BERICHTEN VAN WEEK 15 – 08/04/2024

Trots op de boeren!


BINNENLAND & ALGEMEEN
Sinds fabrikanten en overheden (ik noem ze regimes) via een convenant hebben afgesproken dat producten gezonder moeten worden, sleutelen fabrikanten continue aan hun producten. Ik heb het er al vele jaren over. Wéér een bewijs dat ik het goed zie. Het (EU) volk gaat het nu ook zien en proeven. De chips van Lays zijn die lekkere chips niet meer en die sinas heeft minder suiker en daarvoor in de plaats zoetstoffen gekregen. Ik durf te stellen dat héél veel producten de afgelopen tijd zijn aangepast. Chips vermijd ik zoveel mogelijk, maar mijn geliefde frisdrank (en ook de siropen) zijn al lange tijd aangepast. Alleen Coca Cola is nog normaal. Maar voor hoe lang? En nu gaat het volk zich eindelijk een beetje roeren, want nu staat het in de mainstream media. Er is één manier om te laten merken dat we het als consument niet langer pikken, en dat is een boycot. De frisdrank Mountain Dew had in het verleden ook hun receptuur aangepast en werd geboycot. Nog géén jaar later was het weer het oude recept met suiker. Ik hoop dat Fanta, Lemon en de Cassis ook weer normaal gaan worden. Wij zijn de baas, niet die achterlijke NGO’s en regimes die denken dat ze ons leven kunnen bepalen. Ik ben in ieder geval bezig met onderzoek hoe ik mijn eigen frisdrank kan maken. En tegen al die <vloekwoord> NGO’s en regimes zeg ik één ding: OPROTTEN!

Een ‘meerderheid’ van de Nederlanders zou voor een verplichte fietshelm zijn. Natuurlijk vanwege de steeds snellere FAT- en E-bikes. Maar ik vraag mij af of die meerderheid er wel is. Zo als u weet zijn NGO’s de laatste jaren véél te sterk aanwezig in de politiek en worden veel wetten gemaakt of voorbereid door diezelfde NGO’s. En ik vind dat een gevaarlijke zaak. Laat het gewoon bij een advies blijven en geef mensen de vrijheid om zelf te kiezen om wel of géén fietshelm te dragen.

In Dordrecht krijgen omwonenden van een toekomstig AZC op aanvraag 1000 Euro van de gemeente om hang- en slotwerk aan te schaffen. Deze veiligheidsmaatregelen dienen dan kennelijk ervoor te zorgen dat de asielzoekers niets uit kunnen spoken. Klinkt wel spooky he? Maar is dit niet je reinste discriminatie? Blijkbaar niet. Maar ik heb dan nog een betere oplossing: grenzen dicht!

Asielzoekers mijden België, maar omarmen Nederland als de ‘place to be. Komt dat door ons warme welkom? Of komt dat door het voorrangsbeleid? Ik weet het niet, maar als je als land te boek staat als open voor iedereen, dan is het hek van de dam. Nederland is technisch gewoon vol. Er is géén plaats meer voor asielzoekers. We hebben géén eens huizen voor die groep die op den duur statushouder worden. Dus grenzen dicht, zeg ik als NIET PVV’er. De politiek zegt dat er middelen zijn om de instroom te beperken. Eerst zien, dan geloven!

De politie onderzoekt eigen medewerkers die geloven in een kwaadwillige elite geloven. Het bestaan ervan wordt ontkend door de politiek, echter ik heb al vele voorbeelden genoemd van mensen of organisaties (NGO’s) die een grote stempel drukken op ons Nationale of Europese beleid. Denk aan de WHO (deze wil via een pandemieverdrag verregaande bevoegdheden krijgen) en WEF. Daar zitten ongekozen leiders die onze regeringen zijn binnengedrongen en op die manier het beleid bepalen. Ik ben ook een complotdenker omdat ik weet dat politiek een vuil spelletje is waar vele lobbyisten (NGO’s) uiteindelijk de wetten bepalen. Het volk staat erbij en kijkt ernaar. De politiek vind complotdenkers maar rechts radicale idioten die vervolgd moeten worden. Zo wil clown Hugo de Jonge ook wetgeving invoeren die politieke partijen kan verbieden welke de democratie omver willen werpen. Maar onze democratie is juist omvergeworpen door dit soort idioten zelf!

Steeds meer Nederlanders verklaren zich soeverein en weigeren belasting of wat dan ook te betalen. Ook zij denken dat een kwaadwillige elite of overheid hun leven wil bepalen. Het heeft veel weg van het bericht hierboven dat gaat over sommige politieagenten. Maar deze soevereiniteit wordt door de huidige wetgeving niet erkend. Mensen brengen zichzelf enorm in de problemen. Ik snap de drang naar vrijheid héél goed. Maar iemand moet toch de hulpdiensten, wegen en onderwijs betalen. Dat doen we met zijn allen door middel van belasting. Ik vind wel dat de burger individueel meer moet kunnen bepalen waar hij of zij belasting voor wil betalen. Ik zou absoluut géén belasting willen betalen voor het maken van wapens of munitie.

Fysieke klachten onder werknemers nemen toe. Ik heb een vermoeden hoe dat komt. Zijn het de prikjes? Wellicht, maar we zijn de laatste 25 jaar zó efficiënt meer gaan werken door de toepassing van ICT en nu ook AI, dat mensen meer kunnen doen in minder tijd. Echter, die tijdswinst krijgen ze niet vrij, nee, die worden gevuld met nog méér werk. En daar wringt de schoen. Dus eigenlijk leveren de weknemers méér werk en dus meer winst af voor de werkgevers, tegen dezelfde salariëring, als men de inflatie niet meeneemt. De welvaart is beter geworden, zegt men. Daar ben ik helemaal niet mee eens. We hebben méér technologie en daardoor meer oplossingen voor ziektes en andere uitdagingen, maar vroeger kon de werkende (traditioneel meestal de man) een héél gezin onderhouden met één inkomen. Dat is nu ondenkbaar geworden voor de gewone werknemer van nu. De rollen van man en vrouw zijn nu meer hetzelfde geworden. Niet dat ik daar tegen ben, maar in het verleden was er tenminste één iemand thuis voor de kinderen en die hield ook het huis bij. Dat moet nu ook nog eens erbij gedaan worden. En voor mij als alleenstaande is dat best lastig. In het artikel komen ze met de smoes aan dat mensen meer zitten dan vroeger tijdens het werk. Dat is gedeeltelijk waar, maar vele mensen hebben een andere manier gevonden om toch aan hun beweging te komen, namelijk: sportscholen. Ik kan mij niet herinneren dat in mijn tijd er van die fitnessscholen bestonden. Wel sportclubs zoals voetbalclubs. In deze tijd hoor ik niets anders dan dat tieners en vele ouderen 2-3x per week naar de fitness gaan. Dus kom bij mij niet aan dat de jeugd te weinig beweegt. Dat is gewoon NIET waar. De stress op het werk en thuis is wel enorm toegenomen, en dáár komen de problemen vooral vandaan, denk ik. En dat te samen met die efficiëntie én nog steeds lange werktijden zorgen voor de fysieke ongemakken, denk ik.


BUITENLAND
Het Europese Hof van de Mensenrechten heeft beslist dat Zwitserland enkele mensenrechten heeft geschonden door te weinig te doen aan de klimaatverandering. Daar kunnen op den duur hoge boetes uitvloeien. De zaak was aangespannen door een groep vrouwen die vond dat de Zwitserse regering te weinig deed aan het klimaat. De vraag rijst nu wie het nou voor het zeggen heeft. De regering of de rechter? NGO’s spelen in dit verhaal dus een kwalijke zaak en proberen ons rechtssysteem onderuit te halen door het eigen volk op te zetten tegen bepaalde bedrijven en zo politieke doelstellingen te bereiken. En dat buiten de wet om. Soms verdenk ik de politiek er ook van om op deze manier wetgeving af te dwingen die normaalgesproken door een meerderheid van de Kamer tegengehouden zou worden. Maar als het door de rechter verboden wordt, kunnen democratische processen overgeslagen worde4n, toch? Maar uiteindelijk is het volk het grootste slachtoffer, want dan wordt het beleid bepaald door die NGO’s met ongekozen directeuren. Dus wees wijs en zeg uw donatie of lidmaatschap op van deze NGO’s.
Ook in de EU lopen meerdere rechtszaken tegen bedrijven en overheden die de burgers in gevaar brengen door niets te doen tegen klimaatveranderingen. Ook dit soort rechtszaken gaat voor enorme vrijheidsbeperkende maatregelen zorgen. Wij als burgers bijten uiteindelijk in onze eigen staart. Klimaatgekkies zijn zó angstig dat ze van hun eigen regimes gaan eisen dat ze onderdrukt worden.

In de VS zijn de ouders van een tienerzoon tot 15 jaar gevangenis veroordeeld omdat hun zoon 4 klasgenoten doodschoot. Het is opmerkelijk nieuws. Ouders die medeverantwoordelijk worden gehouden voor de daden van hun kind. Ze hadden hem een wapen gegeven. Dat is niet uniek in de VS. Want wapenbezit is daar toegestaan. Vele tieners zitten ook op schietclubs en dergelijke. Maar deze ouders hebben ook nog eens signalen genegeerd die erop duidden dat hun zoon gewelddadig was en negeerden ze zijn smeekbedes. Ik snap dat de ouders wellicht verkeerd gehandeld hebben. Maar wat als hun zoon 18 jaar was geweest? Hadden ze dan ook nog vervolgd geweest? Ik moet ook denken aan de Nederlandse variant. Een jongen/man die in een winkelcentrum zijn geweer leegschoot. Die ouders hadden ook kunnen weten dat hun zoon psychisch was, maar konden de schietpartij dus niet voorkomen. Ja, opvoeding is een ding waar ouders hun kind mee kunnen maken of breken. Maar ik vind ook dat ieder individu ZELF verantwoordelijk is voor zijn of haar daden. En natuurlijk hebben we niets voor niets aperte wetten voor minderjarigen.

Dat de VS in verval is, vind ik een uitgemaakte zaak. Neem Boeing, ooit een grote Amerikaanse multinational die imposante en veilige vliegtuigen maakte is nu schlemiel geworden op het gebied van veilig vliegen. Hun laatste modellen vliegtuigen vertonen grote mankementen en dat maakt investeerders en consumenten bang. De kosten besparingen lopen de spuigaten uit en daardoor komt de vliegveiligheid in het geding, ook al ontkent Boeing dat. Er zijn veel zaken aan de hand. Het verval wordt steeds duidelijker zichtbaar.


POLITIEK
De formatie is weer vertraagd. Tenminste, dat schrijft de Televaag. En ik snap dat heel goed. We zijn ongeveer 5 maanden verder en er is nog niets bereikt. Nu is er weer gezeur over de financiën. Daar zal NSC wel weer achter zitten. Die hadden de vorige keer hier ook al problemen over gemaakt. Toen Kaag wegging hadden de mainstream media het er over dat ze de financiën goed had achtergelaten, maar de gewone Nederlander wist natuurlijk al lang dat Nederland veel schulden heeft gemaakt tijdens het Coronatijdperk, maar dat deze schulden (nog) niet allemaal in de boeken verwerkt zijn. Deze impasse zal zeker niet de laatste zijn, denk ik. Uiteindelijk geloof ik niet in een regering ‘Wilders’. Dat kan ook niet meer, want hij heeft hele belangrijke PVV standpunten laten varen. Denk aan de NEXIT en grenzen dicht. Beiden gaan niet gebeuren.

Er is een clash aan de gang binnen het regime (CDA VS VVD) betreffende een verbod op geloofsboekenverbrandingen. Het gaat hier specifiek om de Koran, maar je kan er natuurlijk van uit gaan dat andere geloofsboeken ook mee gaan doen als er een wet van komt. Dat hoop ik niet. Niet omdat ik vóór de verbranding van welk boek ook ben. Nee, ik ben gewoon voor absolute vrijheid van meningsuiting. En dat ben ik eigenlijk al héél mijn leven. Mijn grens is specifieke haat en geweld. Een boek verbranden vind ik géén haat en ook géén geweld.

Het regime vraagt de Raad van State advies over toezicht op individuele Kamerleden. Men wil blijkbaar partijen en individuele personen gaan screenen op antidemocratische kernmerken. Ik vind het maar een enge ontwikkeling. We gaan in volle vaart richting een fascistisch regime. Ze hebben het over extreem rechts, maar juist het grote ‘midden‘ is, in combinatie met de Linkse partijen een groot gevaar geworden voor de vrede en veiligheid. Zelfs GroenLinks wil meer wapens en munitie voor Oekraïne. En dat is ongekend voor een ooit communistische partij. We leven dan ook in een omgekeerde wereld. Rechts is links geworden en visa versa. Het voelt voor mij héél vreemd dat ik sinds een paar jaar tot de meest extreem rechtse partijen behoor. En ja, ik heb wellicht best wat extreem rechtse standpunten. Ik ben vóór het dichtzetten van de grenzen, ik ben tegen de oorlog, ik ben vóór absolute vrijheid van meningsuiting, ik ben tegen lobbyisme van NGO’s, tegen de EU, tegen het WEF, tegen de WHO, tegen de democratie waarbij de meerderheid over de minderheid heen walst, tegen de politisering van Wetenschap, tegen de Digitale ID en (Digitale) Euro en ik ben héél erg tegen de regimes van Rutte. Deze clown heeft Nederland compleet aan de afgrond gebracht en de EU helpt ons nog verder de put in. Maar ik ben héél erg voor vrede en dialoog met elkaar. Vrijheid is naar mening alleen mogelijk als we een onuitputtelijke schone vorm van energieopwekking hebben. Dus ik ben heel erg voor massale investeringen in kernfusie en ruimtevaart.


WEER & KLIMAAT
Waterbedrijf Vittens pleit ervoor dat consumenten méér gaan betalen voor water dat gebruikt wordt voor plezier zoals het vullen van zwembaden of het besproeien van het gazon. Het wordt zelfs een Nationaal plan genoemd. Dat komt door de grens van de waterwinning en watertekorten door droogte. Die is bereikt volgens dit bedrijf. Er is in 2024 nu al meer regen dan in voorgaande jaren gevallen (lees hier hoe “X” reageert). Maar het is nooit genoeg voor dit soort bedrijven. De Nederlanders worden aan alle kanten gepakt door prijs- en belastingverhoging. En ik heb zelf het vermoeden dat veel van die winst naar het buitenland geëxporteerd wordt. Hoe willen ze controleren dat water voor plezier wordt gebruikt? Nou, heel simpel: ze maken een waterplafond aan voor een normaal tarief. Alles wat boven dat plafond wordt afgenomen, zal tegen woekerprijzen afgerekend worden. Of te wel: ook hier het begin van een sociaal kredietsysteem en het begin van rantsoenering. Zo kunnen we de oorlogseconomie vorm gaan geven.

Ik dacht dat het deze week echt mooi weer zou worden, maar alleen zaterdag was acceptabel. Het heeft weer flink geregend en lekker warm was het ook niet. En ons land heeft genoeg water te verwerken gehad. Maar toch blijft het droogtealarm doordringen tot de bevolking. We moeten tenslotte angstig gehouden worden, toch? Maar maart is, volgens de staatskranten, wel weer een record wat betreft warme dagen. Nou, ik heb er nog weinig van gemerkt.

Wetenschappers waarschuwen dat het te warm is op Antarctica. Nou, hier is de temperatuur te zien die basisstation Vostok continue meet. Van de week was dit -58 graden Celsius, nu ik dit schrijf zo’n -51 graden Celsius. Dat vind ik toch vrij koud. Ik geloof werkelijk helemaal niets van deze klimaatonzin. Het is een hoax en niets anders dan een nieuw verdienmodel, denk ik. Maar ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik géén wetenschapper ben.

Federaal Transportminister Volker Wissing (Duitsland) heeft gewaarschuwd voor autovrije weekenden als de Europese Klimaatbeschermingswet er niet doorheen komt. Ik weet niet of deze wet hetzelfde is als de Natuurherstelwet die was afgeketst in de EU. Maar ik denk het wel. In Duitsland wordt deze wellicht iets anders genoemd. En het volk wordt dus bedreigd door hun eigen minister die autorijden in het weekend wil gaan verbieden als compensatie. Het wordt echt tijd dat de volkeren opstaan, verenigen en deze criminelen voorgoed het zwijgen opleggen. Tribunalen zullen echt nodig zijn om dit soort idioten te stoppen.


CORONA
Wat ik al lang wist maar nu toch echt in de mainstream media staat: Coronastrijders Willem Engel & Jan Engel én Jeroen Pols vertrekken definitief uit Nederland en emigreren. Ze vinden Nederland te onveilig worden. Tegen de gebroeders Engel en Jeroen Pols lopen nog rechtszaken. De lopende rechtszaken worden gewoon afgehandeld. We gaan het zien.

Staatsblad AD komt met een interview van twee broers die als achternaam ‘De Jonge’ hebben. Het gaat over Clown Hugo de Jonge en zijn broer Marien de Jonge. Beide hadden te maken met vaccins. Hugo als minister en Marien als maker van vaccins. Ik wist dat niet. Dan had ik wat meer info opgezocht over al die schimmige deals. 5,5 miljard Euro is foetsie. Ik ga nu nóg meer argwanend worden over waar dat geld naar toe is gegaan. Op één of andere manier zijn al die hoger opgeleiden allemaal aan elkaar gekoppeld. Daar moet toch eens een keer wat aan gedaan worden. Maar hoe?

Uit de oude doos: Via de wet WOO opgevraagde documentatie betreffende de (bijna) invoering van het Coronatoegangsbewijs en 2G voor onderwijs. Het scheelde weinig of ik was in zwaar verzet gegaan met het risico om veel zaken te verliezen. Maar ik zou het zo weer doen. Het regime Rutte heeft toen zijn hand overspeeld. Toen én nu. Waarom zit dat demissionaire gespuis nog steeds in Den Haag? En hier nog mijn ‘goede vriend’ Hugo de Jonge die het heeft over de vaccinaties en niet begrijpt dat sommige mensen die zooi niet willen laten inspuiten.
Nog iets uit de oude doos omdat er vandaag de dag desinformatie over het corona verleden wordt verspreid om de waarheid diffuus te maken. Dat heeft bij mij géén zin, want ik heb vanaf maart 2020 tot januari 2023 de meest belangrijkste mainstream media berichten over corona op mijn server bewaard. Dus de leugens van nu hebben géén zin! De leugens van toen zijn bewaard!

In het kort wat coronaleugens op een rij:
– Het coronavirus komt niet uit het Wuhan lab maar is overgesprongen van dier op mens. Deze theorie wordt, langzaam maar zeker, onderuit gehaald.
– Het coronavirus kan ook in de buitenlucht worden verspreid. zie Bergamo. In Bergamo was er een voetbalwedstrijd met veel toeschouwers. Daar kwam massale verspreiding vandaan. Er werd voor het gemak maar even niet meegenomen dat vele supporters in kleine cafés voor- en na de wedstrijd even met elkaar wat gingen drinken. Dus dáár heeft de verspreiding plaatsgevonden. Niet in de buitenlucht of in het stadion.
– Het coronavirus is levensgevaarlijk. Zeker niet. Kinderen hadden er nauwelijks tot géén last van, het waren vooral ouderen van boven de 80 die eraan konden sterven. Dat gevaar was zelfs kleiner dan bij een zwaardere griepgolf (zoals in 2016/2018).
– Het coronavirus wordt overgedragen door grote druppels en niet of nauwelijks door de lucht. Dit is één van de grootste fouten die gemaakt is door de viruswetenschappers. Corona is afhankelijk van het seizoen (temperatuur en luchtvochtigheid) én wordt verspreidt door kleine druppels, of te wel aerosolen. UPDATE: Maar ook grotere druppels kunnen door de lucht zweven en dus in de bovenste lagen van de longen terechtkomen.
– Het vaccin werkt voor zo’n 85 procent effectief (al na 1 prik). Waarom zijn dan al die boosters nodig geweest?
– Het vaccin voorkomt dat je corona krijgt (gezegd door onder andere president Biden).
– Het vaccin voorkomt dat je coronavirus kan verspreiden. Is echt totale onzin. En de vaccin fabrikanten hebben dat overigens ook nooit beweerd.
– Het vaccin voorkomt dat je ernstig ziek wordt. Ja, wellicht van corona, maar slechts voor korte tijd. En Long Covid? Waar komt dat vandaan?
– Het vaccin is veilig. Dit is onder andere door Hugo de Jonge gezegd. Pertinent niet waar. Zie het Nederlandse Lareb of het Amerikaanse Vaers. Daar zijn vele ernstige bijwerkingen gemeld, zelfs met de dood tot gevolg.
– De Coronamaatregelen (lockdowns, sluiting scholen, muilkorven, avondklok) waren effectief en hebben gewerkt omdat het aantal besmettingen terugloopt. Bullshit. UPDATE – Het aantal besmettingen liep terug omdat het lente werd of omdat door de lockdown er ook géén aerosolen werden verspreid bij massaevents. Dus dan toch nog één positieve bijwerking van de lockdown. Maar die werkte dus anders dan oorspronkelijk bedoeld! Hier was sprake van cirkelredenering. Vergelijk het met de Sesamstraatuitzending waarin Bert aan Ernie vraagt waarom hij een banaan in zijn oor heeft. Ernie antwoord met: Dan komen er géén krokodillen in huis. Waarop Bert zegt: Maar er zijn géén krokodillen. En Ernie zegt dan: zie je wel: het werkt!
UPDATE 16 april 2024 – Bovenstaande beweringen heb ik zo even uit mijn hoofd gedaan. Maar op 16 april is er een documentaire van Maurice de Hond uitgekomen ‘Dood door Schuld‘. Hier een gesprek met Flavio Pasquino, Maurice de Hond en filmmaker Frank de Rooij. Bovenstaande beweringen van mij zullen in dit gesprek aan bod komen. Zeer toevallig. Nee toch niet. Ik heb Maurice jarenlang gevolgd en weet wat er dus speelde tijdens het Coronatijdperk. De waarheid is hard. Er zal een tijd komen waarin het gehele coronabeleid keihard zal worden afgekraakt en weggezet als non wetenschap. Ik blijf erbij: de (eind)verantwoordelijken dienen voor een tribunaal te komen.

We zijn, toen en nu, massaal voorgelogen door de virusmedia, medici en politici. “Maar met de kennis van nu…” wordt er vaak gezegd. NEE! er was al vroeg wetenschappelijk en praktisch aangetoond dat de grote druppeltheorie gewoon NIET klopte. En daar waren bijna alle coronamaatregelen op gestoeld. Ik moet ook nog denken aan verpleeghuis De Driemaster in Maassluis. Daar vielen vele doden bij een gerenoveerd gedeelte waar recirculatie plaatsvond. Er werden toen ook sporen van het virus teruggevonden in het ventilatiesysteem. De medewerker die de sporen vond moest zijn bek houden en werd monddood gemaakt. Er gingen ook vele (oude) mensen dood. Vooral senioren die, tegen de wet, opgesloten werden in hun verzorgingstehuizen. Zelfs gedetineerden hadden meer rechten. Dit is één van de grootste misdaden tegen de menselijkheid die is begaan door het regime Rutte, vind ik. Evenals nabestaanden die niet bij hun stervende familielid in het verzorgingshuis mochten zijn. Alleen dit al vind ik een Neurenberg achtig proces waard, waarbij wat mij betreft puur theoretisch de doodstraf levenslang mag worden uitgesproken. Ik vergeef en vergeet deze idioten NOOIT!


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
In de nacht van zaterdag op zondag heeft Iran drone aanvallen uitgevoerd op Israël. Voor zover bekend zijn daarbij géén doelen geraakt en is de aanval dus afgeslagen door de inzet van de ‘Iron Dome’. Wel zijn er 30 gewonden gemeld, vooral vanwege vallende brokstukken. Israël zal zich nu wel weer beraden op een tegenaanval en dus is er weer een stap richting een grote oorlog gezet.
UPDATE – Iran dreigt met een tweede aanval als Israël een nieuwe ‘fout’ maakt. En die zullen ze gaan maken en is een grootschalig conflict in zicht.
UPDATE – Op Instagram en Twitter “X” zijn er veel berichten te lezen dat er wel degelijk raketten vanuit Iran Israël hebben bereikt en zijn ingeslagen met geringe schade tot gevolg. De drones zouden daarbij als afleiding hebben gediend. Ik weet niet wat waar is, want de waarheid sneuvelt als eerste bij dit soort conflicten.
UPDATE – Het dure Israëlische defensiesysteem ‘Iron Dome’ drukt op de economie en geeft de Amerikaanse economie wellicht een boost, precies zoals de bedoeling was, natuurlijk. Dat is hoe het systeem werkt. En als het niet zo werkt, dan zorgt een economic hitman er wel voor dat het zo werkt. De VS werken al decennia op deze manier, via Problem – Reaction – Solution. De (economische) macht van de VS moet behouden blijven, dus een conflict met Iran is meer dan welkom.

Demissionair minister Geoffrey van Leeuwen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, WIE????), vind dat Nederlanders lijkzakken moet accepteren en hun belangen moet laten gelden tegen landen als Rusland, China en Iran. Deze <vloekwoord> zijn uit op een grootschalige oorlog. Dat is duidelijk. Maar de BRICS landen zullen het Westen op een andere manier gaan verslaan. namelijk economisch. Dat proces is al tientallen jaren gaande. Ik denk dat 9/11 één van de redenen was om wetgeving te maken die het Westen sterk zou houden. Maar uiteindelijk is dat allemaal mislukt. Eén ding lukt echter wel: langzaam maar zeker worden we een oorlog ingedraaid. Maar dan vooral door onze eigen politici. Zij geven Putin de schuld zodat hun eigen misdaden of fouten onder het tapijt geschoven kunnen worden.

Charkiv wordt steeds heftiger onder vuur genomen door de Russen. Het is een strategisch belangrijke plaats voor zowel de Russen als de Oekraïners. En Rusland is 100 procent aan de winnende hand. Maar dat waren ze (helaas) in het begin van deze vreselijke en onnodige oorlog ook al. Oekraïne zal uit elkaar gaan vallen en het regime Zelensky zal omver geworpen worden.

Het CIDI (Joods documentatie centrum = Israëlische lobby?) ziet een toename van antisemitisme in Nederland. Deze club ziet naar mijn mening altijd beren op de weg. Deze Israëlische lobby groep is een hele grote. En dat is niet alleen in de Europese Unie zo, nee dat is in vele grote landen van de wereld. Maar goed, Ook Israël heeft het recht zich te verdedigen. Alleen is dat land, net als Nederland, goed in het overshooten, of te wel: het doorschieten met maatregelen na een groot event. Ze zetten altijd groot in en laten het gas pas vrij laat los. Met velen doden en gewonden tot gevolg. Dus de extra haat die er is tegen Israël is dan ook goed te verklaren, denk ik. Of het terecht is, vind ik een tweede. De (terreur) organisatie Hamas is ook géén lieverdje. Zij hebben een te grote greep op het Palestijnse volk. Dat moet stoppen. Deze terreurgroep is over de datum. Maar Israël zal ook een stap terug moeten doen. En daar wringt de schoen. Wie zet de eerste stap?
De spanningen tussen Israël en Iran lopen ondertussen hoog op. Israël en de VS verwachten een aanval vanuit Iran als vergelding voor de gedode Iraanse generaal vorige week. Er wordt wel ingeschat dat de vergelding beperkt zal zijn en géén escalatie zal veroorzaken. In ieder geval heeft Israël alle verloven ingetrokken.

Op Twitter “X” kwam ik toevallig een bericht tegen dat de Duitse zender ZDF een pro Oekraïense demonstrant heeft ingezet om tijdens een boerenprotest net te laten lijken of een grote mensenmassa vóór meer wapen- en geldleveranties richting de Oekraïne was. De boeren hebben door dat ze voor dit doel misbruikt worden en gaan joelen richting de ZDF. Ook hier dus is te zien dat de mainstream media niet meer objectief verslag van zaken kan doen en manipulatief handelt. Een ernstige zaak.


ECONOMIE
Het aantal faillissementen is het hoogste in 7 jaar. Ik had het al voorspeld, maar het is nog niet genoeg voor een totale crisis. Maar goed. Het gaat nog steeds door. Ook zijn er nog grote winkelketens die er niet best voorstaan. Denk bijvoorbeeld aan Bristol en Blokker. Dus ik verwacht de komende tijd nog veel meer slecht nieuws.

Industriebedrijven vrezen het plan voor een CO2 taks dat maandag wordt gepresenteerd door het regime. Ze vinden deze taks volstrekt onverantwoord en denken dan uit Nederland te moeten vertrekken, failliet te gaan of de afnemers torenhoge kosten te moeten rekenen. En uiteindelijk betaalt de consument dus de eindafrekening. En dat terwijl CO2 slechts 0,04 procent van de atmosfeer uitmaakt.
UPDATE – Op Twitter ‘X” vond ik een oud filmpje waarin Pinokkio Mark Rutte het heeft over een CO2 hype in de wereld. En dat vond hij toen erg pessimistisch. Als je hem daar nu naar terug zou vragen zou hij waarschijnlijk zeggen: ‘Daar heb ik géén actieve herinneringen aan.’. Deze Pinokkio is echt in alles 180 graden gedraaid. Wat een clown. Ik heb hem nooit serieus genomen, en vind het maar raar dat er kiezers zijn die hem wel serieus nemen. Echt ongekend.

Hoogleraar Barbara Baarsma, lid van Denktank Nederland in 2040, vind dat boodschappen peperduur moeten worden om ons klimaat te redden. Dit mens is knettergek en was de bedenker van het CO2 label op het bankafschrift van de RABO bank, dacht ik. En nu komt ze weer hiermee op de proppen. Wij als Nederlanders kunnen hier maar één ding tegen doen: dit soort NGO’s keihard uitlachen en belachelijk maken. Alles is duurder geworden (denk bijvoorbeeld aan de hoge brandstofprijzen) en het einde is niet in zicht.

De huurverhoging in de vrije marktsector wordt verder aan banden gelegd door Clown Hugo de Jonge. Ik vind het vreemd dat een regime particuliere huiseigenaren kan verplichten een bepaalde huur te vragen in de vrije sector. Hier is duidelijk te zien dat het Nederlandse regime aan een door de staat geleide economie doet. Vroeger noemden we dit gewoon een communistisch systeem. Nu is het blijkbaar normaal geworden. Ik zeg altijd: NEO kapitalisme = communisme. Aan de andere kant is het ook erg verwerpelijk dat een aantal Nederlandse steden in de top 3 staat van duurste huurprijzen in de Europese Unie.

Eén op de drie huishoudens heeft moeite met het rondkomen. Ook hebben veel mensen géén spaargeld (ik ben er daar ook één van). En dat is ernstig nieuws. 30 Procent kan dus niet op een normale manier in hun dagelijkse levensbehoeften voorzien. En geloof me: dat gaat binnenkort nog erger worden. Er staan grote zaken te gebeuren.

De gemiddelde huizenprijs gaat in Nederland richting de 450.000 Euro. Het is ongekend. Omgerekend naar Guldens is dat gewoon meer dan 1 miljoen Gulden voor een huis. Het is echt bizar en het zegt genoeg over de inflatie maar in Nederland vooral ook wat over het grote huizentekort dat er is. Het erge is dat reparatie in welke vorm dan ook niet meer voldoende kan zijn. En dus gaat het economische systeem verder de afvoerput in. En naarmate de tijd verstrijkt zal dat steeds sneller gaan. Ja, er zijn trucs om zaken uit te stellen, maar we zijn allang op vijf over twaalf. Het tij is niet meer te keren. Dé vraag is niet of maar wanneer het goed fout gaat. Er zijn al tekenen zoals de hoge goud- en cryptoprijzen, maar de beurzen lijken een positief beeld uit te stralen. En dat was in 2007/2008 en in 1929 wel anders. Dus er is óf een ontkoppeling tussen beurs en reële economie óf er is (nog) niets aan de hand. Ik denk dat er nog steeds ongebreideld veel geld in het systeem wordt gepompt én dat schulden op één of andere manier (nog even) uit de boeken gehouden kunnen worden. Denk aan de coronaschulden. Ik had voorspeld dat het eerste kwartaal van 2024 slecht zou zijn. En daar is niets van merkbaar, anders dan de hoge prijzen aan de pomp en in de winkel.
UPDATE – De huizenmarkt zit gewoon muurvast. Dat komt door het grote tekort aan koopwoningen in het ‘goedkope’ segment (zeg tot 350.000 Euro). Er is gewoon niets meer te koop. Alles staat vast. Een veeg teken. Als dit zo blijft, en de asiel toestroom blijft toenemen, dan gaat het regime over tot bizarre maatregelen, denk ik. Maatregelen zoals ouderen gedwongen uit hun grote huis zetten, Dwangwet verplaatsing bevolking uitbreiden waarbij alleenstaanden die wonen in een groot huis verplicht worden om asielzoekers op te gaan nemen, hotels confisqueren, etc. Er zijn genoeg zaken mogelijk. De echte oplossing, namelijk de grenzen sluiten en meer huizen bouwen voor de mensen die er nu nog géén een hebben, zal daarbij worden overgeslagen. Alleen in het Westland wordt, tegen de trend in, nog flink gebouwd.

Vloeibaar gas (die uit de gastanks), heeft een schrikbarend hoge accijns gekregen. Het regime wil echt dat iedereen van het gas afgaat en pakt nu ook het gas uit de gastanks aan. Niet alleen barbecueën wordt duurder, nee ook een gastank op het platteland kost héél veel geld om te laten vullen. De situatie wordt alarmerend genoemd. En dat is het ook.

Klaas Knot van de DNB zit steeds meer op de politieke stoel en vindt dat het nieuwe pensioenstelsel niet teruggedraaid moet worden. Waarom niet, vraag ik mij dan af. Het antwoord zal dan zijn dat er te weinig pensioengeld zal zijn voor de 40 plussers, heb ik zo het vermoeden. Daarom is dat nieuwe pensioenstelsel ook ingevoerd. Om kosten te drukken. En de pensioenen werden de laatste jaren ook niet geïndexeerd, dus ook hier wordt er veel toekomstig welvaartverlies door verlaagde koopkracht geleden. En ik denk wel eens: “Wanneer wordt het volk wakker en gaan ze demonstreren tegen dit verachtelijke demissionair regime?”.

Het betaalmodel IDeal zal in de komende jaren vervangen worden door Wero. Met Wero moet er een Europese standaard gemaakt worden die lijkt op Apple Pay, Google Pay of PayPal. Met de komst van de Digitale Euro komen er ook meer kansen voor Wero. Ik vind het jammer dat IDeal het op Europees niveau niet heeft gehaald. Dat gaat met Wero dus wél gebeuren en dat geeft mij tot nadenken. Want met Wero is het de bedoeling dat je op den duur gaat registreren (net als bij PayPal). En dat betekent wéér door een hoepeltje springen voor de consument. IDeal was juist zo handig dat je direct kon betalen zonder in te hoeven loggen of iets dergelijks. En ja, daar zijn de gegevens ook bekend van de betaler. Maar met Wero kunnen banken dus nog méér gegevens inzien en beter koppelen met de toekomstige Digitale Euro. Ik vermoed dat Wero alleen maar wordt ingevoerd zodat transacties nog beter in kaart kunnen worden gebracht én dat banken daarmee kosten gaan besparen op fraude toezicht. Als het aan mij ligt zal ik Wero dus niet meer gaan gebruiken, tenzij ik, zonder te registreren, gewoon kan blijven betalen. We gaan het zien in de toekomst.


KIJK EN LEESTIPS
Met de rug naar de overheid | #155 – “V” for Valentine.
Blckbx today #300: Klimaatzaak-Shell | Strijd dierenwelzijn Oostvaardersplassen | Versnelde uitrol CBDC?
Blckbx today #301: Toekomst pandemieverdrag WHO | Rijk en arm verder uiteen | GroenLinks oorlogslobby.
Blckbx today #302: Toestand jongeren ‘catastrofaal’ | EU migratiepact | Het ‘gevaar’ van soevereinen.
Weekoverzicht #15 – 2024 – Willem Engel en Jeroen Pols.

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN, ER IS ACTIE NODIG!

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts