NOG MEER STRENGERE MAATREGELEN IN AANTOCHT – 08/12/2020

NOG MEER STRENGERE MAATREGELEN IN AANTOCHT – 08/12/2020

Ná de persconferentie van vanavond is het duidelijk; er komen géén verlichtingen in de maatregelen want het aantal “besmettingen” (lees: positieve testen) loopt op.

Sterker nog, Rutte kondigt aan dat bij nog méér besmettingen (lees weer: positieve testen) er nóg meer strengere maatregelen vóór de Kerst worden afgekondigd.
Ik heb al een vermoeden: de spertijd, de avondklok. De E.U. raadt het ook nog steeds aan om een avondklok in te stellen. Die avondklok wordt dan ná de Kerst ingesteld om Oud en Nieuw te dwarsbomen. Maar als het gebeurt zal het antwoord van het Nederlandse volk desastreus zijn.
Dan zal mijn angst bewaarheid worden en zullen er vele (zwaar)gewonden gaan vallen aan de kant van de burgers én de veiligheidsdiensten (of hoe ik ze ook zal noemen).
Een dystopisch scenario. Maar ja, in deze tijd is alles vreemd. Ik kijk nergens meer van op.
Wat een troosteloze boel. Al die mensen met die muilkorven (bekluiers) op. Het is in en in triest.
Maar ja, ik ben zelf te laf om hem af te doen in de winkel. Was ik maar rijk. Dan zou ik er géén moeite mee hebben om elke keer 95 Euries af te tikken.

 

De regering wil géén onrust met OUD en NIEUW (maar dat ze krijgen ze wel).  

Ik had het in een vorige post wel eens over een Entiteit die ons de regels oplegt.
Gekscherend zeg ik dan nu dat het buitenaardse wezens zijn. Theoretisch kan het. Zie deze link 🙂
Vergezocht maar héél soms wil ik er best voor open staan, want wat er nu in onze wereld aan de hand is, tart al mijn grenzen van gezond verstand.

UPDATE 09/12/2020 – Rutte: bij zwaardere maatregelen wordt Kerst ontzien. Ha! Daar heb je het.
Dus ná de Kerst komen de ‘zwaardere’ maatregelen. De avondklok en misschien ook wel een lockdown erbij. Het zou mij niets verbazen. Sterker nog: ik denk dat er een groot event op komst is.
Er wordt met miljarden gestrooid alsof het niets is. de 2030 agenda van het World Economic Forum wordt ook al genoemd. De Corona crisis komt de elite mooi uit om zaken uit het zicht in gang te zetten. Of is dit complotdenken?  Nee hoor, Klaus Schwab van het World Economic Forum heeft zelf de woorden ‘Great Reset’ in de mond genomen. STAY ALERT!!!!

UPDATE 12/12/2020 – Extra maatregelen op tafel bij ingelast Catshuisoverleg
Zondag komt een groot deel van het kabinet bij elkaar in het Catshuis om te overleggen over het hoge besmettingscijfer (grrrr).
Dan zal er dinsdag 15 december om 19.00 uur wel weer een persconferentie zijn.
En ik heb al een vermoeden wat er gezegd gaat worden.  

Hier alvast wat woorden die Rutte zal spreken:

“Goedenavond. De coronacrisis vraagt veel van ons. Soms wel eens teveel. Maar het ziet er nog steeds niet goed uit. Het aantal besmettingen blijft, ondanks onze vorige maatregelen, toenemen.
De regering snapt dat er een covid19 moeheid is opgetreden, echter we zullen nog even door moeten zetten. Het kabinet heeft dan ook in samenspraak met het RIVM krachtens de spoedwet corona besloten tot de volgende aanvullende maatregelen:

1) Alle leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs zullen per direct van hun Kerstvakantie kunnen gaan genieten. De scholen zijn de rest van de week alleen open voor individuele gevallen.

2) De toestand is zó ernstig dat het kabinet ook heeft moeten besluiten tot een algehele lockdown.
Dat betekent dat reisbewegingen vanaf morgen minimaal zijn. We hebben daarom besloten om alle niet essentiële winkels en bedrijven tot en met 2 januari 2021 te sluiten.
Kappers en fysiotherapeuten mogen, onder strenge voorwaarden, nog wel open blijven.
Ook de Kerstviering thuis kan doorgaan met maximaal 3 personen zoals al eerder werd aangekondigd. Dus Kerstavond, 1e en 2e Kerstdag zijn op religieuze- en familie gronden uitgezonderd van de lockdown. Dit zal u even een verlichting geven van de strengere maatregelen.

3) In navolging tot de Lockdown en om verwarring te voorkomen heeft het kabinet besloten om alle activiteiten rondom OUD&NIEUW af te gelasten. Dat houdt voor u als burger in dat het tussen 31 december 2020 en 1 januari 2021 niet is toegestaan zich buitenshuis te bevinden. Uitzonderingen hebben natuurlijk de vitale beroepen en vervoer op medische gronden.
Kinderen tot 13 jaar mogen wel even naar buiten om te spelen of te luchten. Ook uw hond uitlaten is toegestaan maar dient direct in de buurt van uw woonhuis plaats te vinden.
De supermarkt mag op 31 december gewoon open, echter verkoop van alcohol is nergens toegestaan. Bezit of verkoop van alcohol in de openbare (binnen)ruimte zal worden bestraft met een hoge boete.
Iedereen die zich zonder goede reden buiten bevind zal worden bekeurd met 95 euro. Daarnaast zal bij herhaling nog strenger worden opgetreden in de vorm van aanhouding en berechting.

Het kabinet is zich bewust van deze harde maatregel maar we zullen dit virus echt samen onder controle moeten krijgen. Hugo de Jonge zal zo verder in gaan op de details.
Op 2 januari vervalt de lockdown en zal het kabinet besluiten welke maatregelen er af- of opgeschaald moeten worden.

Ik vind het persoonlijk verschrikkelijk om als liberaal dit soort maatregelen te moeten nemen. Ik hoop dat u zich er aan zult houden zodat we samen ten strijde blijven gaan tegen dit verschrikkelijke virus.

Samenvattend: dit keer tellen we tot 3:

1) Hou de 1,5 meter aan.
2) Was uw handen stuk.
3) Blijf thuis.

Ik wens u fijne Kerstdagen toe en geef nu het woord aan minister Hugo de Jonge”

– EINDE VERHAAL VAN MARK RUTTE OP 15 DECEMBER –

 

Een verhaal dat zomaar waarheid zou kunnen worden. Want oh, oh, oh wat zijn ze bang voor het Nederlandse volk. De lockdown én avondklok dreigt. We zullen het zien, we zullen het beleven.

 

UPDATE 14/12/2020 – Persconferentie. Ik zat er niet ver naast.
Jammer dat de kappers dicht moeten. Jammer dat de scholen woensdag sluiten.
En Mark Rutte blijft slechts tot 2 tellen. Desastreus. Maar de lockdown kan helaas zeker een klein beetje helpen op de korte termijn.
Niet vanwege de contacten die er niet meer zijn maar vanwege de gezinsbesmettingen die nu komen.
Ervan uitgaande dat gezinnen jong van leeftijd zijn is de kans op opname in het ziekenhuis klein.
Dus ja, op deze manier werkt de lockdown en wordt er verder gewerkt aan immuniteit.
Echter, na deze maand gaat het feestje gewoon weer door en bouwt het virus zich van kleins af aan tot april gewoon weer door. Ook haalt het kabinet het aantal besmettingen door elkaar met het aantal positieven. Dat ligt mijlenver uit elkaar. 
Als het testen stopt is het virus ineens ook enorm geslonken, denk ik zo.

Helaas weer een verschrikkelijke persconferentie. En neem van mij aan. It ain’t over yet….
Zo rond oud en nieuw wordt de spertijd/avondklok afgekondigd. Dat is zeker niet van de baan.
Mijn leerlingen laten ook al merken dat ze gewoon de straat op zullen gaan.
Als ik dat doortrek kan het de 31ste wel eens gaan knallen. Het is immers ook traditie.
Al met al vind ik het nog het meest treurig dat zo’n oude fossiel als van Dissel zo’n grote stempel op onze maatschappij kan drukken. Het is gewoon een feit dat aerosolen dé verspreider zijn van het virus. Dus ventilatie en luchtvochtigheid zijn essentieel. EN DAAR HEEFT MARK RUTTE GÉÉN WOORD OVER GEZEGD!  

 

Nick

Bronnen: Telegraaf.nl, Nu.nl, Ad.nl

 

Similar Posts