AVONDKLOK PER DIRECT VAN TAFEL OF TOCH NIET? – 16/02/2021

 

AVONDKLOK PER DIRECT VAN TAFEL OF TOCH NIET? – 16/02/2021

” De dictatuur is een feit 
   in Nederland! “

 

Vanochtend deed de rechter uitspraak in het kort geding betreffende de geldigheid van de avondklok die was aangespannen door de stichting Viruswaarheid.
De rechter heeft geoordeeld dat de avondklok per direct beëindigdd diende te worden.
De avondklok viel onder een verkeerde wet. Deze wet had niet toegepast mogen worden omdat noodzaak ontbrak.

Het kabinet gebruikte de Wet Buitengewone Bevoegdheden Burgerlijk Gezag (WBBG) maar dit was juridisch ondeugdelijk omdat deze wet allen bij grote spoed ingezet kan worden. Dus bijvoorbeeld bij een grote dijkdoorbraak. Aangezien de avondklok al weken werd besproken was er verder géén spoed. Ook de statistieken gaven géén aanleiding daarvoor.

Echter: de staat vecht via een turbo spoedappèl deze beslissing aan. Blijkbaar kan dit zomaar.
Terwijl Viruswaarheid tot april moet wacht voor hun hoger beroep. En die heeft ook haast want dat betreft het vonnis van de verplichte negatieve PCR test. Maar zij moeten tot april wachten.

Dit zogenaamde spoedappèl toont maar weer eens aan dat we feitelijk in een dictatuur leven.
Beslissingen van de rechter die een overheid niet bevallen worden nog dezelfde dag teruggedraaid.
Ik heb dit nog nooit eerder gezien of meegemaakt in een democratisch land.
Maar we leven helaas niet meer in een functionele democratie.
Grapperhaus geeft vanmiddag een persconferentie.

Mijn geduld met dit regime is op. Helaas zullen die bruikbare idioten het er wel weer mee eens zijn dat het regime ingrijpt in deze gerechtelijke beslissing. Ik geef ze op een blaadje: eens is dit laffe volk zelf aan de beurt om de grillen van het regime te ondervinden. En dat gun ik ze van harte.

In Noord Korea zou deze rechter worden opgepakt en tegen de muur worden gezet. Dat zal hier niet gebeuren geef ik direct toe.
Maar het verschil tussen Noord Korea en Nederland op juridisch gebied wordt steeds kleiner.
Want dit regime kent géén grenzen meer en zal alles doen om deze situatie in stand te houden.
Hier heeft dictator Rutte wel degelijk zijn hand in. Ik heb in mijn vorige post al gewaarschuwd dat hij achter de schermen de controle wil houden over alles. Zo ook hier. Maar Grapperhaus doet natuurlijk het woord. Die onbenul.

Normaal gesproken wordt een vonnis als deze eerst goed bestudeerd en volgt daarna eventueel hoger beroep. De “besmettingen” zijn al vele weken dalende dus haast is er zeker niet.
Waarom pretendeert dit regime dan van wel? Hier zit echt iets groots en veel meer achter.

Mijn conclusie is duidelijk: onze democratie is opgeheven. We zouden massaal hiertegen moeten protesteren. Vanavond om 21.00 uur. Allemaal naar buiten en ons ongenoegen kenbaar maken.
Ik zal meedoen!

 

UPDATE: Ha, ha. Die dwaas van een Rutte roept alvast op om de avondklok te respecteren ook al zou deze in het hoger beroep ook nietig worden verklaard. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd.
Nee, Rutte: als het hoger beroep wordt afgewezen staat deze laffe hond vanavond om 21:00 uur op straat te juichen!

UPDATE – Het hoger beroep wordt live uitgezonden via de NOS
In het spoed appel geeft de voorzitter van de rechtbank Jeroen Pols géén tijd om een procedurele vraag te stellen omdat hij daarvoor zogenaamd niet bevoegd is. Jeroen Pols gaat hiertegen in verzet. De voorzitter van de rechtbank wil Jeroen Pols vervolgens laten verwijderen door de beveiliging (ongelofelijk!) maar wordt door Jeroen Pols meteen gewraakt.
Zitting geschorst. Zo op het eerste gezicht is dit een rechter die de vuile straat van de regering wil schoonvegen. Wat een vooringenomen rechter is dat zeg. Bizar om te zien hoe onze rechtstaat kapot dreigt te gaan. Wat een helden zijn Jeroen Pols en Willem Engel.
Als je objectief kunt kijken dan zie je gewoon dat de staat de blinddoek heeft afgedaan bij Vrouwe Justitia. Wat een afgang. Oh, oh, oh. Wat zijn we diep afgegleden. Onze democratie is gewoon om zeep geholpen. Het is om te janken. Het is tijd voor verzet. het is tijd om dit regime af te zetten. 

UPDATE 16:35 uur: we gaan weer door.

Jeroen Pols wraakt de hele kamer

Er zijn 4 argumenten voor de wraking:
– Voorzitter is volgens Jeroen Pols vooringenomen. Er is ook onvoldoende voorbereiding
   geweest. Er is al een vooringenomenheid van de voorzitter dat dit zéér spoedeisend is.
– Voorzitter spreekt van viruswaanzin in plaats van Viruswaarheid.
– Voorzitter vindt dat Jeroen Pols zijn mond moet houden terwijl nergens in de wet staat dat hij
   geen pleidooi mag doen (staat nergens in de wet). De voorzitter vond namelijk dat Jeroen Pols
   via zijn advocaat diende te spreken.
– Jeroen Pols geeft aan dat de pers is geweigerd. behalve de NOS natuurlijk.

UPDATE 16:48: de voorzitter schorst de zaak. Nu is het wachten op de wrakingskamer.

UPDATE 17:05: het RIVM gooit er ondertussen nog even een bericht uit dat er angst is voor nieuwe Britse virusmutaties (laatste update bericht 16:56).
Dus het RIVM speelt ook nog even mee op het schaakbord zo te zien. Mensen (rechters) nog gauw even bang maken? Nou, het zal wel toeval zijn want ze komen toch elke dinsdag met cijfers?

Maar goed: nog even gauw argumenten op de kaart zetten om de avondklok niet te beëindigen want het Britse gevaar loert op ons. Maurice is het daar niet mee eens, overigens.
Wie is de grote speler toch die dit allemaal aanstuurt?

UPDATE 17:40: de wrakingsrechters horen het pleidooi aan van de gewraakte rechter én Viruswaarheid. Willem Engel benadrukt nog eens dat hun hoger beroep in een andere zaak (maar die miljoenen per week kost, namelijk PCR testen) pas ergens in april is terwijl er nu wel binnen enkele uren een zaak gemaakt kan worden.
Jeroen Pols zegt dat de overheid ergens een knop heeft om snel een rechtszaak te behandelen.

UPDATE 17:55: de wrakingsvoorzitter schorst de zaak. Nu is het wachten op de definitieve uitspraak.

UPDATE 17:25: ik zag zojuist een YoeTroep filmpje van Powned over de uitspraak van vanochtend.
Willem Engel zegt hierin dat het YoeTroep kanaal van Viruswaarheid is gewist (leeggehaald?) en dat de website viruswaarheid.nl is platgegooid door een DDOS aanval. Dat viel mij vanochtend direct na de uitspraak ook al op. Zoals ik al eerder zei: hier zijn grotere machten aan het werk. Dit zijn niet zomaar hackertjes vermoed ik. Dit soort mensen mogen van mij branden in de hel want die zijn een gevaar voor onze maatschappij. Zeker als de staat hierachter blijkt te zitten….

UPDATE 19:00: hier nog even Willem Engel van Viruswaarheid aan het woord over de overwinning.

UPDATE 19:02: wrakingsverzoek afgewezen. Zitting wordt zo direct vervolgd.

UPDATE 20:11: na alle pleidooien trekt de rechter (voorzitter) zich terug voor beraad.
Zelfs van Dissel kwam nog even opdagen om de rechters angst in te boezemen.
Dat werd erg inhoudelijk en dat is niet de bedoeling.
ik verwacht zo rond 20:45 uur de uitspraak. Spannend.

UPDATE 20:55: viruswaarheid heeft alweer verloren. De rechter houdt de avondklok in ieder geval tot vrijdag in stand want dan is de inhoudelijke zitting. Ik ga vanavond dus helaas géén stukje rijden. Ongelofelijk. Om een jojo effect te voorkomen zegt de rechter. Wat een wanboel. Die paar dagen tot de inhoudelijke zitting?
Nee, het regime wil deze avondklok véél langer in stand houden dan ze doen geloven. Dat klote schapenvolk staat er ook nog steeds in meerderheid achter als we de polls mogen geloven.
Maar wat als het zomer wordt en de terrassen nog steeds niet open gaan óf al voor 21.00 uur dicht moeten. Wat dan?
Het regime heeft als backup plan om de avondklok in de spoedwet Covid op te nemen.
Deze spoedwet was al tot 1 juni verlengd. De avondklok gaat voorlopig dus ook niet meer weg.
Nee, de “besmettingen” dalen maar de maatregelen worden steeds strenger of zeer langzaam afgebouwd. Waarom wordt men maar niet wakker?

UPDATE 17/02/2021 – De rechter was een oud collega van Jaap van Dissel in de medische Tuchtraad. Tja….. wat een toeval weer. En deze zelfde rechter gaat vrijdag uitspraak doen bij het hoger beroep. Nou dat is dus bij voorbaat kansloos. Ons rechtssysteem is echt kapot.

UPDATE 19/02/2021 – Senaat stemt in met spoedwet -Avondklok blijft
Zojuist heeft de senaat (seniel) gestemd vóór het opnemen van de avondklok in de spoedwet covid19. De uitkomst van het hoger beroep op vrijdag 26 februari is daarmee niet relevant meer.

Nick

 

Bronnen: ad.nl, nu.nl, NOS, viruswaarheid.nl, dagelijksestandaard.nl, nieuws.nl en rtlnieuws.nl 

Similar Posts