Welkom op de website van Nick Govaart met opinie over gebeurtenissen, kunst, design, recepten en reviews.


FOTOGRAFIE & VIDEOFILMEN

Al sinds mijn tienerjaren ben ik bezig met video-filmen. In een later stadium kwam daar fotografie bij. Sinds augustus 2020 fotografeer en film ik met de Canon EOS R5 systeemcamera. Lees hier mijn review over deze fantastische camera!
Onderstaande foto’s geven een kleine selectie weer van mijn fotografie en filmactiviteiten. Ook zal ik zo nu en dan een review van een dienst of product op deze website plaatsen.

Ik ben een fervent voorstander van vrij downloadbaar (legaal) materiaal van internet. Daarom mag u alle foto’s (en video’s) van deze website downloadenaanpassen en distribueren (ook commercieel) onder de licentie van Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal. Dat wil zeggen dat u mijn naam (Nick Govaart) en/of website (www.nickgovaart.nl & www.nickgovaart.com) als bron zult vermelden. 
De volledige uitleg betreffende Creative Commons vind u hier.

Loading Images

KUNST & PROJECTEN

Sinds 2010 ben ik veel bezig met beeldende kunst. Mijn kunstwerken bestaan vooral uit schilderijen op groot formaat. Ik gebruik hierbij alleen professionele verf zoals Lascaux Artist Acryl of Oud Hollands Scheveningen Olieverf. Ik probeer mij continue verder in creativiteit te ontwikkelen. ik kreeg les van mijn helaas veel te vroeg overleden goede vriend en professioneel kunstenaar Andrew Aué (22 juni 1963 – 25 augustus 2023) van recycledart.nl. De foto’s hieronder geven een beeld van mijn kunstwerken.

Loading Images

BLOEMEN & PLANTEN

Sinds 2017 is één van mijn leukste bezigheden het maken van bloemstukken. Onder leiding van professioneel bloembinder en goede vriendin Pauline uit Delft. Bloemen en planten zijn erg belangrijk voor de mens. Groen straalt rust en vertrouwen uit.
Ik vind het dan ook leuk om met natuurlijke materialen bezig te zijn.

Onderstaande foto’s geven een impressie weer van de door mij gemaakte bloemstukken. Zo nu en dan geef ik ook een workshop bloemschikken voor beginners. Ik gebruik daarvoor altijd goede materialen en dagverse bloemen.

Loading Images

CATERING & RECEPTEN

Zo nu en dan doe ik catering voor familie en vrienden en soms ook voor bedrijven of instellingen. Ik gebruik professionele catering apparatuur om deze activiteit vorm te geven en verder uit te bouwen. Onderstaande foto’s geven een impressie weer van mijn cateringactiviteiten voor familie en vrienden. Soms doe ik ook kleine cateringwerkzaamheden voor instellingen.

Een aantal van mijn recepten vind u hier.

Loading Images

TECHNIEK EN PROJECTEN

Van origine ben ik docent elektrotechniek en ben dus altijd wel bezig met techniek. Van het maken van bewegende kunstobjecten tot het ontwerpen van een automatisch waterverversing systeem. Allemaal zaken die ik leuk vind om te doen. De basis van mijn techniekprojecten is vaak de elektronische besturing met DMX apparatuur of een Arduino microcontroller.

Hieronder ziet u foto’s van een aantal technische projecten. Vaak zijn deze samen gedaan met leerlingen VMBO Techniek of Dienstverlening en Producten.

Loading Images