|

BUILD BACK BETTER – 07/02/2021

BUILD BACK BETTER – 07/02/2021

” De dictatuur is een feit
in Nederland! ”

Al vanaf 2006 ben ik bezig met de wereldeconomie. Niet dat ik alles begrijp. Zeker niet. Echter in 2007 kon ik voorspellen dat er een grote economische crisis op komst was doordat de Amerikaanse Dollar sterk was gedaald ten opzichte van de euro.
Met de aflevering “De dag dat de Dollar valt” (VPRO Tegenlicht) wordt het uitlegt.
Het heeft natuurlijk vooral te maken met het bijdrukken van geld en meer uitgeven dan je hebt.

In 2008 viel Lehman Brothers om. En vele andere banken, bedrijven en instellingen volgden.
En toen gebeurde er iets geks: De banken werden massaal financieel overeind gehouden door de overheden (lees: burgers). Dit noemden we toen een bailout. Dat had ik nooit verwacht. Immers in een systeem van kapitalisme wordt er met privaat geld geïnvesteerd en winst gemaakt. Zo ook door banken. Maar die werden dus gered en dat was de dag dat het neokapitalisme de overhand kreeg en defacto er een communistisch systeem ontstond. Want winsten werden geprivatiseerd terwijl verliezen werden gesocialiseerd. Een situatie waar we eigenlijk nooit meer uit zijn gekomen.
Doordat we nu geld bijdrukken is ons huidige economische systeem met dalende rentes, zéér, zéér wankel.

Willem Middelkoop legt het in dit korte filmpje haarfijn uit. Hij heeft het al vele jaren over “The Big Reset”. Dat lijkt héél sterk op “The Great Reset” van Klaus Schwab.

Ons systeem is niet meer houdbaar. Maar toen kwam voor de banken, als een geschenk uit de hemel, Covid19 uit de lucht vallen. Die corona crisis geeft namelijk mogelijkheden om zaken versneld in gang te zetten zonder dat het teveel opvalt óf problemen kunnen worden afgewenteld op de coronacrisis.

Daar komt ook de kreet “Let’s build back better” vandaan. Vele regeringsleiders gebruiken deze kreet tegenwoordig opvallend vaak. Ons geldsysteem is kapot. Er moet een opvolger komen voor de Dollar. Een digitale munt? Vast wel. Ons klimaat heeft aandacht nodig. ook daar moeten op den duur vele biljoenen in gestoken worden. Bijvoorbeeld versneld een bruikbare Tokamak Nucleair Fusie centrale ontwikkelen om onze milieuvervuiling te beëindigen en over heel de wereld schone energie te hebben.

Ik heb al vaak gezegd dat ons pensioenstelsel in groot gevaar is. We zijn aan het einde gekomen van ons huidige financiële systeem. Vandaar Agenda 2030.

Amerika is niet langer dé economische macht. Dat is China.

Agenda 2030 lijkt een fantastisch initiatief. Maar ik ben erg sceptisch. Ik vermoed een rookgordijn om hele harde maatregelen te treffen zoals pensioengeld nivelleren, particulier bezit terug brengen, een digitale munt, middenstand verkleinen en totalitaire controle over burgers. Of te wel een soort van China 2.0.

Ik wil héél graag terug naar het oude normaal terug. De tijd vóór corona. En dan bedoel ik vooral de maatregelen natuurlijk.
Maar ik ben ook een realist. Ik weet dat ons economisch systeem er zéér slecht voor staat. Mensen vluchten in fysieke goederen zoals goud, zilver, cryptovaluta en vastgoed. Ook in mijn vorige berichten heb ik het al vaker gehad over banken. Met name de Deutsche Bank staat er niet best voor maar maakt nog wel winst.
Dus ons oude normaal is echt in groot gevaar. Natuurlijk zullen we onze boodschappen blijven doen bij de supermarkt. Maar ik vrees toch wel voor de middenstand.

Er staat iets groots te gebeuren. Ik ben helaas géén econoom maar ons huidige systeem is niet meer te repareren. En dat is nu de grote reset. “Laten we het beter terugbouwen” is dan de kreet.
Maar de tegenkrachten zijn te sterk, te machtig. De mensen zijn te bang.

Dus blijf ik erbij dat we een hele zware en zwarte tijd tegemoet gaan. Ik hoop dat het niet tot oorlogen zal leiden.  Maar ons oude financiële normaal is definitief kapot. Corona was de trigger om de grote reset versneld in gang te zetten.

Kijk maar eens in welke situatie we zitten: lockdowns, corona, avondklok, testmaatschappij. We worden opgevoed, geconditioneerd om in de toekomst te wennen aan deze vorm van maatschappij.

Hier weer een voorbeeld met wat ik bedoel: vandaag was er een kleine demonstratie in Amsterdam (buiten). Deze is beëindigd door de politie omdat het kleine aantal demonstranten zich niet aan de coronamaatregelen hield. Buiten is de besmetting nul. Denk maar eens aan die Dam demonstratie van Black Lives Matter. Nul besmettingen!
Helaas snapt de politie het nog steeds niet. Zij zijn het instrument geworden van het regime Rutte.
De politie dient naar mijn mening dan ook ná deze crisis geheel door de mangel gehaald en gereorganiseerd te worden. En het regime Rutte + van Dissel dient in zijn geheel gearresteerd en berecht te worden wegens hoogverraad aan het volk. Daar blijf ik bij.

UPDATE 12/02/2021 – Ook de Rabobank schrapt, ondanks een winst van ruim 1 miljard euro, 5000 banen. En zo zijn er vast nog wel meer banken…

Bronnen: Nick Govaart, ad.nl, VPRO, RTLZ, parool.nl en Wikipedia.

Similar Posts