ANGST – 02/11/2020

Vandaag een korte discussie gehad met een aantal leerlingen uit mijn klas. Ze hadden het over de mensen die protesteerden tegen de LOCKDOWN en vonden dat maar raar.
Ze waren erg bang over de dodelijkheid van het virus.
Toen ik zei dat ik achter deze mensen stond keken ze even vreemd op om vervolgens te zeggen: “maar u heeft niet geprotesteerd”. Daar gingen ze dan maar van uit en hadden natuurlijk ook gelijk. Ik heb nog niet meegedaan aan een protest maar misschien komt dat nog.
Ik heb nog even uitgelegd dat het Corona virus niet veel dodelijker is dan een zware griepgolf.
Maar je kan het de kinderen niet kwalijk nemen dat ze de echte cijfers nog niet begrijpen. Dat is ook best ingewikkeld en ik snap dus dat ze bang zijn. Aan de andere kant houden ze zich ook niet aan de regels.
De 1,5 meter hoeven ze niet aan te houden en hun handen stuk wassen doen ze al ook niet.

Maar ze dragen wel braaf hun muilkorven. Dat dan weer wel.
Natuurlijk snap ik dat ze angst hebben. Hun ouders hebben dat, hun vrienden hebben dat, enzovoorts.

Maar de angst regeert op dit ogenblik. En de overheid? Die gaat er nog een schepje bovenop doen. Met misschien nóg wel meer maatregelen. Totdat de waarheid naar boven komt en dan is het meteen afgelopen en worden mensen wakker uit deze nachtmerrie. Ik hoop dat het snel zal gebeuren.

P.S: 
Het viel mij de afgelopen tijd ook op dat er tekstuele aanpassingen gedaan worden aan boodschappen vanuit de overheid/RIVM. Bijvoorbeeld:  In het begin werd er gezegd: “kunt u zich laten testen” en dat is de laatste tijd veranderd in: “en laat zich testen op het virus“. Nogal een verschil. Het eerste is vrijblijvend, het tweede al dwingend.
De volgende verandering zal zijn: “en moet u zich laten testen…”.  Zo simpel is het en zo gaat het worden.

Nick

Similar Posts