BERICHTEN VAN WEEK 51 – 18/12/2023

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
De druk op onze maatschappij neemt steeds verder toe. Werknemers zijn steeds langduriger ziek, waarbij een burn-out steeds vaker voorkomt. Ik vind dat niet zo gek. De toenemende prestatiedruk, personeelstekort, toenemende taken en wettelijke eisen en drukte op het werk gaan zo langzamerhand hun tol eisen. De ICT zou verlichting moeten brengen, maar heeft die belofte tot nu toe slechts gedeeltelijk vervuld. Want waar de ICT snelheidswinst boekte, moest de werknemer andere taken gaan doen in dezelfde tijd en zo kwam er langzaam maar zeker enorm veel werk bij voor bijna iedereen op de werkvloer. Dat kan alleen maar stoppen als we met z’n allen een keer ‘genoeg is genoeg’ roepen. Maar dat gebeurt niet. Men gaat tot het niet meer kan.

Ik vind het leuk om elk jaar even naar de voorspellingen van Paragnost Jan C. van der Heiden te kijken. Die voorspelt niet veel goeds. Hier een Telegraaf filmpje van hem en hier de voorspellingen van 2024 op zijn webpagina. Volgens Van der Heiden zal een ‘magneetbom’ de Rotterdamse havens platleggen. Zo’n EMP bom kan een kernbom zijn die hoog in de atmosfeer tot ontploffing wordt gebracht. Ik denk niet dat zoiets gaat gebeuren, want dan is het WW4. Maar een kleinere, niet nucleaire soort schijnt ook te bestaan. Dat zou wel kunnen. We gaan het zien in 2024!

Contant geld wordt steeds meer uitgebannen vanwege witwassen, ook al zegt de politiek het te blijven ondersteunen. Maar ondertussen zijn er steeds minder geldautomaten, wordt contant betalen beperkt tot maximaal 3000 Euro en merk je dat vooral jongeren steeds minder met contant geld betalen. Het regime heeft alle banken als Sheriff aangesteld om mensen realtime te checken bij transacties. Hier een Radar filmpje over wat er speelt. Ook hier is actie vanuit de burgers nodig, want anders zitten we binnenkort in de val.


BINNENLAND
Steeds meer ervaren CV monteurs stoppen ermee, want het regime onderwerpt ze in toenemende mate aan allerlei regels en certificaten. Niet om hun kunde aan te tonen, nee, om aan te tonen dat ze gelieerd zullen werken aan de eisen van het regime. Denk aan de verplichting voor burgers om hun oude CV bij vervanging te vervangen door een warmtepomp. De CV installateur is verplicht daaraan mee te werken. En daar hebben ze géén zin in, en terecht. Mensen die nu nog niet wakker zijn en niet doorhebben dat we al in een totalitair systeem leven zijn naar mijn mening knettergek. En het wordt natuurlijk nog veel erger. De (EU) regels zullen ons blijven pesten en achtervolgen. In het Oostblok en in sommige knoflooklanden gaat men ondertussen hun eigen gang en zijn wars van dit soort regels.

Een (D666) rechter heeft een man veroordeeld tot een taakstraf vanwege het weggooien van speakers met huilende babygeluiden in een ondergrondse afvalcontainer. 99 procent van de Nu.nl lezers zijn het daar hartgrondig mee eens, maar ik stel de vraag of zoiets wel strafbaar is. Volgens mij heeft de rechter hier besloten dat er veel hulpdiensten onnodig zijn ingezet en dat een echt geval dat toevallig aan de hand was, daardoor vertraging opliep. Maar even terug naar de vraag of het strafbaar is. En het antwoord is NEE. Moet dan alles in regeltjes worden vastgelegd? Ja, is mijn mening. Als iets niet is vastgelegd in het Wetboek van strafrecht is het gewoonweg niet strafbaar. Dat was althans de wetmatigheid tot nu toe. Tegenwoordig wordt gedrag dat niet aan het narratief voldoet vaak strafrechtelijk getoetst, en dat is nu waar de schoen wringt. Er wordt (door NGO’s en overheid) steeds meer gestuurd op gedrag, normen en waarden. Dat is prima, totdat men vind dat bepaald gedrag niet meer kan en er strafrechtelijk wordt opgetreden zonder dat er een overtreding van de wet is begaan. Ik weet nog wel dat bijvoorbeeld Pegida voorman Wagensveld tijdens een demonstratie tegen de grote hoeveelheden asielzoekers een varkensmuts opzette (hier een filmpje) en werd aangehouden door de politie. Natuurlijk had hij géén enkele wet overtreden maar werd hij dus wel aangehouden. Om escalatie te voorkomen? Misschien, maar dat is ook géén reden om aanhoudingen te verrichten, want de escalatie was niet door hem in gang gezet. Bij een demonstratie hoort nu eenmaal provocatie. Maar dat is niet strafbaar! Tenminste, tot nu toe, want een fascistisch regime haalt alle middelen uit de kast om zoiets toch strafbaar te maken. In dit geval werd de voorman na een uur zonder dagvaarding vrijgelaten, want hij had (natuurlijk) géén strafbare feiten begaan.

BOA’s kregen het er in de uitzending van Vandaag Inside goed van langs. Zo erg, dat ze op straat ook worden nageroepen en aangesproken door mensen die het eens waren met de uitspraken van de VI presentator. Ik ben het vaak niet eens met de presentatoren van VI, maar in dit geval moet ik bekennen dat ik het hartgrondig eens ben met hen. Hier een voorbeeld waardoor BOA’s naar mijn mening terecht beschimpt voor worden. Nu is BOA een breed begrip. Want een boswachter is ook een BOA, en daar heb ik helemaal niets op tegen. Nee, het gaat hier om de BOA van de handhavende, toezichthouder en parkeerwachter soort. Dat soort BOA’s worden door het volk bedoeld. Ik ben er voor om handhaving en parkeer BOA’s per direct en met terugwerkende kracht hun functie te ontnemen. Handhaving in de openbare ruimte bij gemeentes horen thuis bij de politie, niet bij andersoortige veiligheids- en handhaafdiensten. Ik vind ook dat er minimaal MAVO niveau nodig is om dit werk te mogen en kunnen doen. De genoemde BOA’s voldoen daar (meestal) niet aan.
De BOA vakbond wil nu zelfs de opleiding voor de BOA aanpassen om het imago op te krikken. Dat is echt absurd. Weg ermee is mijn mening. Ik heb zelf niet veel op met politie en helemaal niets met BOA’s. De politie is, helaas, broodnodig in onze maatschappij, maar BOA’s kan ik missen als kiespijn. In het verleden heb ik in mijn woonstad Vlaardingen wel eens confrontaties met parkeer BOA’s gehad en parkeerboetes gekregen, maar die werden allemaal geseponeerd door de gemeente omdat ik juridisch erg sterk stond. Nee, zelfs ik als brave burger ben dus tegen dit soort BOA’s en ik vind het schandalig dat die zijn ontstaan uit de Melkertbanen van weleer én uit kostenbesparingen. Natuurlijk weet ik ook dat de politie op dit moment bijna géén mankracht meer kan krijgen, maar doe daar dan eens wat aan!


POLITIEK
De geflopte minister van economische zaken Sigrid Kaag verlaat de Nederlandse politiek en wordt een speciale gezant van de Verenigde Naties (VN) in Gaza om de wederopbouw vorm te gaan geven. Kaag wordt daar zéér capabel in geacht door vriend en vijand. Ik twijfel daarover. Waarom zij? Ik denk dat er een relatie is met de aankomende functie van Mark Rutte bij de NAVO (tenminste, hij lijkt daar naartoe te gaan). Er wordt iets bekokstoofd, maar ik weet niet wat. Er lijkt géén direct verband en ik zie dat ook niet, maar vandaar dat ik het niet vertrouw. Maar ik heb net de film “Leave the World Behind” gezien, dus dat zal zeker mijn psychische gesteldheid beïnvloeden op dit moment.


BUITENLAND
Deze week is de laatste week om tot een geloofwaardige oplossing te komen voor het EU asielbeleid. Er is naar mijn idee slechts één maatregel die zal helpen en dat is de grens dicht. Natuurlijk hou je bootvluchtelingen daar niet mee tegen, maar daar kun je dan weer extra controles op zetten.

Oud president Trump wordt in Colorado van het stembiljet geweerd omdat hij schuldig is bevonden aan de rellen bij het Capitool. Maar presidentskandidaat R.F. Kennedy Jr. vind dat Trump gewoon aan de verkiezingen mee moet kunnen doen. Zijn reden is simpel: kiezers bepalen wie er in het Witte huis komt, niet de rechters. En daar ben ik het hartgrondig mee eens. De Amerikaanse grondwet staat tenslotte ook gewoon toe dat veroordeelde misdadigers president van de VS kunnen worden. En zo is het.

Brussel neemt stappen tegen “X” vanwege dat ze berichten te weinig modereren op onder andere desinformatie. Maar wat is desinformatie vraag ik mij dan af? Laat mensen dat zelf maar bepalen. Dat is tenslotte democratie. Maar nee, Brussel wil langzaam maar zeker ons leven gaan bepalen.


KLIMAAT
Check deze beelden maar eens van een vulkaanuitbarsting in Ijsland. En wij maar zeuren over de mogelijke menselijke invloed op de CO2 uitstoot wereldwijd. Ha, ha.


CORONA
Presentatrice Hélène Hendriks vluchtte de studio uit nadat ze positief testte op Cojona. Bij een Twitter poll vindt 2/3 dat een terechte beslissing. Ook hier is te zien dat nog niet iedereen wakker is, ook al worden de prikjes niet of nauwelijks meer gehaald.

Corona piekt tijdens de winter en dus gaan er al weer waarschuwingen uit dat men beter niet Kerst bij opa en oma kan gaan vieren. De angst wordt nog steeds gaande gehouden door een virus dat niet veel meer is dan een verkoudheidsvirus. Tenminste, voor niet gevaccineerden dan. Want er gaan ook verhalen dat mensen die gevaccineerd zijn toch vrij ziek worden van griep of cojona.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
Putin staat open voor een wapenstilstand, maar de EU wil dat we ons gaan voorbereiden op oorlog met Rusland. Men is er zeker van dat Putin over een jaar of 8 de EU zal aanvallen. Ik vind dat maar grote onzin. Ik weet niet eens of Putin er over 8 jaar nog wel zit.


ECONOMIE
De Nederlandse economie is zo goed als tot stilstand gekomen eind 2023, aldus de DNB. Ook voor volgend jaar kan er een krimp zijn. En dan komt het begrotingstekort boven de 3 procent. En dus raadt de DNB het regime aan om flink te gaan bezuinigen of de lasten te verzwaren. Vergeet het woordje ‘of’ maar, want het zal beiden gaan worden. Het regime zal ons kapot belasten én op zaken gaan bezuinigen. Mensen die dit niet aan zagen komen zijn horende doof en ziende blind. En ik waarschuw: er staat ons nog véél meer te wachten in 2024. Denk aan méér faillissementen en werkloosheid.

De woonlasten gaan volgend jaar flink omhoog. De OZB, rioolheffing en afvalheffing zullen fors gaan toenemen. Maar ook uw verzekeringen, internet & TV en telefonie zullen in prijs gaan stijgen. Uw dagelijkse boodschappen zijn nu al niet meer betaalbaar. Het is kommer en kwel.

De Nederlandse consument voelt de hogere prijzen van het terras en gaat liever naar een pretpark. Maar ook de prijzen in de supermarkt willen maar niet echt dalen. Kerstinkopen zijn veel duurder dan vorig jaar. Sommige restaurants blijven tijdens de Kerst dan ook dicht vanwege de dure inkoop van grondstoffen.

De Nederlander is positiever geworden over zijn of haar financiële situatie. Ik vind dit bericht niets anders dan een stuk propaganda vanuit Brussel. Nee, 2024 zal géén leuk jaar worden voor veel Europeanen maar vooral niet voor de Nederlanders. Zie de stukjes hierboven. Die zeggen al genoeg. Zeker als demissionair premier Rutte straks nog even het Nederlandse Vetorecht in de EU opgeeft, is het hek van de dam. Dan komt ons pensioen ook in gevaar, vroeg of laat.

Het CBS heeft berekend dat het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft de laatste jaren sterk is gedaald. Dat klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Want hoe zit het met de vele toeslagen die mensen onder de armoede grens krijgen? Gaan die door of worden die afgebouwd? Denk aan de energietoeslag. Ik zie dat de voedselbanken juist groeien! Dus dat is géén goed vooruitzicht. De komende jaren zullen er vele bezuinigingen én belastingverhogingen plaats gaan vinden. Wie is daar als eerste het slachtoffer van? De mensen onder de armoede grens. Maar die zullen dan wel weer gecompenseerd gaan worden ten koste van de middeninkomens. En zo krijgen we langzaam maar zeker steeds meer armoede in ons land.

De landelijke advies benzineprijs valt eind december zo’n 6 procent duurder uit dan in dezelfde periode vorig jaar. We hebben tot nu toe gelukkig een zachte winter, anders had de olieprijs wellicht al boven de 100 Dollar per vat gekost. Maar wat niet is kan nog komen. De winter is namelijk nog maar net begonnen.


KIJK EN LEESTIPS
blckbx today #260: Afscheid Sanae | Status Great Reset | Blijft marktondernemer? | Doorbraak polarisatie
Weekoverzicht met Jeroen en Willem – Journaal van week 51 2023
Dit staat jou in 2024 te wachten | Madelon Praat

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts