BERICHTEN VAN WEEK 1 – 01/01/2024

Trots op de boeren!


ALGEMEEN
Ik zag een bericht op “X” over een Kerstgeschenk voor leraren. Het zit zo, en ik quote: “Afgelopen feestdagen heeft het bestuur van OOADA in Amsterdam besloten om haar leerkrachten te ‘belonen’ met een kartonnen doos, bedoeld als een voetenbankje. Dit gebaar, dat bijna als een slechte grap overkomt, legt een diepe en ironische kloof bloot tussen het bestuur en hun begrip van leerkrachten.”. Tja, een kartonnen doos als kerstpakket met de boodschap “Voetjes van de vloer“. Je moet maar durven als goed betaald bestuurslid. Nu was het Kerstpakket van mijn organisatie ook niet best (hoorde ik van collega’s), maar het was tenminste een Kerstpakket. Ik heb de doos niet eens opengemaakt en het meteen weggegeven. Maar als ik zo’n kartonnen doos als Kerstpakket zou krijgen, dan zou ik flink mij gepiepeld voelen. Het zegt iets over de kloof tussen bestuur en de werkvloer, net als de kloof tussen de (politieke) elite en de Nederlanders.

Via “X” vond ik een bericht van de Gelderlandse Omroep betreffende de dienstplicht/opkomstplicht. Een majoor zegt dat de vacatures zonder dienstplicht niet meer op te vullen zijn. Jammer dan. Er zijn wel meer zaken niet op te vullen. Kwestie van een goed loon betalen. Maar vanuit mijn principes ben ik sowieso tegen dienstplicht. Ik zeg u: op het moment dat de opkomstplicht terugkeert in Nederland of in landen om ons heen, is de trigger tot oorlog overgehaald en is er géén weg meer terug. De Vierde Wereld Oorlog (WW3 is al een aantal jaren bezig achter de coulissen) is dan aanstaande en zal uiteindelijk uitmonden in het gebruik van (tactische) kernwapens die het einde van de functionele mensheid zullen inluiden. Ik hoop het niet mee te zullen maken. Maar paragnost Van der Heide heeft het gehad over een ultrakleine magneetbom (EMP bom), die dit jaar de havens van Rotterdam zal gaan ontregelen. Als dat zo is, is de opkomstplicht een feit. Ik heb er (voor nu) nog vertrouwen in dat het niet gaat gebeuren.

De politie kijkt terug op een heftige jaarwisseling. Nou, als ik het allemaal zo bekijk, zijn er minder doden en gewonden gevallen. En dat (helaas) met steeds zwaarder vuurwerk. Wel zijn er wéér hulpverleners lastig gevallen. (Dronken) idioten die feestvierende mensen bestoken met zwaar vuurwerk en zich daarna tegen de politie en hulpdiensten keren.
Zelf kijk ik terug op een rustige jaarwisseling. Natuurlijk hebben de hulpdiensten het druk gehad, maar dat is ieder jaar zo. Waar ik het meest blij mee ben, is dat het volk maar weer eens aan hun elitaire bestuur heeft laten zien dat ze lak hebben aan de door hun uitgevaardigde afsteekverboden. Deze werden massaal genegeerd. De kloof tussen volk en bestuur wordt steeds groter en dat baart mij wel zorgen. Dat is meestal een opmaat voor civiele onrust, fascisme en geweld. Er is genoeg voor gewaarschuwd door mensen uit de alternatieve media. 2024 zal géén leuk jaar worden want censuur en onderdrukking op onze Westerse vrijheden zullen gaan toenemen. Maar ik vrees nog het ergste voor wat zich er daarna zal gaan afspelen, namelijk: oorlog!
En mensen die gaan zeuren over mijn mening dat ik terreurgroep XR direct zou verhinderen om hun demonstratie op de A10 in gang te zetten, maar wel blij ben met het negeren van het afsteekverbod, tegen hen zeg ik: dat is appels met peren vergelijken. Een rijksweg blokkeren om een demonstratie te houden is ten alle tijden verboden volgens de Nederlandse verkeerswet en wordt streng bestraft, Het afsteken van vuurwerk is traditie én ook vastgelegd in landelijke wetten. Een totaal gemeentelijk afsteekverbod past daar niet bij. Ik kan mij wel indenken dat op sommige plaatsen een afsteekverbod zal gelden. Denk aan verzorgingstehuizen, dierverblijven of ziekenhuizen. Dat zou in de landelijke wetten opgenomen kunnen, nee moeten worden, vind ik.
UPDATE – De politici zijn woedend willen een analyse betreffende de jaarwisseling en de daarbij optredende problemen. Ik zal die analyse vanuit mijn visie hieronder gaan opschrijven, maar niet nu. De komende dagen. EEN GEZOND 2024!
UPDATE – Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer voelt NIETS voor een vuurwerkverbod. Er wordt wel naar andere maatregelen gekeken, zoals het scharen van het zware illegaal vuurwerk onder de wapen en munitiewet. Daardoor kunnen dan hogere straffen worden uitgedeeld.
UPDATE – Nieuwe cijfers laten zien dat het een ‘rustige‘ jaarwisseling was. Ik had het gevoel al hierboven weergegeven. Ik heb jaren lang incidenten gefotografeerd en met oudejaarsdag was het altijd smullen, maar daar was de laatste jaren (in de regio Waterweg dan, géén sprake meer van. En nu zeggen de laatste cijfers dat mijn beeld ook klopt. Dat de combo alcohol, drugs en vuurwerk heftige confrontaties met de hulpdiensten veroorzaakt ligt wellicht bij een stuk ongenoegen die naar boven komt bij bepaalde burgers. Het is dus weer zielig doen door de politie en politici om verkeerde redenen.

Ik vond op “X” een bericht over een oliebollenbakker die werd aangehouden omdat er een tafeltje niet volgens tekening geplaatst was en hij geen ID kon laten zien. De handhaving BOA’s prijzen zich steeds verder uit de markt. De uitspraken over hen (ook in het TV programma VI), vind ik meer dan gerechtvaardigd. Het wordt echt tijd om van dit soort BOA’s afscheid te gaan nemen. We kunnen ze prima inzetten als hulpverlener, maar de handhavende taken, wapens en verantwoordelijkheden moeten bij hen weggehaald worden, want die vergen voor de meesten te veel empathie, inleving en vakkennis. En dat ontbreekt naar mijn mening gewoonweg bij velen. Er zijn vast wel enkele BOA’s die politieagent kunnen worden. Die stromen dan door en krijgen de bijbehorende opleiding en salariëring.


BINNENLAND
Jeroen Pols van voorwarheid.nl heeft het vorige week (en deze week ook) in het weekjournaal over C40 steden. Eerst had je 15 minuten steden en nu opeens gaat het over C40 steden. C40 is een wereldwijd netwerk van burgemeesters van ’s werelds grootste steden die verenigd zijn in actie om de klimaatcrisis het hoofd te bieden. Het zijn steden die zich aansluiten bij een overkoepelende organisatie die het leven in en om de stad zo wil reguleren dat de opwarming slechts bij 1.5 graden Celsius blijft. Dat betekent voor de burger dus veel inleveren, schat ik zo in. Voor Nederland zijn Amsterdam en Rotterdam aangesloten. Hoe het momenteel in Amsterdam gaat is bekend. Heeft dat te maken met het C40 beleid? Het zou mij niets verbazen, maar ik ben er nog niet ingedoken. Hier de website en een C40 document.

Supermarkten binden de strijd aan met winkeldiefstal. Volgens deskundigen zijn meer camera’s en steekproeven bij het afrekenen niet voldoende. Er moet meer gebeuren. Het is een premium artikel, dus meer kan ik er niet uithalen behalve dan het woord psychologie. Mijn gevoel geeft aan dat winkels hun klanten met behulp van psychologie onder druk willen zetten om toch vooral te betalen voor hun producten. Krijgen we nu vele campagnes over winkeldiefstal waarbij wordt uitgelegd dat winkeldiefstal andere klanten dupeert omdat de prijzen dan omhoog gaan? Of worden klanten nu nog strenger gecontroleerd doordat een medewerker bij de zelfscan kassa’s in iedere tas gaat gluren (en bijvoorbeeld één product scant) en zo potentiële dieven onder druk zetten? We gaan het zien. Het zal voor mij reden zijn om dan weer bij de normale kassa’s af te gaan rekenen, want ik heb een hekel aan wantrouwen. En wellicht ga ik dan zelfs naar een andere supermarkt waar men wel normaal doet.

Tijdens de afgelopen jaarwisseling waren er iets minder vuurwerkslachtoffers dan het jaar ervoor. Maar het aandeel slachtoffers door zwaar en illegaal vuurwerk steeg. Aha! Hier komt de aap uit de mouw. Ik denk dat het gros van de gewonden komt door dat illegale vuurwerk. Illegaal vuurwerk bestaat al heel erg lang. Maar vroeger kon je ook legaal wat zwaarder vuurwerk kopen (rotjes die een echt knal gaven, bijvoorbeeld). En dat mag nu niet meer en dus gaan mensen op zoek naar alternatieven. En dat begrijp ik compleet. Ik zeg het al vaker: dit regime Rutte kan echt werkelijk alles verkloten dat er maar verkloot kan worden.


POLITIEK
Freek Jansen van FvD doet tijdelijk afstand van zijn Kamerzetel zodat Peppijn van Houwelingen deze in kan nemen om de Corona enquête goed voor te kunnen bereiden. Van Houwelingen was in de Tweede Kamer dé expert op corona gebied. Ik had gehoopt dat FvD bij de verkiezingen van 22 november 6 tot 10 zetels zou halen, maar ze werden bijna gehalveerd. Met deze truc kan in ieder geval het uiterste uit de corona enquête gehaald worden. En dat is broodnodig.

Het regime bij monde van clown Hugo de Jonge doet weer eens een truc en sorteert voor op twee wetsvoorstellen die nog niet zijn aangenomen door het parlement. Dat doet het door een uitruil van plekken voor asielzoekers met en zonder verblijfsstatus in Noord-Holland te bespreken. Mona Keijzer van BBB is woest, en terecht. Aan de andere kant had leugenaar Rutte al lang van het toneel verdwenen moeten zijn, maar hij zit er nog steeds. Dus ergens gaat er iets héél erg fout in onze democratie óf de partijen maken deals met het regime. Als het aan mij lag waren ze allang weggestuurd. Oh nee, toch niet. Ze waren dan afgevoerd met de boevenwagen. Dát was er gebeurd als ik het voor het zeggen had. Het is genoeg geweest. Nederland is en wordt uitgewoond door de vele asielzoekers en statushouders. Het gaat gewoon niet meer. De grenzen moeten dicht!


BUITENLAND
Het Britse Filminstituut waarschuwt voor fout, stereotype gedrag in oude films. Vooral de jeugd zou daar behoefte aan hebben. En dan over 20 jaar staat er weer een waarschuwing bij de films dat het gedrag van de mensheid in de jaren 2020 tot 2050 uiterst Woke was en dat deze jaren maar snel vergeten moeten worden.
Het is echt te belachelijk voor woorden dat we gaan waarschuwen voor fout gedrag in films. Het is notabene maar een film. Dan kun je sowieso toch niet alles voor waar aannemen? Zo bekrompen allemaal.

Een Britse boeteregen wegens overtreding van Londense milieueisen voor Nederlandse vrachtwagenchauffeurs zorgt voor een rechtszaak. Eén chauffeur kreeg zelfs 4 ton aan boetes (natuurlijk ook nog eens in één keer). Gaat het hier om asociale verkeersovertredingen? NEE, zeker niet! Het gaat hier over de ULEZ verordening (ultra lage uitstoot emissie) die ook burgers van Londen zelf in het verkeerde keelgat schieten. Die burgers hebben de actiegroep “Blade Runners” opgericht. Deze actiegroep sloopt ontmantelt de camera’s die de ULEZ overtredingen vastleggen. Het hier dus niet om verkeersveiligheid, maar om die Ultra Low Emission zones. Ik snap heel goed dat burgers actie ondernemen tegen ULEZ, want hun voertuig is gewoon goedgekeurd door de Britse overheid. Maar in Londen mag je met bepaalde auto’s niet meer komen. Ik vind dat onrechtvaardig, en ik ben niet de enige die daar zo over denkt.
En natuurlijk is Londen een C40 stad. Burgemeester Sadiq Kahn is zelfs C40 covoorzitter en natuurlijk ook een WEF deelnemer. Het zegt allemaal genoeg, hier wordt door NGO’s (C40 en het WEF) ondemocratisch (klimaat) beleid uitgestippeld, waar burgers niet voor hebben gekozen of voor kunnen kiezen. En daar gaat het om. Ik zie de Blade Runners zelfs als een verzetsgroep tegen een buitenlandse invasiemacht en steun hun acties daardoor van harte.

Op “X” zag ik filmpjes voorbij komen van Duitse boeren die hard protesteren tegen Agenda 2030 van de EU en het WEF. Deze willen namelijk bezuinigen op het landbouwbeleid en het boerenland en voedselproductie sterker gaan controleren. In Nederland is dit ook aan de gang via (gedwongen) uitkoop van boeren. Met de ontmanteling van de boerenbedrijven worden wij steeds meer afhankelijk van import uit het buitenland. Ik vind dat absoluut géén goede zaak. Vandaar dat ik nog steeds de boeren ondersteun met de omgekeerde vlag. De strijd is nog lang niet gestreden.
UPDATE – Boze boeren hebben een veerboot bestormd (Hier het bericht van Bild) waar de Duitse landbouwminister op zat.

Franse supermarkten weren Pepsi uit de schappen omdat Pepsi onredelijke prijsverhogingen heeft toegepast. Dat zouden ze hier in Nederland ook moeten doen. Wij betalen hier al de hoofdprijs en daar komt nog eens een extra belasting bovenop (die wordt trouwens géén suiker taks genoemd, zodat ze er later nog een schapje bovenop kunnen doen). Ik vind het maar schandalig. Ik ga onderzoek doen hoe ik mijn eigen limonade kan gaan maken. Natuurlijk zal ik, als het zover is, dan de recepten via deze website gratis delen met de gehele wereld. F . . K het regime!
UPDATE – Vandaag zag ik bij Jumbo de nieuwe prijzen: 3,37 Euro voor 2 liter sap. Godverdomme, vorig jaar kostte datzelfde pak nog geen 2 Euro! We worden bedonderd en belazerd. En dit is géén suiker taks. Die komt er nog wel een keer bovenop. Het is tijd voor revolutie. Dit regime moet nu echt opdonderen.

Op “X” vond ik onderstaand plaatje. Het geeft aan dat rijke landen ook veel elektriciteit produceren. En dat klopt als een bus. Ik hoop dat die waardeloze energietransitie Nederland niet naar onderen schiet.


WEER & KLIMAAT
In Scandinavië en het noordoosten van Europa is het al langere tijd zeer koud. Ook was al bekend dat er de afgelopen periode veel sneeuw en regen is gevallen. Hoe komt het dat het daar zo koud is, terwijl er wereldwijd globale opwarming is? Ons klimaat verandert inderdaad, tenminste zo lijkt het. Vroeger speelde ik in de sneeuw en was ik op het bevroren water te vinden, maar dat komt steeds minder voor, lijkt het. Wellicht dat er midden januari nog een koude golf aankomt. Ik heb in ieder geval het vermoeden dat het allemaal nog wel meevalt met de opwarming van de Aarde, maar veranderingen zijn er zeker.
UPDATE – Noorwegen meet de laagste temperatuur in 25 jaar.
UPDATE – In Oslo is de laagste temperatuur ooit gemeten: -30 graden Celsius.

In Nederland wordt het vanaf het weekend kouder dan normaal. Overdag is het rond het vriespunt, terwijl het kwik in de nacht zo’n -7 graden Celsius aan gaat tikken. Brrr. Ik haat de winter. Ik merk in ieder geval niets van de opwarming van de Aarde.


CORONA
Uit de oude doos: een bezoeker die zonder coronapas of negatieve coronatest uit een restaurant wordt gezet door de politie nadat ze waarschijnlijk in eerste instantie was geweigerd en vervolgens toch gewoon naar binnen is gelopen en toen is verraden. Het overige publiek? Dat juicht en klapt. Ik begreep het toen al niet (en ik was zelf te laf om de confrontatie op te zoeken), maar nu ik dit terug zie, snap ik hoe propaganda vanuit een regime de meeste mensen zó kan dehumaniseren dat ze vanuit hun angst alles zullen doen om zichzelf veilig te voelen en te houden en dat deze mensen later zullen zeggen: “Ik heb het niet geweten.“. Zouden ze, met de kennis van nu, bij een volgende NEP pandemie weer zo reageren? Ik denk de meeste wel. Ik word in ieder geval nog steeds onpasselijk van dit soort video’s en ik begrijp nu ook hoe het kan dat we als land oorlogen worden ingerommeld. De mainstream media stuurt de propaganda van foute regimes of NGO’s geheel vrijwillig of voor een beetje geld zonder pardon de ether in.
P.S.: deze video op “X” laat toch wel duidelijk zien dat de politie fout zat tijdens het Coronatijdperk. Ook hier is te zien hoe veiligheidsdiensten door propaganda compleet gebrainwashed kunnen worden en zonder pardon door het lint gaan. Echter, langzaam maar zeker wordt het volk wakker en keert de publieke opinie zich tegen het regime én ambtenaren. Dat is nu wat er aan de hand is, denk ik. Mensen gaan steeds meer vragen stellen, maar antwoorden of excuses blijven tot nu toe uit en ontstaat de kans op eigenrichting.

De oversterfte is maar niet weg te krijgen. Ja, door rekenregels te veranderen. Maar dat is natuurlijk géén oplossing. Er is een goed en degelijk onderzoek nodig naar de oversterfte, maar dat is tot op de dag van vandaag nog niet uitgevoerd. En tijd is de vijand. Niet alleen sterven er steeds meer mensen, maar ik ben ook bang dat met verloop van tijd de corona prikjes steeds verder uit beeld verdwijnen als mogelijke oorzaak. Een eerder CBS/RIVM onderzoek gaf aan dat de prikjes hun werk goed hebben gedaan, want de oversterfte lag niet aan de vaccines, was de conclusie. Sterker nog: ze hielpen ook tegen kanker en hartfalen, want er waren daarvan minder gevallen. Van dat onderzoek werd echter gehakt gemaakt door deskundigen. Je hebt kleine leugens, grote leugens en statistieken!

Amsterdamse wetenschappers van het UMC hebben een lichamelijke oorzaak van LONG COVID gevonden. Nu dat is aangetoond, kan er verder onderzoek gedaan worden hoe deze Long Covid te bestrijden. Ik heb al eerder gezegd dat ik denk dat Long Covid voor zo’n 95 procent vaccinatieschade is. De toekomst zal het uitwijzen, maar ik ben blij dat de artsen weer een stapje dichterbij zijn en nu onderzoek kunnen verrichten naar een passend medicijn om de Long Covid tot stoppen te brengen.
UPDATE – In een “X” bericht lees ik dat na een vraag van iemand hoeveel van de onderzochte Long Covid gevaccineerd waren, er een officieel antwoord komt van het UMC, namelijk: “24 van de 25 long COVID patiënten en alle controle deelnemers waren gevaccineerd.“. Nou, hier heb je dus het antwoord. Zo’n 96 procent was dus gevaccineerd. Ik weet dus wel waar Long Covid vandaan komt. De prikjes zijn naar mijn mening de schuldige! En als ik verder gelijk ga krijgen, dan vrees ik het ergste voor de toekomst. Van 2021 tot 2025 zullen we de resultaten van deze ‘genocide‘ meemaken. Op Twitter zegt Bret Weinstein (voormalig professor Evolutionaire Biologie) bij Tucker Carlson dat er wereldwijd al zo’n 17 miljoen mensen aan de vaccinaties zijn overleden. Maar het ligt echt niet aan de prikjes, zal volgehouden blijven worden. En dan te bedenken dat zo’n 75 procent (85 procent volgens de officiële cijfers) van de bevolking minimaal 1 keer is gevaccineerd, maakt mij zéér bedroeft en bang voor de gevolgen.


OORLOG RUSLAND – OEKRAÏENE EN ISRAËL – HAMAS
De Amerikaanse ministerie van Defensie meldt dat de VS een pro-Iraanse commandant gedood te hebben in Irak. Als dat zo is, dan kan dit ook wéér een escalatie tussen Iran en de VS gaan betekenen. Ook aanslagen op burgers zijn dan heel reëel geworden. De politiemacht VS is weer bezig in andere landen om rotzooi te veroorzaken. Ik ben niets anders gewend van de oorlogszuchtige Amerikanen. Alles dient natuurlijk om hun economische en militaire macht op gang te houden. Als de VS en Iran in oorlog raken, kan de VS Iran op de knieën dwingen om zich dan vervolgens op China te kunnen richten. Ook hier zie ik dat we steeds meer richting een wereldomvattende oorlog aan het bewegen zijn.

Arend Jan Boekestijn schrijft op “X” dat Esther Voet, ex directeur van het CIDI, in het Leids Dagblad heeft gezegd dat er géén onderscheid meer gemaakt kan worden tussen antisemitisme én kritiek op Israël. Dat is nogal wat. Hiermee bedoeld ze dus te zeggen dat elke vorm van kritiek op Israël gelijk staat aan antisemitisme. Als deze uitspraak gesteund zou worden door het regime in Israël, zou dat betekenen dat Israël de slachtofferrol heeft aangenomen en zich daarmee buiten de werkelijkheid zou plaatsen.

Ik probeer een neutraal standpunt in te nemen inzake de oorlog tussen Hamas en Israël. Ja, Hamas pleegde zware misdaden door kibboetsen binnen te vallen en mensen te doden/gijzelen. Maar de reactie van Israël is niet alleen genadeloos, maar grenst ook aan waanzin én oorlogsmisdaden tegen de menselijkheid. Er is ook nog steeds het plan om plan om Gazanen te verdrijven uit Gaza en dat stuit op felle kritiek van binnen- en buitenland. Al zo’n 70 procent van de gebouwen in Gaza is vernietigd. Mijn vraag is hoe al die mensen terug kunnen keren? En hoeveel Palestijnen zijn er al omgekomen door disproportioneel Israëlisch geweld? Is dat genocide?
Kritiek mag niet op Israël, want dan ben je een antisemiet (zie berichtgeving boven). Nou, dan ben ik dat maar. Ik blijf bij mijn standpunt dat het militaire optreden van Israël erg veel lijkt op genocide. Tenminste als je al de beelden bekijkt. Ik hoop dat er veel Palestijnen een veilig heenkomen hebben gevonden, maar ik vrees voor vele tienduizenden burgerdoden onder de Palestijnse bevolking.


ECONOMIE
Staatscourant Nu.nl komt met een artikel over de Euro: “De euro bestaat 25 jaar – en daar heeft Nederland flink van geprofiteerd.”. Het is ongekende propaganda naar mijn mening. Sinds de invoering van de Euro heeft Nederland veel ingeleverd. Al bij het begin was de Euro veel minder waard dan de sterke Nederlandse gulden en Duitse Mark en die werden dan ook onder hun waarde ingewisseld. Ook de begrotingsregels werden/worden niet nageleefd door veel Eurolanden in het Zuiden, waardoor de Eurolanden in het Noorden moesten ingrijpen. Het “flinke” profiteren wordt vooral toegeschreven aan het handelen. Vooral de Benelux landen hebben daarvan geprofiteerd. Pardon? Nederland was in de EEG tijd ook al een vooruitstrevend handelsland. Er waren op dat gebied dus niet echt voordelen. Ja, het Schengenakkoord was fijn voor de burgers en ook wel bedrijven, maar zorgt nu voor problemen op het gebied van migratie. Er is veel aan de hand. De Duitse en Nederlandse industrie hebben het erg zwaar en de inflatie is nog lang niet onder controle (en komt dat ook niet). Nee, 25 jaar Euro heeft ons zeker géén goed gedaan. De Britse economie veert op, nadat ze de Europese Unie hebben verlaten. Voor Nederland en Duitsland zou dat ook goed zijn. dus #NEXIT.

De Nederlandse industrie krijgt fors minder orders binnen. Ik had dit al verwacht, want onze Duitse buren hebben een nog groter probleem. Minder orders betekent dat over de gehele linie (van grondstoffen, transport tot Retail) er overal teruggang gaat komen. Komt hier de werkloosheid van die ik heb voorspeld? We gaan het zien de komende maanden.
Ook in Denemarken gaat het niet goed met de economie. Daar zijn het aantal faillissementen enorm toegenomen, bijna 9 procent meer dan een jaar geleden. Het is allemaal géén toeval. Er staat een groot, wereldwijd event aan te komen.

De hypotheekrente blijft dalen. Niet veel, maar toch. Dat is gunstig voor huizenkopers. Of de daling een goed teken is? Normaal gezien zou je zeggen dat de inflatie dan ook onder controle is. Maar daar geloof ik niet in. Wellicht is deze verlaging van de rente niets anders dan een concurrentieslag tussen banken en grootbanken.

Ik heb al vele malen beweerd dat we er hier in Nederland ondanks forse loonstijgingen er per saldo toch op achteruit zijn gegaan in koopkracht. Het CBS heeft dit nu bevestigd. De lonen stegen hard in 2023, maar de prijzen nog harder. Dus ik heb helaas gelijk gekregen. Natuurlijk zal niet iedere werkende of niet werkende hetzelfde koopkrachtverlies ondervinden, maar de trend is koopkrachtverlies. De cijfers van het vierde kwartaal 2023 zijn nog niet bekend. Ik vermoed dat de economische schade daar zal meevallen door er wat trucjes op los te laten, net als nieuwe rekenregels om de inflatie lager te doen lijken dat dat het is.

Ook hier heb ik weer gelijk. Door het (aankomende) winterweer stijgen de energieprijzen alweer. Gas is al zo’n 10 procent duurder geworden. En het einde is nog niet in zicht. Sterker nog, ik denk dat we voorlopig kunnen fluiten naar goedkope energie. Wellicht wel voor zo’n 10 tot 20 jaar.


KIJK EN LEESTIPS
Weerbaar tegen politieke agenda: Marcel Crok – Stemwijzer Klimaat
“V” for Valentine – De ontnuchterende waarheid #141
Weekoverzicht met Jeroen Pols en Willem Engel – Week 1 – 2024

DE ZWARE TIJDEN ZIJN AANGEBROKEN

Nick

Bronnen: youtube.com, maurice.nl, trouw.nl, telegraaf.nl, vrt.be, nu.nl, cnn.com, cnbc.com, opinieZ.com, bnr.nl, rijnmond.nl, fvd.nl, zerohedge.com, tweakers.net, medischcontact.nl, rtlnieuws.nl, twitter.com, msn.com, wikipedia.com, viruswaarheid.nl, nieuwrechts.nl, arnowellens.eu, videowaarheid.nl, blckbx.tv, parool.nl, eenvandaag.nl, ad.nl, indepen.nl, nieuwnieuws.nl, powned.nl, nature.com, guldencourant.nl, hartvannederland.nl, bnr.nl, fvd.nl, cafeweltschmerz.nl, nemokennislink.nl, sp.nl, msm.com, thesun.co.uk, knack.be en nos.nl.

Similar Posts