BERICHTEN VAN WEEK 14 – 01/04/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
Trendwatcher en D666 lid Vincent Everts is van een D666 congres verwijderd zonder enige opgaaf van redenen. Het was in ieder geval niet voor het ‘stelen’ van een pakje melk zoals Geenstijl vermakelijk beweert. Nee, hier schuilt iets anders achter. De partij van ‘We laten iedereen vrij maar niemand vallen‘ wilde Everts niet direct te woord staan. Pas ergens na het congres willen ze wellicht een gesprek met hem, hoorde ik de beveiliging zeggen in het filmpje.
Maurice de Hond vermoedt de invloed van Piet Lekkerkerk. Ik weet even niet waar dat nu weer over gaat, maar het kan worden teruggeluisterd in de maandelijkse Q&A van Maurice en Vincent. In ieder geval is het voor mij alweer bevestigd dat D666 een duivelspartij is, die alleen maar meningen toelaat dat het D666 narratief voorschrijft. Mensen die op deze partij stemmen, zouden *****************************************. Nee, ik heb genoeg vrienden, collega’s en kennissen die op deze partij stemmen, en dat is hun goed recht én individuele vrijheid, net zoals het mijn vrijheid is om deze partij te beschimpen. En dat zal ik tot in lengte van dagen blijven doen, want ik vind deze partij een eng fascistisch en communistisch WEF bolwerk!
UPDATE – Vincent Everts aan het woord over zijn verwijdering van het D666 congres bij de podcast van Marianne Zwagerman.

De Telegraaf noemde het een ‘opmerkelijke verspreking‘ van clown Hugo de Jonge, maar tijdens een Tweede Kamer debat over woningbouw had hij het opeens over: “zijn eigen stad als burgemeester eh minister“. Dit heerschap wordt dus 100 procent zeker de nieuwe burgemeester van Rotterdam. Nou, dan kan die stad wel inpakken. Succes ermee! Ik hoop dat de Rotterdammers slim zijn en hun onvrede over dit stuk onbenul goed laten horen zodat zijn inauguratie nog ongedaan gemaakt kan worden. En zo wordt ook meteen wéér duidelijk dat politiek een vies en vuil spelletje is, waarin het ‘old boys network’ nog steeds de boventoon voert. Rotterdam zoekt een nieuwe burgemeester. Inwoners konden tot 2 april een vragenlijst invullen. Nou 5 april is die dus bekend. Ik zit er steeds meer over te denken om niet meer te gaan stemmen. Want als ik stem, ben ik mede verantwoordelijk voor dit ondemocratisch gespuis. Ik zie wel één voordeel met die clown als burgemeester van Rotterdam: dan kan hij het landelijk niet meer verpesten. En gelukkig woon ik niet in Rotterdam!

De Asieldwangwet wordt steeds meer ingezet. Gemeenten moeten veel meer asielzoekers opvangen dan was afgesproken of geraamd. De situatie loopt nu echt uit de hand. Daarbij moet zo’n 80-85 procent van die Asielzoekers op den duur ook een huis toegewezen krijgen als ze statushouder worden. Het is niet meer bij te benen. De Asielcrisis breidt zich steeds verder uit. Er zijn vele uitdagingen die op relatief korte termijn moeten worden aangepakt. En dat gaat ook nog eens héél veel geld kosten.

Shell staat voor de rechter om de klimaatimpact die het bedrijf en zijn klanten heeft. Als het hoger beroep door Shell verloren wordt, zal dit grote invloeden hebben op het bedrijf én de economie van Nederland. Ook diverse milieu NGO’s bemoeien zich met deze zaak. Voor zover ik weet, was Stichting Clintel als derde partij ook betrokken bij de zaak, maar daar was Shell niet blij mee, dacht ik. In ieder geval hebben wij onze welvaart (en bevolkingsgroei) te danken aan olie en gas. Het is niets anders. We hadden wel 40 jaar geleden moeten investeren in kernfusie. Dat is toen te weinig gebeurd. Want dan hadden we nu wél een mooie energietransitie gehad. En het kan zijn dat Shell wél schuldig is aan het blokkeren of trainneren van schone energie. De macht van het oliekartel was en is nog groot. Maar de impact op het klimaat betwijfel ik ten zeerste.
UPDATE – Schrikbeelden botsen in deze rechtszaak. NGO Milieudefensie voert aan dat als Shell door mag gaan op deze voet de klimaatverandering uit de hand loopt en de wereld onleefbaar wordt, Shell voert aan dat als de rechter ingrijpt, de energietransitie ontspoort en we in een nieuwe energiecrisis worden gestort. Tien jaar geleden zou ik direct voor milieudefensie hebben gekozen. Maar mijn ogen zijn open gegaan. Deze NGO krijgt héél veel subsidie en maakte de afgelopen maanden ook nog eens reclame om burgers over te halen om een bedrag te storten en mee te doen met de ze rechtszaak. Als Milieudefensie wint, zal de burger er uiteindelijk flink voor gaan betalen, want dan wordt de energie én energietransitie nog duurder. Mijn advies: zeg uw bijdrage aan dit soort foute NGO’s op. Ze zijn allemaal op de stoel van de wetgever gaan zitten, met instemming van het regime. Precies zoals ik al vele jaren heb voorspeld. De omgekeerde wereld. Ik ben dus nu voor Shell, wetende dat Shell best wat milieu overlast veroorzaakt, maar in klimaatoverlast door CO2 geloof ik niet. CO2 is namelijk géén giftig gas. Het is nodig voor de groei en in leven houden van onze planten en bomen. Nee, de klimaathoax is niets anders dan een nieuw verdienmodel. En ja, klimaatverandering is er, en die is er altijd al geweest. Bekijk Climate – The Movie, voor meer informatie.
UPDATE – Shell dreigt met stijgende prijzen voor benzine en gas als het vonnis zo blijft. Shell is in een eerdere rechtszaak schuldig bevonden en moet versneld (met als haar klanten!) veel minder CO2 uitstoten. Dus de rechter zit op de stoel van de wetgever. Maar Shell heeft ongelijk, want de olieprijs stijgt toch al. Dus die hoge prijzen voor olie en gas zijn al een feit. En het zal allemaal nog erger gaan worden (Zie onder). Gelukkig wil de Eerste Kamer het Groningse gasveld nog niet helemaal sluiten. Het blijft nog even op de waakvlam.
UPDATE – Shell vind de CO2 verplichting te ver gaan en pleit ervoor om eerst maar eens kolencentrales te gaan sluiten.

Er dreigt een tekort aan drinkwater door overheidsregels. Het zit namelijk zo: er komen steeds meer woningen bij in Nederland, en dus neemt de drinkwaterbehoefte ook toe. Waterbedrijven moeten voor waterwinning een vergunning hebben. Maar die vergunning moet steeds opnieuw worden aangevraagd als er meer drinkwater moet worden geproduceerd. Het regime is namelijk bang dat er teveel water nodig is waardoor er tekorten kunnen ontstaan. Nou, als we naar dit jaar kijken dan is er tot nu toe een record aan neerslag geweest. Veel neerslag wordt afgevoerd naar de zee, maar ik heb pas een artikel geplaatst waar werd gezegd dat het grondwaterniveau erg hoog is en meer kelders dan ooit waren ondergelopen. Dus ook hier verspreid het regime desinformatie. Maar daar zijn ze erg goed in. En het volk trapt er met open ogen in, want ze zijn niet op de hoogte van het echte nieuws.

De ongelijkheid tussen arm en rijk wordt alsmaar groter. Rijke ouders die hun kinderen naar particuliere scholen sturen, rijke ouderen die in luxe (verpleeg)huizen of seniorenwoningen kunnen verblijven en rijke werkenden die 8 keer per jaar op vakantie kunnen. Allemaal scheefgroei met de onderkant van de samenleving waar de voorzieningen eerder achteruit dan vooruit gaan. Die kloof zorgt er ook voor dat armen en rijken op sociaal niveau enorm gaan verschillen. En die kloof kan niet zomaar worden gedicht. Dat uit zich meestal vroeg of laat in de vorm van geweld. En dat is een sluimerende crisis. De zoveelste in Nederland.

Er zijn zorgen om de pensioenen van veertigplussers. Daar hoor ik ook bij. Want de overgang naar het nieuwe pensioenfonds kan voor hun zomaar verkeerd uitpakken. Ik vermoed dat dit weer een groot vraagstuk voor de toekomst zal opleveren. Maar de oude Tweede Slaapkamer heeft dus weer lopen slapen. Ja, Pieter Omtzigt had voor het nieuwe pensioenstelsel gewaarschuwd, maar uiteindelijk is het er toch doorheen gekomen. En ik vermoed dat het allemaal nog erger is. Volgens Ab Flipse gaan er honderden miljarden uiteindelijk in rook op.


BUITENLAND
Het Social Medium van Elon Musk Twitter, dat al een tijdje “X” heet, ligt onder vuur van linkse mensen. Er wordt gezegd dat “X” culturele relevantie verliest en een rechtse echoput wordt. Nou, dat is dan aan links zelf te danken, want die verlaten het medium. Ze kunnen de vrijheid van meningsuiting niet aan, en dat terwijl vrijheid van meningsuiting onze democratie én individuele vrijheden kan blijven waarborgen. In deze omgekeerde wereld is het onderscheid tussen waarheid en desinformatie niet meer duidelijk. Tenzij je dieper graaft in de diverse nieuwssites.

In Duitsland wordt ook Russische invloed gekoppeld aan rechtse politiek. Vooral het in opkomst zijnde AfD is de klos. Die zijn zó groot aan het worden dat de linkse partijen een list moeten verzinnen om de AfD te stoppen. En dus heeft Putin banden met deze partij, wordt althans beweerd. Het ligt er nu zó dik bovenop, dat ik het allemaal niet meer geloof. Ik vertrouw die linkse honden niet meer, evenals als de rechtse rakkers. Laat de AfD maar afrekenen met die oude politiek. Dat vind ik voor nu het belangrijkste.


POLITIEK
Hugo de Jonge gaat géén namen politici noemen in vermeende affaire rond ‘Russische omkoping, want dat is in strijd met de taak van de AIVD en zou de nationale veiligheid niet dienen. Pardon? Wat een onzin. De waarheid zal de nationale veiligheid juist dienen! Ik vermoed een rookgordijn om de verdachte partijen tot de EU verkiezingen nog even verdacht te houden. Dan zal de ruk naar rechts wellicht gestopt kunnen worden. Het is ongekend dat het regime de waarheid niet naar buiten toe brengt. Het kan ook nog zo zijn dat de kartel partijen met buitenlands geld betaald worden. Het was al bekend dat René van de Linden van het CDA uit de Eerste Kamer veel contact had met hooggeplaatste personen binnen het regime van Putin.
UPDATE – Het Kamerdebat over Buitenlandse inmenging in de Nederlandse politiek heeft géén namen opgeleverd. Wat wél opmerkelijk was: niemand van de FvD was bij het debat aanwezig. Ik vind dit als FvD lid ook wel vreemd.


WEER & KLIMAAT
Zaterdag 6 april 2024. Het zal wellicht de warmste dag ooit worden voor deze tijd van het jaar, volgens Staatscourant AD De Gelderlander. Oh wacht, het was op 6 april 1957 ook zo’n 20 tot 26 graden Celsius.

Nederlanders worden even te kak gezet door de virusmedia NOS met het bericht dat er 4 Aardbollen nodig zouden zijn als iedereen zou leven als de Nederlander. Ik geloof er werkelijk niets van. En als je kijkt naar andere landen, die vele malen groter zijn dan Nederland, dan is de impact daarvan ook vele malen groter. Denk maar aan de VS, China, Rusland, etc. Dit is gewoon desinformatie. Alsof wij, de Nederlanders de grootste vervuilers van de Aarde zijn. Zo komt dit bericht op mij over. Echter, Nederland heeft een marginale invloed op het klimaat en grondstoffen vergeleken bij de rest van de (ontwikkelde) landen in de wereld. En zo is het!

Het aantal vlinders neemt enorm af in de natuur, volgens Staatscourant Nu.nl. Laat ik dit bericht maar eens geloven. Wat is dan de oorzaak? Ik denk aan het landbouwgif RoundUp (Glyfosaat) van het voormalige Monsanto (nu Bayer). Dus laten we dat gif eens direct gaan verbieden en onderzoek doen naar biologische alternatieven. Als over 2 jaar het aantal vlinders weer enorm is toegenomen, dan weet men ook zeker dat het aan het gif lag.

Terroristengroep XR gaat op 6 april weer proberen de A12 te blokkeren. Greta Thunberg is daar ook bij. Aangezien deze snelweg blokkade onwettig is, waarom wordt Greta dan niet geweigerd in ons land op dezelfde argumenten als dat is gebeurd bij ‘complotterDavid Icke. En Icke wilde slechts een speech houden in een park, waarbij er géén wetten overtreden zouden worden. Maar hij wordt dus voor 2 jaar geweigerd in vele landen, waaronder Nederland. Ook hier is het meten met 2 maten.
UPDATE – Het wordt erg warm, dus er zal veel irritatie ontstaan als XR de weg naar het strand zal blokkeren. Van mij mogen ze van weg af worden geveegd met bulldozers. Met terroristen wordt NIET onderhandeld. Als dat meisje één stap op de snelweg doet, dan meteen met groot vertoon ingrijpen en oppakken en het land uitzetten en een reisverbod van 2 jaar. Net als bij David Icke (en die wilde gewoon legaal demonstreren in een park).
UPDATE – Greta Thunberg 2x opgepakt. Dat is top, maar alleen als ze een wettelijke overtreding heeft begaan. Anders vind ik het NIET oké, want demonstratierecht is heilig bij mij. Ook voor mensen die ik niet mag.
UPDATE – Het is XR wéér niet gelukt om de snelweg A12 te bezetten. Ze voelen zich erg ongelukkig en verslagen. Jammer dan, huilebalken. Jullie wedden op het verkeerde paard. We zullen jullie strijd zeker nog hard nodig hebben als het regime overgaat in een fascistisch oorlogsbolwerk. Maar niet voor het klimaat. Daar heeft de mens wellicht slechts maar een paar procent invloed op. Vecht voor je vrijheid (van meningsuiting), tegen oorlog of ga deaud, dat is ook goed voor het klimaat 🙂

Naast de grote warmtestroom in de Atlantische oceaan, hebben we ook de grote luchtstroom bij de Noordpool. En die is opeens met grote kracht omgedraaid. Dat komt wel meer voor, maar niet met zoveel kracht als afgelopen maand. Dat is zeldzaam. Worden wij weer bang gemaakt voor een nieuwe soort klimaatverandering? Gaan we weer allemaal dood? Zeker niet! Klimaatwetenschappers zijn bang dat de opwarmende Aarde de grote luchtstroom kan beïnvloeden en dus op lange termijn weersystemen in de war zou kunnen gooien. Dit is niets anders dan speculeren. En natuurlijk zullen ze daarbij bepaalde computermodellen gebruiken die ze zó programmeren dat hun theorie ondersteund wordt. Maar dat soort modellen heeft dus altijd een grote foutmarge. Altijd weer dat ALS… DAN… verhaal. Het enige dat wij als mens kunnen doen is klimaatadaptie. Meer lukt ons technologisch op dit ogenblik gewoonweg niet.

Waar in 2022 het Groot Barrièrerif goed leek op te bloeien, is het in 2024 weer in levensgevaar. Ik denk dat het fases zijn van herstel en verbleking. En ja, het kan zijn dat de toenemende warmte van de oceaan uiteindelijk funest kan zijn voor dat stuk koraalrif als de periodes tussen herstel en verbleking steeds kleiner worden. Maar ik denk dat het koraal dan weer ergens anders op zal duiken waar de temperatuur lager zal zijn. De wetenschapper die zegt dat het Koraalrif in levensgevaar is, zegt dat er minder CO2 en andere broeikasgassen uitgestoten moeten worden. Maar ik geloof daar niet in. Kijk eens naar de samenstelling van onze atmosfeer: de belangrijkste gassen zijn N2 (stikstofgas) en O2 (zuurstofgas), die respectievelijk 78% en 21% van het volume innemen. Argon neemt 0,9% van het volume in en CO2 ongeveer 0,03%. De resterende sporengassen zijn neon, helium, krypton, xenon, waterstof, methaan, ozon, CO, ammoniak, etc. Denkt u nu echt dat die 0,03 procent CO2 van invloed is op ons klimaat? Nee, ik denk dat de Zon en wellicht de hitte in de kern van de Aarde het meeste invloed hebben op het klimaat en dus ook op de oceaan en het koraal. En als dat zo is, dan hebben wij er als mens géén enkele invloed op. Hoewel ik ook niet uitsluit dat de groei van de wereldbevolking ook invloed heeft op de opwarming van de Aarde. We gaan steeds meer groene oppervlakte omzetten baar grijze oppervlakte. En dat geeft temperatuurwisselingen (zie hieronder).

In Spanje is het opnieuw erg warm voor de tijd van het jaar. Zomerse temperaturen die nu al in de lente worden gemeten. Dat klinkt angstaanjagend en dat is ook wat men u aan wil praten, maar ik wil graag weten waar en hoe die metingen tot stand zijn gekomen. Pas dan valt er wat over te zeggen. Stel dat je een temperatuuropnemer ergens in een weiland plaatst waarvan je de condities gelijk houdt en deze 30 jaar uitleest, dan heb je een bepaalde gemiddelde temperatuur die vrij accuraat is. Maar wat als rondom dat weiland opeens woonwijken ontstaan waar veel mensen komen wonen, dan zal de omgevingstemperatuur stijgen, alleen al omdat het groen om dat weiland omgezet wordt in stenen. Die nemen meer warmte op en stralen dat ook weer af op de omgeving, dus ook op dat weiland waar die temperatuursensor zit. En zo meet je dus een temperatuurstijging die niet komt door opwarming van Aarde maar door een veranderende omgeving die door de mens in gang is gezet.

Ik heb nooit geloofd in zogenaamde chemtrails, maar Geoengeneering is wel degelijk aan de gang. Er wordt van alles geprobeerd om zonnestralen terug te kaatsen naar de ruimte om zodoende de Aarde af te koelen. Ook China heeft Geoengeneering toegepast om de Olympische spelen in Beijing goed te laten verlopen. Spelen met grote natuurkrachten lijkt mij géén goed idee. Het is derhalve dus géén complottheorie meer, maar een complotfeit.


CORONA
VWS heeft meer dan 8800 WOO documenten vrijgegeven die vooral gaan over de beschermingsmiddelen en ook over de Sywert-deal. Ik ben benieuwd of daar nog wat uit komt.

De VVD en D666 blijven hameren op verplichte vaccinaties om op een kinderdagverblijf te mogen komen. Gideon van Meijeren voerde tijdens een debat aan dat kinderen in hun eerste levensjaar zo’n 20 vaccinaties krijgen toegediend. Dat werd door de Tweede Kamer weggehoond en afgedaan als NEP NIEUWS, maar het is gewoon waar. Ja, natuurlijk worden vaccinaties gecombineerd, maar feit is dat het er meer dan 20 zijn. Hier het vaccinatieschema van de officiële site van het RIVM. Deze idioten (zoals die Wieke Paulusma van D666) hebben géén flauw idee van feiten en vaccinaties. Ze hebben dan wel een technische briefing gehad, maar dat is altijd van deskundigen die graag meepraten met het regime, of te wel: tunnelvisie. Deskundigen die worden aangedragen door bijvoorbeeld PVV of FvD worden meestal niet toegelaten tot de technische briefing. BBB is tegen verplichte vaccinaties om op kinderdagverblijven te komen. D666 en VVD zijn dat niet. En dat leidde ook tot een stevig debat tussen D666 en BBB waar Mona Keijzer het woord over voerde.

Ik vond op Twitter “X” weer tegengestelde informatie van de NOS. Het artikel uit 2024 vind ik nu een goed voorbeeld van desinformatie.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Staatscourant AD maakt de schapen klaar voor oorlog. ‘Als ik straks moet vechten dan is dat maar zo’, luidt de kop. Ik zie en voel zóveel paralellen met de Tweede Wereldoorlog, ook al heb ik die slechts via documentaires meegemaakt. De propaganda, onderdrukking van politieke partijen die onderhandelingen willen met Rusland en media die de spreekbuis van het regime zijn. Het gaat maar door. De verschillen die er zijn met de Tweede Wereldoorlog komen door de technologische veranderingen. Het internet is beter dan de radio. Maar juist daarom is propaganda ook eenvoudiger geworden. Beeld- en geluidmanipulatie is eenvoudiger dan ooit. Ik vrees dat we een heel zwart geblakerd tijdperk ingaan als dit zo doorgaat. Putin is géén lieverdje, maar de NAVO ook niet. Het verschil tussen goed en kwaad is die man of vrouw die een dialoog tot stand kan brengen.

Er gebeuren ook kleine schermutselingen in de wereld. Mexico verbreekt alle diplomatieke banden met Ecuador omdat er een inval in de Mexicaanse ambassade in de hoofdstad Quito heeft plaatsgevonden. Daarbij heeft de politie de voormalige videpresident van Ecuador meegenomen. López Obrador noemt de arrestatie van Glas “een overtreding van het internationale recht en een inbreuk op de Mexicaanse onafhankelijkheid”. Voor zover ik weet, is een ambassade grondgebied van een bepaald land. Daar mag je géén invallen doen. Dat is een inbreuk op het internationale recht en wellicht zelfs een oorlogshandeling. Want je valt in principe een ander land binnen. Dit kan zomaar nog een staartje gaan krijgen. En dat zou het ook moeten krijgen, vind ik.

Israël heeft iets soortgelijks gedaan, maar dan met dodelijke afloop. Daar is bij een aanval op Iraanse ambassade in Damascus een hoge Iraanse commandant gedood. Ook hier een hele ernstige inbreuk op het internationaal recht. Israël heeft alle verloven ingetrokken, want er worden aanvallen vanuit Iran verwacht op Israëlische en Amerikaanse doelen. Ook hier kan zomaar één lucifer het kruitvat laten exploderen. Hier werkt diplomatie niet meer. Israël is, denk ik, op hol geslagen. En ik snap heel goed waarom. Echter, als er niets gebeurt, kunnen er vele honderdduizenden mensen in Gaza omkomen door humanitaire rampen.


ECONOMIE
Vanaf 1 of 2 april is rookwaar wéér duurder geworden. Een pakje shag kost nu 8 Euro meer dan voorheen. Het regime laat u door steeds meer hoepels springen en maakt deze hoepels ook steeds kleiner. Als fel antiroker ben ik nu pro-roker geworden omdat ik vind dat een ieder zijn of haar eigen leven mag invullen zoals hij of zij wil. En natuurlijk moeten we kinderen wél tegen roken beschermen door goede en eerlijke voorlichting op school.
UPDATE – Er wordt getwijfeld of de hogere prijs van rookwaar voor minder rokers zorgt. Er is daar géén bewijs voor. Ja, een paar procent gaat vast wel minder roken. Maar er komt een break-even point waarbij mensen naar alternatieven gaan zoeken, zoals de illegale handel. Deze prijsverhoging is puur om de staatskas te spekken, meer niet.
UPDATE – Nog wat over de rookwaar. Iemand die straks een pakje sigaretten wil kopen, moet zijn gezicht laten scannen door een scanner. AI bepaalt dan of de leeftijd ongeveer klopt en zal zelfstandig bepalen of die persoon dan ook rookwaar krijgt. Ik vind dit véél te ver gaan, en denk ook dat dit niet aan de AVG wet voldoet. Wat gebeurt er met al die foto’s? Worden die trainingsmodellen voor diezelfde AI? Dat mag dus niet zomaar. Het wordt steeds gekker in dit land. Ik zou zelf naar alternatieven gaan zoeken, denk ik. Bijvoorbeeld mijn sigaretten bij de Pool om de hoek kopen. Ik rook zelf gelukkig niet, maar ik ben hier helemaal klaar mee.
UPDATE – De eerste grote lading illegale sigaretten is al aangetroffen in de haven van Rotterdam.

Niet alleen rookwaar is duurder geworden, maar alles is duurder geworden. En dat heeft een Rabobank topman wéér verrast. Ik snap dat niet. Ik ben géén econoom, maar ik kan op mijn vingers natellen wat er zal gebeuren. Maar goed, de prijzen stegen dus door de hogere inflatie van gemiddeld 3,3 procent. Vooral diensten werden duurder, maar benzine ook volgens de Televaag. Nou, ik kom dagelijks in de winkels en de boodschappen zijn ook weer duurder geworden. En dat gaat nu snel, want als de prijs van energie én de inflatie hoger worden, komen er steeds meer kosten voor productie en transport om de hoek kijken. Het is foute boel. Het systeem gaat nu dan toch echt imploderen. En zoals ik al eerder schreef, kunnen ze dit in theorie nog jaren vol houden, maar wel met enorme economische en maatschappelijke gevolgen. Denk aan een brood dat 5 Euro kost, benzine van 5 Euro de liter én een rijtjeshuis in Spangen voor zo’n 400.000 Euro. 25 jaar geleden zou je nooit hebben gedacht dat een liter benzine in 2024 meer dan 4,50 Gulden zou kosten, maar het is echt waar! De maatschappelijke gevolgen zullen desastreus zijn. Vervallen buurten en gemeenschappen, gemeentelijke voorzieningen die niet goed meer functioneren, dakloze gezinnen en vele mensen met financiële problemen. Het verval gaat maar door. Nu lijkt alles nog redelijk te gaan in Nederland, maar er zijn hele grote uitdagingen op de oppervlakte gekomen, waar géén geld voor is om ze aan te pakken. Het geld dat er is, zal worden gebruikt om onze problemen te verbloemen door te investeren in oorlog en wapens, want Putin is de boeman en die moet de schuld krijgen. Dus het opstarten van een oorlogseconomie zal een feit gaan worden. En het Europese volk ziet het en kijkt weg. We staan aan de vooravond van een crash zoals in 1929.

De loon-prijs spiraal, waar ik het vaak over heb, is nog steeds gaande. Prijzen stijgen, maar de lonen stijgen harder ondanks dat dit wel getemperd wordt, kopt dit artikel. Maar door de verborgen hoge inflatie is de koopkracht er van de gemiddelde burger er sterk op achteruit gegaan. En het gaat maar door.

Eneco trekt zich terug uit het warmtenetproject in Utrecht omdat de kosten enorm uit de hand lopen. En uiteindelijk moeten die kosten door de gebruiker opgehoest worden. Over een aantal jaar zal men zich realiseren dat gas zó belangrijk was en dat men enorme fouten heeft gemaakt door het gasnet en gasgebruik terug te dringen. De energietransitie is in mijn ogen een gigantische mislukking en de negatieve gevolgen zullen ons nog vele jaren achtervolgen.

De goudprijs is weer omhoog gegaan na het gerucht dat de FED de rente verder omlaag wil brengen in de VS. Een teken dat de leningen te duur worden, maar de uitleg zal natuurlijk zijn dat de inflatie lager is geworden en de rente dus omlaag kan. De economische situatie in de VS is uitzichtloos. het is wachten op de grote crash die gaat komen. de VS heeft enorme moeite om alleen al de rente te blijven betalen die als een loden last op de schuld van circa 32 biljoen Dollar ligt.
UPDATE – De prijs is vrijdag weer naar een nieuw record van 2349 Dollar gestegen.

Goudprijs op 2 april 2024 om 00:45 uur. Klik op het plaatje voor de huidige goudprijs.

In de winkels zag ik zaterdag de schappen nog vol liggen met paasproducten. Een zak paaseitjes kan al gauw de 5 of 6 Euro aantikken. Het is echt bizar wat er gebeurt in dit land. Cacao is duurder dan koper vanwege mislukte oogsten en boeren die in armoede leven. En dat ondanks de ‘Fair Trade’ merken. Dat is allemaal NGO onzin. Juist de NGO’s maken gigantische winsten over de ruggen van de boeren. Ik denk ook dat er volop gespeculeerd wordt met cacao en dat de markt groter is geworden. En de prijs stijgt als de vraag groter is dan het aanbod.

Ik werk in het Westland en ik ben dan ook benieuwd naar hoe de economie daar draait. Ik las in het AD dat Royal FloraHolland een verlies boekte van 17 miljoen Euro. Dat op een omzet van 5 miljard Euro. Dat is géén groot verlies. Echter het laat wel zien hoe precair de situatie is. Winst maken is er gewoon niet bij, en ik denk dat er dit jaar weinig zal veranderen. Sterker nog: ik verwacht nog meer verlies door de aanhoudende inflatie.
UPDATE – De inflatie is in maart weer gestegen. Vooral de winkelprijzen stijgen. En niet alleen de paaseitjes waren duurder. Ik las ook dat zelfs 2x modaal zich steeds meer gaat roeren. Het is echt foute boel. Langzaam maar zeker keert het systeem zich tegen ons.
UPDATE – In Turkije is de inflatie zelfs 85 procent gestegen. Dan valt het bij ons nog erg mee. Maar wat niet is kan nog komen 🙂

Een groothandel waar ik zo nu en dan kom, de Zegro in Rotterdam, gaat sluiten. Niet zo lang geleden stond de Macro ook op zwaar verlies en het zou mij niet verbazen als ook dit bedrijf op den duur op de fles gaat. Dan blijven hier in de regio de Hanos en Sligro over. Het zegt iets over de hoge onderhoudskosten en inflatie. We zijn nog lang niet uit de gevarenzone. Sterker nog: mijn doembeeld (totale ineenstorting Westerse financiële systeem) blijft en wordt langzaam maar zeker, steeds meer waarheid.

Ook Tesla, maker van die mooie elektrische auto’s, heeft 8,5 procent minder auto’s opgeleverd dan het jaar ervoor. Het zegt allemaal wat over de staat van de economie van de VS (en daarbuiten). Natuurlijk is er sterke concurrentie vanuit China. Maar er is meer aan de hand. De hoge kosten voor materialen en de inflatie speelt ook hier een rol.

Een vat ruwe olie staat nu op zo’n 85 Dollar, Brent olie op 91. De prijs aan de pomp breekt alle records. Ik zag hier en daar al prijzen van 2,07 Euro voor een liter Euro benzine. Echt bizar! Er wordt door Jeremy Babe deze zomer al een prijs voorspeld van zo’n 100+ Dollar per vat. Dat zal enorme gevolgen gaan hebben voor onze en de wereldeconomie. Ik heb het wel eens gehad over de golf bewegingen. Een hoge olieprijs remt de economie en daardoor ontstaan problemen. Daarna zakt de olieprijs weer en trekt de economie wat aan. Het probleem is echter dat er nog steeds enorme hoeveelheden Dollars gemaakt worden uit het niets. En dat gaat een keer goed fout en dan stort alles in elkaar. De BRICS landen staan dan klaar om de boel over te nemen.

Een vliegticket zal verdubbelen in prijs als de vergroening van de luchtvaart doorgaat. En dat is nog maar het begin, denk ik. Er zal op den duur ook nog een CO2 budget bijkomen waarbij burgers keuzes moeten gaan maken. Of te wel: het begin van een sociaal kredietsysteem.


KIJK EN LEESTIPS
Blckbx today #297: Advies – ‘vaccineer zwangere vrouwen niet’ | Wetgeving tegen WEF/WHO | Europese verkiezingen.
Blckbx today #298: Kamerdebat Russische omkoping | Censuur door Schotse anti-haatwet | Windmolenwoede Oss.
Blckbx today #299: AI bedreigt ID-veiligheid | Examen burgerschap mbo | Igor verklaart oorlogsretoriek.
Weekoverzicht #14 – 2024 – Willem Engel en Jeroen Pols.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN, ER IS ACTIE NODIG!

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts