lijkt deze uitspraak niet op die van Fransje Timmermans? Nou, die kwam er mee weg, en dus ik ook.

Er wordt weer gezeurd over geldautomaten. Nu gaat het om geldautomaten die niet van de banken zelf zijn. Het schijnt dat iedereen zo’n automaat zonder vergunning of aanvraag kan exploiteren en dus is men bang voor witwassen van contant geld door malafide bedrijven. Want bedrijven kunnen deze automaten zelf vullen met hun eigen briefgeld. Denk aan een supermarkt die hun contant briefgeld terug stoppen in zo’n automaat (om afstortingskosten bij de bank te omzeilen). Ik ben daar een groot voorstander van, maar blijkbaar sommigen niet. Die zien overal beren op de weg. Ik voorzie dat het regime ook hier gaat ingrijpen en dus het beheren van een geldautomaat vergunning plichtig gaat maken.

De man die Baudet met een paraplu op zijn hoofd sloeg, komt niet voor de rechter in België. Ik vind dat echt bizar, want iemand slaan met een hard voorwerp is gewoon poging tot doodslag, vind ik. Maar hier betreft het slechts een ‘extreemrechtse’ politicus. Als het Timmermans was geweest was er zeker een veroordeling uitgekomen. Echt schandalig dit en hiermee wordt ook weer eens aangetoond dat het rechtssysteem België een farce is.

Een weer gaat een NGO naar de rechter vanwege Tata Steel. Omwonenden hebben zich verenigd en klagen Tata Steel aan vanwege de (mogelijke) gezondheidsschade die de fabriek veroorzaakt. Niet alles is op orde bij Tata Steel. Dat klopt zeker, maar dat is aan de overheid en wetgevende instanties om dat te controleren en te handhaven. Maar nu gaat wéér een NGO zich ermee bemoeien. En natuurlijk snap ik de zorgen van de buurtbewoners. Maar het is al raar dat er dichtbij Tata Steel woonvergunningen zijn afgegeven in het verleden. Dat had niet mogen gebeuren, vind ik.

Bij de Antifa en Pro Palestina demonstraties van vorige week waren opzichtige mannen in zwarte pakken en gezichtsbedekking zichtbaar. Er wordt gezegd dat dit niet Antifa was, maar de Romeo politiemannen in vermomming. Deze zijn er zogenaamd om de harde kern van de demonstranten eruit te pikken, maar steeds meer mensen zijn er getuige van dat deze Romeo’s met opzet provoceren en een demonstratie uit de hand laten lopen zodat de ME kan ingrijpen. Deze verhalen heb ik ook gehoord tijdens de Coronademonstraties.


BUITENLAND
Er is veel weerstand tegen de Pandemiewet die het WHO wel erg veel macht geeft. Vandaar dat het verdrag dreigt te mislukken. Maar voordat ik juich wacht ik nog maar even af. Voor nu is de slag gewonnen. Dat zou weer een stap zijn tegen werelddominantie van de NGO’s. Echter nu schat ik in dat we 2 stappen vooruit gaan en één stap terug doen. Dus we zijn er nog niet. De Digitale ID en Euro komen er hoogstwaarschijnlijk wel en dan kan er een nieuwe poging gedaan worden om de burgers te knechten.

De oprichter en huidige voorzitter Klaus Schwab van het World Economic Forum (WEF) treedt af. Ik vermoed dat de 86 jarige Schwab aan het einde van zijn leven is aangekomen. Het WEF zal doorgaan met het slopen van de wereld. Ik hoop dat zijn opvolger er niet in zal slagen om de macht van het WEF nog verder uit te breiden. In ieder geval ben ik al blij dat deze voorzitter op zal rotten.

Er is grote kans dat het International Strafhof (ICC) een arrestatiebevel uitvaardigt tegen de Israëlische premier Netanyahu en Hamas-kopstukken, maar de gevolgen zullen klein blijven, tenminste als deze criminelen zich op hun eigen grondgebied blijven begeven. Maar de trend is dan wel gezet. Het is nog niet zover, maar hoofdadvocaat van het ICC, Knoops verwacht dat het wel gaat gebeuren. Ik hoop het van harte, want deze criminelen horen achter de tralies voor de rest van hun leven.
UPDATE – Biden noemt een arrestatiebevel tegen de Israëlische leiders ‘schandalig’ en zei achter Israël te staan. Netanyahu noemt de arrestatiebevelen een: ‘nieuwe vorm van antisemitisme‘.

Er dreigt een oorlog die nóg grotere gevolgen zal hebben dan de oorlog in Oekraïne. China is namelijk bezig om controle over hun buurland Taiwan in handen te krijgen. Als ze dat lukt zal er chaos uitbreken overal in de wereld en dus ook in de EU. Waarom? Nou, omdat Taiwan hoogwaardige technologie maakt. Denk aan de elektronica in de vorm van chips die daar het meest hightech van de wereld zijn. Echter, China is communistisch en Taiwan is een progressief en democratisch land. Taiwan heet trouwens officieel de Republiek China. China daarentegen heet officieel de Volksrepubliek China. Taiwan is ontstaan toen een nationalistische leider met 2 miljoen volgers Volksrepubliek China ontvluchtte en zich settelde op Taiwan. Dus de claim van China is deels te verklaren, maar in deze tijd niet meer valide. Taiwan wil dus géén hereniging met Volksrepubliek China.

Frankrijk is bezig om met wetgeving TikTok te gaan verbieden. Daarmee zetten ze naar mijn mening een stap richting een totalitair regime en de facto een stap richting communistisch China. Maakt u zich niet druk, de overheid weet wat goed voor u is. Ik vind dit echt een stap te ver. Sterker nog: ik vind dit een hele enge ontwikkeling die zal leiden tot een breder verbod in de EU en VS en daarmee zal onze democratie voorgoed ondermijnd zijn, denk ik. Nog vóór 2030 is de EU omgevormd tot een eng politiek totalitair systeem dat daarna verder zal gaan richting fascisme. D666 en VOLT zullen ervan smullen! Echter, het EU volk zal zich uiteindelijk met harde hand ontdoen van zo’n systeem. Tenminste, dat hoop ik dan maar. Maar beter is om het tij nu te keren en dus rechts te stemmen bij de komende EU verkiezingen. Het zal allemaal niet veel zin hebben, maar dan wordt het volk in ieder geval nog één keer gehoord.

In Venetië is nog géén enkele boete uitgedeeld aan bezoekers die de stad ingaan zonder een ticket van 5 Euro aan te schaffen. Het experiment om minder bezoekers te krijgen is ook nog eens mislukt. Er waren juist méér mensen op de stad afgekomen. Het levert trouwens ook géén geld op voor Venetië, want er zijn vele stewards nodig om al die toeristen te controleren. Dan nog even over de boetes die zouden worden uitgedeeld. Ik had in een vorige blog al aangegeven dat deze boetes in strijd zouden zijn met EU wetgeving betreffende het Schengen akkoord. En dat is dus ook zo. Europese burgers hebben het recht om zich vrij van kosten te bewegen tussen de Europese landen. Ik vind dat dit ook zou moeten gelden voor tolwegen in de gehele EU.

Politiek gevangene Julian Assange mag in Engeland toch een hoger beroep starten tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten. Ik vind het al zo bizar dat een journalist die illegale oorlogshandelingen heeft geopenbaard, vervolgd kan worden. Dat is zéér tegen de Westerse normen en waarden in. Maar ook hier geldt dat de VS er alles aan zal doen om hun hegemonie in stand te houden.

Negen leden van de Reichsbürgerbeweging moesten zich deze week voor een rechtbank in Frankfurt verantwoorden, omdat ze verdacht worden van het plannen van een staatsgreep. Alsof 9 oudjes in staat kunnen zijn om een geheel regime omver kunnen werpen. Wat een flauwekul. Ook hier wordt deze rechtszaak gevoerd om anderen te waarschuwen om zich niet tegen het regime te keren of te verzetten. Wat een aanfluiting allemaal. Nu op naar een verbod van de steeds maar groter wordende AfD. Want daar is dit een soort proefproces voor, denk ik.


POLITIEK
Wouter de Winter van de Televaag vindt dat Pieter Omtzigt de lakens uitdeelt in de coalitie en er dus beter nieuwe verkiezingen kunnen worden uitgeschreven. Ik denk dat hij gelijk heeft. Beter is dat Omtzigt zijn belangrijke rol in de Tweede Slaapkamer gaat vervullen en niet meer betrokken is bij gesprekken over de vorming van een nieuwe coalitie Wilders I. Maar dat zal zeker niet gaan gebeuren, want kabouter Plop Frans Timmermans zal dan willen gaan formeren. En reken maar dat er dan snel een coalitie Timmermans I is, met daarin naast de PVDA/GL zeker D666, CDA, CU, NSC en nog wat andere partijen. Ik hoop dat dát niet gaat gebeuren.

Een plan om 2,5 miljoen zonnepanelen in het IJsselmeer te leggen stuit op veel verzet. En dat vind ik ook logisch. Het tast het leefklimaat van de dieren aan, het uitzicht wordt bedorven én de vraag is waar al die opgewekte energie naartoe moet. We hebben nu al gigantische distributieproblemen.

Omdat de VVD in een coalitie zit met PVV, wil de Europese fractie ‘Renew’ de VVD uit de fractie zetten. Dat is nou Europese democratie. Ongekend dit. Ik ben die hele EU zo beu. De AfD ligt ook al onder vuur. De fractieleider had gezegd dat de SS officieren niet allemaal slecht waren, of zoiets. En als straf hebben ze de AfD ook al uit de Europese fractie gezet. Vreemd dat een gehele partij wordt gestraft als één lid wat zegt.

De EU werkt aan een verbod op de doorvoer van vloeibaar Russisch gas. Als dat gebeurt zal de gasprijs direct weer omhoog gaan en is de consument uiteraard wéér de klos. En de grote multinationals zullen vast wel weer (juridische) omwegen vinden om dat gas toch tegen 3 tot 5 keer de prijs in de EU te krijgen. Het heeft allemaal géén zin. Er komt een tijd dat Oekraïne zich gewonnen moet geven. En dan? Blijven we Putin dan boycotten? Uiteindelijk zal ieder land daar een hoge prijs voor gaan betalen, ben ik bang. Vredesbesprekingen zijn de enige uitweg in dit conflict.

Tegen Mona Keijzer van BBB is aangifte gedaan wegens groepsbelediging van Moslims. Zei had gezegd: “We weten dat Jodenhaat daar bijna onderdeel is van de cultuur“. Daarmee suggereert ze dus dat Moslims veelal ‘Jodenhaters’ zijn. Tja, wat moet ik hier nu van zeggen? Mijn gevoel zegt dat haar bewering zou kunnen kloppen. Er zijn in het verleden genoeg interviews geweest waarin deze vermoedens bevestigd werden. Het blijven echter lokale teekproeven. Dus is het de waarheid? Dat hoeft natuurlijk niet. Maar hier een aangifte over doen? De wereld lijkt wel gek geworden. Jan en alleman wordt maar aangeklaagd over een mening of uitspraak. Belediging van iemand, een groep of cultuur staat tegenwoordig gelijk aan discriminatie of racisme. Waar is die common sense van de jaren 80 gebleven? Je mag tegenwoordig niets meer zeggen of je bent een racist. Mensen zijn tegenwoordig zó snel op hun teentjes getrapt. Bah!


WEER & KLIMAAT
Het mooie zomerweer wil nog maar niet lukken in Nederland. Ik durf al te spreken over één van de slechtste jaren op dat gebied die ik heb gekend. Weer is er héél veel regen gevallen en waren er in het zuiden ook flinke overstromingen. Ik weet dat het klimaat veranderd, maar een grote droogte zoals is voorspeld? Ik weet het zo net niet. Er is voor nu meer dan genoeg water gevallen. We zullen wel moeten gaan nadenken over hoe we dat overtollige water kunnen opslaan voor later. Want zoetwater is het nieuwe goud!
UPDATE – Weer-Online denkt dat er een hete en onstuimige zomer voor de deur staat. De mensen worden alvast angstig gemaakt voor een bloedhete zomer én donkerrode weerkaarten.

Er komen steeds meer maatregelen om het consumenten zo moeilijk mogelijk te maken om zelf voor energieopwekking te kiezen. Neem de houtkachel. Die kan zomaar verboden gaan worden in de toekomst. De linkse kliek is er hard mee bezig.

De Televaag komt met een bericht over de vele en extreme regenbuien. Moeten we ons zorgen maken over de zomer? Nou, het zou best wel eens zo kunnen zijn dat we een matige zomer gaan krijgen in Nederland. Maar wat het ook zal zijn, het is nooit goed. Er is óf te veel droogte óf te veel wateroverlast. Het zou een goed idee zijn om eens na te denken over grootschalige zoetwater opslag. We kunnen er als land dan ook op den duur geld mee verdienen en onze welvaart meer veilig stellen.


CORONA & VACCINS
Minister Dijkstra had het deze week moeilijk betreffende het ondertekenen van het WHO pandemieverdrag. Een motie van Gideon van Mijeren (Fvd) betreffende het naar huis sturen van de minister werd Kamerbreed afgeserveerd. Ik vind dat ongelofelijk. Zeker nadat een minister tegen de Kamer in, het verdrag wil ondertekenen. Het zegt iets over de staat van de Tweede Slaapkamer. Ik moet dan ook nog maar zien wat het kabinet Wilders I gaat brengen.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Oorlogshitser Macron wil nog steeds een Europees leger. Hij gaat dat de komende dagen bespreken met Duitsland tijdens een bezoek. Volgens Franse functionarissen hebben we een EU leger nodig om Putin af te schrikken. Dat is echt de grootste onzin die ik in jaren heb gehoord. Putin heeft helemaal géén interesse in het veroveren van Europa. Putin wil volgens mij alleen maar stabiliteit in de regio. Het is juist de NAVO die richting het Oosten optrekt. Putin heeft deze week zelfs een staakt het vuren voorgesteld. Natuurlijk met harde voorwaarden. Maar ik denk dat er géén andere opties meer mogelijk zijn. Putin verslaan kan eenvoudig niet vanwege de nucleaire wapens die de grote landen allemaal hebben.

Zelensky’s termijn loopt af, maar deze clown heeft de verkiezingen afgeschaft en de oppositie verboden. Staatsmedia NOS noemt zijn aanblijven ‘noodgedwongen‘. Ongekend dat ze zoiets durven te publiceren. Zelensky is in mijn ogen niets anders dan een ordinaire dictator en Westerse puppet die alles doet wat de VS hem in zal fluisteren. Hij is dus in mijn ogen ook nog eens een volksverrader.

Peppijn van Houwelingen had in een motie gevraagd of het regime géén Nederlandse militairen naar Oekraïne stuurt. Deze motie is verworpen door een meerderheid van de Tweede Slaapkamer. Ik vind dit jammer en een teken dat de onrust in de wereld nog steeds groter wordt.

Een persbureau (of is het een fake account) Global Press schrijft op “X” dat China begin juni Taiwan zal binnenvallen. Op dit moment zou, onder het mom van een oefening, het eiland omsingelt worden.
Het moet raar lopen als China binnen een aantal dagen Taiwan zal binnenvallen. Ik geloof het bericht niet. De oefeningen zijn wel echt. Maar een invasie binnen enkele dagen? Dat bestempel ik als desinformatie.
UPDATE – Nu staat de oefening van China in veel mainstream media. Twitter was dus weer eens de eerste die het nieuws meldde. Het Chinese leger is aan het testen of ze gemakkelijk Taiwan binnen kunnen vallen. Waarom is dit belangrijke nieuws niet eerder gemeld? Er gaat een hoop gebeuren de komende tijd. Er is wéér een trigger voor de grote Wereld Oorlog aangezet.


Putin is bereid de oorlog met Oekraïne te beëindigen met als voorwaarde dat de huidige veroverde gebieden aan Rusland toegekend blijven. Het gaat om het Oosten van Oekraïne. Hier wil hij een buffer tegen de NAVO mee vestigen. Gezien de omstandigheden is dit aanbod het beste dat nog uit deze oorlog te behalen is zonder verder bloedvergieten.


ECONOMIE
De Nederlandse industrie verkeert in zwaar weer. Er zijn fors meer faillissementen en de bedrijfsresultaten vallen tegen. Het zijn allemaal zaken die ik al lang geleden had voorspeld, maar die nu toch langzaam maar zeker uitkomen. En de linkse kliek zal zich ook nog eens openlijk afvragen of er wel plek is voor (zware) industrie in Nederland. Jazeker! Want als we die industrie opdoeken, zullen de prijzen nog meer gaan stijgen, denk ik maar zo. Iets met stagflatie.

De prijs van goud is naar een nieuw record geschoten nadat bekend werd dat de Iraanse president om was gekomen bij een helikoptercrash. Blijkbaar is men bang voor nóg meer onrust in het Midden Oosten. En dat kan natuurlijk best uitkomen. Ik hoop het, want het is tijd dat de religie van de Vrede eens met wat verlichting overgoten wordt.

Het coalitieakkoord is doorgerekend door het CPB. Die voorzien een kleine plus voor de koopkracht. Maar dat geldt vooral voor de uitkeringsgerechtigden en lage inkomens. De middeninkomens blijven achter en die waren voor de coalitie toch diegenen die meer zouden krijgen. Ik heb sowieso géén vertrouwen in al die doorrekeningen van het CPB en ik voorspel nu al dat het allemaal tegen zal gaan vallen. Er zullen dan weer reparaties nodig zijn vanuit het kabinet Wilders I. Dat wordt dan weer tientjeswerk ben ik bang. U ziet dat ik het woord ‘kabinet’ weer gebruik bij Wilders I in plaats van ‘regime’. Ik geef ze het voordeel van de twijfel. Maar ik voorzie enorme problemen opdoemen waarbij het kabinet Wilders I rigoureuze maatregelen gaat nemen.

De huizenprijzen in Nederland lopen weer snel op. En het aanbod op Funda loopt flink terug. Zolang er een groot tekort is aan woningen, zullen de prijzen blijven stijgen (of niet dalen), want er is genoeg animo voor de huizenmarkt. En natuurlijk is dit géén goed nieuws!

De allerrijksten betalen in Nederland relatief veel minder belasting dan mensen met middeninkomens. In Nederland kennen we het principe van: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Dat is zeker zo. Echter als je in Nederland tot de tien procent rijksten behoort, betaal je relatief gezien juist minder belasting. Dus de héle rijke mensen komen er goed vanaf. En daar zit dus het probleem.

Groene stroom is te duur, vandaar dat de vraag naar gas, kolen en olie weer groeit. Tja, dit is wéér een seint dat Groene stroom niets anders is dan een nieuw verdienmodel dat onder vuur ligt vanwege de mislukte en dure energietransitie. Omdat zonne- en windenergie niet altijd beschikbaar is, is er meer fluctuatie op het net en dat moet altijd opgevangen worden door conventionele energiecentrales. Maar nu de groene stroomprijs duurder is dan werd voorspeld, gaan er toch weer meer bedrijven schuiven richting de fossiele, grijze energie. Terecht, denk ik maar zo. Het opladen van elektrische auto’s aan de openbare weg is duurder dan ooit en ik verwacht dat die prijzen nog meer zullen stijgen. Fijn hoor die groene energietransitie. Het is een grote flop geworden.
De Tweede Kamer heeft trouwens ingegrepen op de terugleverboete die zonnepaneleneigenaren krijgen als ze teveel energie opwekken. Dat is op zich een goede zaak.

Soms zijn Europese boetes voor bedrijven terecht. Zoals deze voor Milka. Milka houdt de prijs voor hun producten in sommige EU landen hoog door handel erin tussen landen te belemmeren. Zoiets gebeurt trouwens ook met bekende A-merken zoals Coca Cola. Het wordt tijd dat daar iets aan gedaan wordt. Boetes zijn naar mijn mening niet genoeg. Want die betalen wij als consument. Er moeten arrestaties en veroordelingen op privépersonen volgen, dan houdt zoiets vanzelf op.
UPDATE – Ik ben nét klaar met het typen van deze tekst en dan lees ik dit bericht: ‘Wordt Coca Cola even goedkoop als in Duitsland?‘. Europese aanpak tegen inkoopdiscriminatie in de maak. Kijk, dat is goed nieuws. Echter zal cola in Nederland nooit even duur worden als in Duitsland, want het regime in Nederland zorgt keer op keer voor een extra ‘suiker’ taks. Dus dit gaat hem niet worden. Tenzij het kabinet Wilders I de suikertaks stopt. Maar dat zie ik niet zo gauw gebeuren.

In de VS heeft JPMorgan CEO Dimon uitgesproken dat een ‘harde’ landing niet meer uitgesloten kan worden, waarbij stagflatie het ergste doomscenario is. Dat is nu precies het scenario waar ik ook zo bang voor ben. Langzaam maar zeker zal dit de waarheid gaan worden. Ook hier in Europa.

De gasprijs dreigt weer hoger te worden. Nu door de angst voor aanslagen en de oorlog in Gaza. Ik vermoed dat de gasprijs de komende jaren helemaal niet lager meer zal worden. Gas heeft een vieze naam gekregen door het klimaat en NGO’s, terwijl het de schoonste fossiele brandstof is. Maar gas is gepolitiseerd en dus onderhevig aan alles en nog wat.
UPDATE – Hier een bericht dat zowel de gasprijs als de stroomprijzen hoger gaan worden. En dat in de zomer. Dat belooft wat voor de herfst en winter. Ik heb zelf drie jaar vastgezet voor zo’n 30 cent per kWh.


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today #314: Baudet over vertrek Plasterk | Media vs. Russische realiteit | Dood president Iran.
Blckbx today #315: Willem Engel in hoger beroep | NCTV: humor & extremisme | Google’s machtsgreep met AI.
Heftig debat WHO-pandemieverdrag | Vrijheid van expressie | Brainstormen à la het Pentagon | DWIV #5.
Gideon van Meijeren: ‘Dit is een politiek strafproces!’.
Willem Engel en Jeroen Pols – Weekoverzicht #21 – 2024.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN, ER IS ACTIE NODIG!

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts